OS X El Capitan: Επίσημα με καλύτερη εμπειρία χρήσης και απόδοση

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2015 η Apple ανακοίνωσε το νέο OS X El Capitan στο οποίο όπως επισημαίνει δινει βάση στην εμπειρία χρήσης και την απόδοση. Η εμπειρία χρήσης αφορά σε Spotlight, ενσωματωμένες εφαρμογές και window management. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε pin sites στο Safari αν σύρετε τα tabs αριστερά.

OS X El Capitan: Επίσημα με καλύτερη εμπειρία χρήσης και απόδοση, OS X El Capitan: Επίσημα με καλύτερη εμπειρία χρήσης και απόδοση

Από σήμερα είναι διαθέσιμο για developers, το public beta έρχεται τον Ιούλιο και η δωρεάν αναβάθμιση θα γίνει το φθινόπωρο.

Η μπάρα διευθύνσεων στο Safari θα επιδεικνύει ποιο tab παίζει ήχο και από κει θα μπορείτε να κάνετε απευθείας mute.

Πέρα από το Safari, και το Spotlight search έχει βελτιωθεί με την ικανότητα να απαντά σε αιτήματα που γίνονται σε πιο καθημερινή γλώσσα. Για παράδειγμα μπορείς να ζητήσεις να βρει αρχεία που επεξεργάστηκες τον Ιούνιο και να ανταποκριθεί. Επιπλέον, μπορεί να δει τον καιρό, τις μετοχές και αποτελέσματα αγώνων.

Υπάρχει νέο Notes app και βελτιωμένο Mission Control interface για καλύτερο window management (συμπεριλαμβανομένου και split view).

Όσον αφορά στην απόδοση, η Apple αναφέρει ότι οι εφαρμογές ανοίγουν 1.4 φορές πιο γρήγορα με το El Capitan και τα αρχεία PDF ανοίγουν 4 φορές πιο γρήγορα στο Preview.

Metal
Η Apple φέρνει το Metal στο Mac αφού το εισήγαγε πέρσι στο iOS. Αντικαθιστά το OpenGL για rendering γραφικών, προσφέροντας 40% καλύτερη αποτελεσματικότητα rendering. Τα video games γενικά ήταν σε δεύτερη μοίρα στο OS X αλλά ίσως τα πράγματα αλλάξουν με το Metal το οποίο θα μπορούσε να παρακινήσει τους developers να επενδύσουν πόρους και χρόνο φέρνοντας τα παιχνίδια τους στην desktop πλατφόρμα της Apple.

Σε εξέλιξη…

OS X El Capitan: Επίσημα με καλύτερη εμπειρία χρήσης και απόδοση, OS X El Capitan: Επίσημα με καλύτερη εμπειρία χρήσης και απόδοση

OS X El Capitan: Επίσημα με καλύτερη εμπειρία χρήσης και απόδοση, OS X El Capitan: Επίσημα με καλύτερη εμπειρία χρήσης και απόδοση

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

Πόσα χρήματα θα ζητάει για το update περίπου ή το δίνει τζάμπα ρωτάω διότι δεν είχα ποτέ Mac και πριν λίγες μέρες αγωρασω τον πρώτο Mac mini είναι το μοντέλο του 2012 αλλά έχω το yosemite αν ξέρει κάποιος τι γηνετε με της αναβάθμισης και τι κόστος θα χρειαστεί εάν χρειαστεί ας μου απαντήσει

χρηστος

φιλε ειναι δωρεαν το update σε αυτο το θεμα δεν ειναι microsoft η apple μην πεσετε να με φατε δεν ειμαι fanboy

omggg

Η αναβάθμιση είναι δωρεάν ( για τρίτο χρόνο-με το El Capitan) κατεβάζοντας την εφαρμογή του νέου λειτουργικού από το App Store δωρεάν και επίσημα με υποστήριξη από την apple. Αφού κατεβεί η εφαρμογη κάνεις κλικ σε αυτήν και σε καθοδηγεί στην εγκατάσταση. Είναι πανεύκολο, χωρίς να χάνονται τα δεδομένα σου, χωρίς να βάζεις dvd, usb και χωρίς να <> με το BIOS του υπολογιστή σου.Κάτοχος iMac που έχει κάνει 2 τέτοιες αναβαθμίσεις.
Μακάρι να σε βοήθησα

Dimitrisdubai

Φίλε μου Αντωνάκη, το διάβασες καθόλου το άρθρο;;;;; Το ” δωρεάν αναβάθμιση θα γίνει το φθινόπωρο ” δεν το είδες ;;;

Κώστας Βλαχάκης

Dimitrisdubai, δεν το ειχαμε γραψει οταν σχολιασε ο φιλος. Το αρθρο ανανεώνεται διαρκως με ολες τις πληροφοριες.

παναγιωτης

δεν υπάρχει αυτή η αντιγραφή φέτος…

Chris

Που ανεφερεσαι ακριβως παναγιωτη;

rafael

προφανως ο @παναγιωτης αναφερεται @cris στο γεγονος οτι συμβαινει το εξης:ανδροιδες μηλο και για να το κανω ακομα πιο κατανοητο….τιποτα καινουργιο και ουσιαστικο πλεον στην apple ολα αντιγραφη απο το android

Antonis

Ευχαριστώ πολύ για της απάντησης σχετικά με την αναβάθμιση.
Και dimitrisdubai πριν κράξει σκέψου λίγο ότι την ερώτηση την έκανα πριν ανανεωθεί το άρθρο οπός είπα και ο Κώστας !!!!

pazzo

@rafael που κολλάει το OS X με το αντροιντ;;; διάβασες καθόλου για τι μιλάει το άρθρο, ή απλά κατάλαβες ότι μιλάει για την apple και μπήκες μόνο και μόνο για να κράξεις; ποσο είσαι; 12 ετών;

παναγιωτης

@rafael Στο μυαλό μου είσαι… + το οτι έβαλαν τα παράθυρα να κάνουν ότι γίνεται στα windows 7 εδώ και χρόνια.

viel

σημερα μαθαμε οτι το OSX αντιγραφει το android! τι αλλο θα ακουσουμε πια ελεος!!!

Chris

Φιλε @Παναγιωτη πιο πολυ για “ανταλαγη” μου κανει παρα για αντιγραφη αυτο με τα παραθυρα..
η Apple με El Capitan “split screen” και η Microsoft με Windows 10 “multiple desktops”(+ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ολες οι ρυθμισεις)!!!!!
Και καλα κανανε γιατι ειναι πραγματικα βολικο και ελειπε απο το “mission control”..
Οσο για το android sorry αλλα καπου σε χανω…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.