Android P: Θέμα συμβατότητας με παλαιότερα Apps;

android p θέμα συμβατότητας παλαιότερα apps jelly bean, Android P: Θέμα συμβατότητας με παλαιότερα Apps;

Το Android P θα γίνει διαθέσιμο επίσημα το τρίτο τρίμηνο του 2018 και όσο περισσότερο περνάει ο καιρός τόσο νεότερα στοιχεία θα προκύπτουν για αυτό. Σε πρόσφατη δοκιμή βρέθηκε πως η έκδοση αυτή πιθανόν να μην είναι συμβατή με παλαιότερες εφαρμογές.

Οι developers ανακάλυψαν μέσα στον κώδικα της developer preview του Android P στοιχεία που αναφέρουν ότι υποστηρίζουν τα API μέχρι μιας συγκεκριμένης έκδοσης. Να υπενθυμίσουμε ότι με τον όρο API (Application Programming Interface) εννοούμε το ενδιάμεσο λογισμικό που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ δύο εφαρμογών.

Έτσι, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι σύμφωνο με την ελάχιστη παλαιότερη έκδοση του API τότε στην οθόνη εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα που αναφέρει ότι “η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αναπτυχθεί για παλαιότερη έκδοση Android και πιθανόν να μη δουλεύει σωστά. Ελέγξτε για πιθανή αναβάθμιση ή επικοινωνήστε με τον developer”.

Επί του παρόντος, η ελάχιστη έκδοση του API στο Android P είναι η 17, που αναφέρεται στην έκδοση Android 4.2 Jelly Bean. Άρα όσες εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί για να δουλεύουν μέχρι εκείνη την έκδοση, ενδεχομένως να μη λειτουργούν στο Android P και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος για να διαπιστώσουμε εαν όντως ισχύει αυτό το θέμα με τη συμβατότητα των εφαρμογών.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Αρα μιλάμε για εφαρμογές που εχουν να αναβαθμιστούν απο το 2012.

alxgiann

Δεν είναι κάτι νέο αυτό. Ήδη μερικές νέες εφαρμογές υποστηρίζουν έκδοση 7.0 ή μεταγενέστερη. Από το 2019, όσοι μείνουν με οτιδήποτε πιο παλιά έκδοση, θα έχουν προβλήματα..

KnightRider

Custom Rom και Dual Boot είναι η λύση !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.