OS X 10.12: Ξεκλείδωμα των Mac μέσω του Touch ID του iPhone;

Το Touch ID χρησιμοποιείται από την Apple για το πιο ασφαλές ξεκλείδωμα των iOS συσκευών μέσω της χρήσης δαχτυλικού αποτυπώματος. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για πιστοποίηση αγορών στο iTunes, στο Apple Pay και σε passwords managers

Όμως, η Apple φαίνεται πως θέλει να επεκτείνει τη χρήση του ξεκλειδώνοντας ακόμη και τους Mac υπολογιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επερχόμενο OS X 10.12 build η Apple θέλει να επιτρέψει στους κατόχους iPhone με Touch ID, να ξεκλειδώσουν και τον υπολογιστή τους. Αυτό λογικά θα γίνεται μέσω Bluetooth.

Αυτός θα είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος να ξεκλειδώσεις το Mac σου μιας και δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσεις κάποιον κωδικό με κίνδυνο να το δουν οι γύρω σου. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, απαιτείται smartphone με αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος και υποθέτουμε η Apple δεν θα δέχεται συσκευή από άλλη πλατφόρμα, αλλά μόνο iOS.

Τέλος, εκτός από το ξεκλείδωμα του κινητού, το συγκεκριμένο feature λέγεται ότι θα λειτουργεί για αγορές μέσω του Apple Pay σε web browsers και θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνδυασμό με τη Siri.

Όλα αυτά βασίζονται σε διαρροές και περιμένουμε να μάθουμε επίσημες πληροφορίες από την Apple στο WWDC 2016 στις 13 με 17 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Siri: Screenshots δείχνουν την έλευσή της στο OS X

touch id mac unlock, OS X 10.12: Ξεκλείδωμα των Mac μέσω του Touch ID του iPhone;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Μηπως ηρθε η ωρα να προστεθει απλα Touch ID στο trackpad?

NikosAr

@Agnostos13 +
Πολύ σωστά!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.