Oppo: Ξεφορτώνεται το bloatware για να πουλήσει εκτός Κίνας

Η Oppo εδώ και χρόνια, όπως οι περισσότεροι Android κατασκευαστές, χρησιμοποιεί παραμετροποιημένη έκδοση του Android στα κινητά της. Τελικά όμως αποφάσισε ότι δεν θέλει να κάνει πια τόσες παραμετροποιήσεις και λάνσαρε σχεδόν μια stock έκδοση του Android, είναι ουσιαστικά ένα Android Lollipop με λίγα δικά της στοιχεία.

Κάποια από τα δικά της στοιχεία software είναι η εφαρμογή για την κάμερα, audio tools και gesture support. Το Project Spectrum, όπως ονομάζεται, μπορεί να εγκατασταθεί στα Oppo Find 7 και Oppo Find 7a, σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα. Αρχές του 2016 θα έρθει και η αντίστοιχη έκδοση του Αndroid Marshmallow.

Προς το παρόν τα κινητά της Oppo έρχονται με εγκατεστημένο ColorOS και οι χρήστες θα πρέπει να εγκαταστήσουν μόνοι τους την near-stock έκδοση.

Στόχος της Oppo είναι να κάνει τα κινητά της πιο ελκυστικά για τις αγορές εκτός Κίνας, η ίδια θέλει να απευθυνθεί στις δυτικές αγορές που όπως επισημαίνει οι χρήστες προτιμούν λιγότερες παραμετροποιήσεις. Χρήστες στην Κίνα (όπου έχει η εταιρεία την βάση της) και σε άλλες αγορές όπως η Ινδία, προτιμούν customized Android εκδόσεις.

Επομένως, σε αγορές όπως ΗΠΑ και Ευρώπη μελλοντικά θα βλέπουμε εκδόσεις με πιο καθαρό Android, κάτι που δεν ακούγεται καθόλου άσχημο.

Διαβάστε επίσης: Samsung και Oppo δέχονται μηνύσεις για το bloatware

oppo near stock android, Oppo: Ξεφορτώνεται το bloatware για να πουλήσει εκτός Κίνας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Μπράβο, καλή κίνηση.

KostasB

Εμ.. αφού έφαγαν τις μηνύσεις είπαν να το αλλάξουν…

tech21man

Less crappo oppo!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Gear featured OPPO

Oppo Air Glass 3 XR: Έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με φωνητικό βοηθό ΑΙ

H Oppo έδωσε το παρόν στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη και αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια και το νέο πρωτότυπο γυαλιών Air Glass 3 XR.