Οι 5 καλύτερες νέες Android εφαρμογές της εβδομάδας [#39]

Best Android Apps, Οι 5 καλύτερες νέες Android εφαρμογές της εβδομάδας [#39]

Μία ακόμη εβδομάδα με αρκετές νέες κυκλοφορίες έφτασε στο τέλος της. Από άποψη εφαρμογών έχουμε το Automatic Dark Theme for Android 10 κάνει ακριβώς ότι λέει το όνομα του, επιτρέπει την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ του κανονικού και του σκούρου θέματος. Έπειτα, το TIME Magazine είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά παγκοσμίως το οποίο τώρα κυκλοφόρησε μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, πρώτο από όλα έχουμε το Mario Kart Tour είναι το πιο γνωστό παιχνίδι για κινητά που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Από την άλλη το Lock’s Quest είναι ένας συνδυασμός μεταξύ tower defense και RPG. Τέλος, το Devil Stone είναι ένα RPG παιχνίδι με μηχανισμούς jRPG και ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία.

Automatic Dark Theme for Android 10

Το Automatic Dark Theme for Android 10 κάνει ακριβώς ότι λέει το όνομα του, επιτρέπει την αυτόματη εναλλαγή μεταξύ του κανονικού και του σκούρου θέματος ανάλογα με την ώρα. Εννοείται ότι ο χρήστης μπορεί να αλλάζει το θέμα όποτε αυτός θέλει, αλλά ο λόγος ύπαρξης της εφαρμογής είναι για να εκτελεί την εργασία αυτόματα χωρίς να νοιάζεται ο χρήστης για αυτό.

Best Android Apps, Οι 5 καλύτερες νέες Android εφαρμογές της εβδομάδας [#39]

Για να λειτουργήσει η εφαρμογή πρέπει ο χρήστης να έχει υπολογιστή και εγκατεστημένο το Android Debug Bridge (adb), για τρέξει τις απαραίτητες εντολές.

TIME Immersive

Το TIME Magazine είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά παγκοσμίως το οποίο τώρα κυκλοφόρησε μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας. Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να δούμε τις ιστορίες σε VR και AR. Ακόμη μπορούμε να διαβάσουμε παλιές και νέες ιστορίες ενώ μπορούμε να εξερευνήσουμε από το φεγγάρι μέχρι τα επίγεια τροπικά δάση.

Best Android Apps, Οι 5 καλύτερες νέες Android εφαρμογές της εβδομάδας [#39]

Η εφαρμογή λειτουργεί σχετικά καλά, φαίνεται ότι υπάρχουν μερικά συνηθισμένα σφάλματα, και ένα σφάλμα επικοινωνίας με το ARCore, αλλά όλα αυτά θα διορθωθούν εν καιρώ.

Mario Kart Tour

Το Mario Kart Tour είναι το πιο γνωστό παιχνίδι για κινητά που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Όπως είναι λογικό από τη στιγμή που είναι παιχνίδι της Nintendo έχει γίνει χαμός γύρω από το όνομα του. Στο Mario Kart Tour συλλέγουμε δρομείς από το σύμπαν του Mario Kart και αγωνιζόμαστε με άλλους παίκτες.

Το παιχνίδι προσφέρει δύο τύπους χειρισμού, ειδικές ικανότητες, events περιορισμένη χρονικής διάρκειας, και άλλα. Ο χειρισμός του Mario Kart Tour διαφέρει από όλα τα άλλα racing games και όσο παίζουμε δεν μας θυμίζει ιδιαίτερα τους αγαπημένους μας Mario Kart τίτλους. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα αξιόλογο παιχνίδι που αξίζει να δοκιμάσουμε.

Lock’s Quest

Το Lock’s Quest είναι ένας συνδυασμός μεταξύ tower defense και RPG. Οι παίκτες στήνουν την άμυνα της πόλης τους και ύστερα την υπερασπίζονται από τους εχθρούς. Τα γραφικά είναι ενδιαφέροντα και μερικοί παίκτες παραπονιούνται για τον χειρισμό.

Όπως και να έχει το παιχνίδι φαίνεται ιδιαίτερα μοναδικό και αξίζει να το δοκιμάσουμε, ιδιαίτερα αν διορθωθεί ο χειρισμός. Ένα βασικός λόγος είναι ο σχετικά νέος συνδυασμός genre που προσφέρει. Ειδικά από τη στιγμή που σχεδόν κάθε νέα κυκλοφορία είναι αντιγραφή από κάποιο άλλο παιχνίδι.

Devil Stone

Το Devil Stone είναι ένα RPG παιχνίδι με μηχανισμούς jRPG και ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία. Στο παιχνίδι στρατολογούμε μία ομάδα χαρακτήρων και τους ανεβάζουμε επίπεδα ώστε να κερδίσουμε το boss.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένα από την εποχή του PlayStation και υπάρχουν αρκετά side quests για να ολοκληρώσουμε, κάτι που είναι θετικό αφού η ιστορία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.