Η OnePlus δεν υποστηρίζει το πρόγραμμα γρήγορης αναβάθμισης της Google

OnePlus 5T revealed 2

Η OnePlus βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες λόγω της κυκλοφορίας του νέου εκπροσώπου της, του 5T. Ο Κινέζος κατασκευαστής έχει βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την συχνότητα των αναβαθμίσεων που παρέχει στα κινητά του.

Οι OnePlus προτάσεις της περασμένης χρονιάς, δηλαδή τα 3 και 3T έχουν ήδη μπεί στο στάδιο αναβάθμισης του λογισμικού τους στην νεότερη Android έκδοση, το 8 Oreo. Ένα εκ των πλέον σημαντικών χαρακτηριστικών του όγδου μεγάλου update της Google είναι το Project Treble. Εκείνο δίνει την δυνατότητα στους κατασκευαστές, οι οποίοι δεν είναι συνεπείς με την κυκλοφορία Android ενημερώσεων, να διαθέτουν στις συσκευές τους τα νεότερα updates ταχύτερα, προσπερνώντας μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες.

Δυστυχώς, πριν από λίγο η OnePlus επιβεβαίωσε μέσω των συζητήσεων στα επίσημα forums της πως το ελπιδοφόρο, για την Android αγορά, Project Treble δεν θα υποστηρίζεται σε κανένα από τα 3,3T,5 και 5T. Οι λόγοι που η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την απόφαση είναι ασαφείς. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι πως το Project Treble θα παρέχεται σίγουρα στα smartphones που θα κυκλοφορούν με προ-εγκατεστημένο το Android 8 Oreo. Όσα κινητά λάβουν αργότερα την αναβάθμιση ίσως δεν συμπεριληφθούν στην σχετική λίστα των κατασκευαστών τους.

Παρ’όλ’αυτά, συσκευές όπως τα περσινά Google Pixel / Pixel Xl και μάλλον το Essential Phone, κινητά δηλαδή που ανακοινώθηκαν με το Android Nougat, θα είναι σε θέση να λάβουν ενημερώσεις λογισμικού ταχύτερα μέσω του Project Treble. Αυτό σημαίνει πως, θεωρητικά, η OnePlus θα μπορούσε να επιδιώξει την υποστήριξη της υπηρεσίας τόσο στα 3/3T, όσο και στα φετινά 5/5T. Ίσως στο μέλλον το επιχειρήσει, αλλά μέχρι στιγμής οι κάτοχοι των ομώνυμων smartphones που θα λάβουν (ή έχουν ήδη λάβει) το Oreo, θα στερούνται μιας πολύ ουσιαστικής δυνατότητας.

OnePlus 5T

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Τουλάχιστον τα OnePlus μέχρι τώρα δεν είναι branded καμίας εταιρείας τηλεφωνίας και εντελώς bloatware free και οι αναβαθμίσεις που βγαίνουν τις παίρνουν όλοι οι κάτοχοι μαζί ανά τον κόσμο σε διάστημα μιας εβδομάδας περίπου και όχι με καθυστέρηση εβδομάδων και σε πολλές περιπτώσεις κιόλας μηνών όπως συμβαίνει με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google iOS Android

Google: Ετοιμάζει ένα Switch to Android app για το iOS

H Google σκέφτεται να δώσει ένα εργαλείο μετάβασης από το iOS στο Android με τη δημιουργία της σχετικής εφαρμογής.

Software Apple iOS macOS

Apple: Επείγουσα διόρθωση κενού ασφαλείας

Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε για το οικοσύστημα της Apple, με την εταιρεία να μιλά για μία σοβαρή απειλή.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.

Software Google Samsung Wear OS

Google Wear OS 3: Ποια smartwatches θα πάρουν το update

H Google ξεκαθαρίζει ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για συσκευές που φοριούνται στο χέρι θα λέγεται Wear OS 3.