PEGI for Apps, Επεκτείνεται την λειτουργία του και στα applications

Το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια PEGI (Pan-European Game Information) ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη λειτουργία του στο χαρακτηρισμό εφαρμογών (apps). To “PEGI for Apps”, όπως καλείται, σχεδιάστηκε με στόχο να δώσει ηλικιακούς χαρακτηρισμούς σε πλατφόρμες, από όπου μπορούν να «κατεβούν» και να χρησιμοποιηθούν μικρές σε έκταση εφαρμογές («small software applications»), που δεν είναι μόνο παιχνίδια.

Οι εφαρμογές που θα κριθούν κατάλληλες για χρήση του συστήματος ηλικιακής διαβάθμισης θα λάβουν ειδική άδεια χρήσης της σήμανσης PEGI (δηλαδή κάποιου από τα ειδικά εικονίδια για τις ηλικιακές κατηγορίες 3+, 7+, 12+, 16+ και 18+), παρόμοια με αυτή που υπάρχει ήδη στα βιντεοπαιχνίδια, και η οποία θα επιτρέπει στους καταναλωτές να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν εάν μια εφαρμογή είναι κατάλληλη για μια συγκεκριμένη ηλικία, ή όχι.

Περαιτέρω, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των online εφαρμογών, το PEGI επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να διευρύνει το παραπάνω σύστημα ταξινόμησης ηλικιών με περιγραφικούς δείκτες που θα υποδεικνύουν τους επικίνδυνους παράγοντες στα online περιβάλλοντα, όπως αυτούς που σχετίζονται με τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας.

Το “PEGI for Apps” έχει σχεδιαστεί ώστε να χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια με αυτά που χρησιμοποιούν οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών για να καθορίσουν την ηλικιακή κατηγορία, στην οποία ανήκει ένα παιχνίδι. Οι εκδότες εφαρμογών θα μπορούν να καθορίσουν την ηλικιακή διαβάθμιση βάσει ειδικής διαδικασίας express, που χρησιμοποιείται ήδη για την ταξινόμηση παιχνιδιών στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για κινητές συσκευές.

Ο Simon Little, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού PEGI, δήλωσε το εξής: «Το σύστημα PEGI, έχοντας αποδείξει την αποτελεσματικότητα του έως τώρα και απολαμβάνοντας της ευρείας αποδοχής των ευρωπαϊκών κρατών-μελών, έχει τα εχέγγυα για την επέκταση της λειτουργίας του και στις εφαρμογές» και συμπληρώνει πως «το PEGI για τις εφαρμογές δημιουργεί έναυσμα για μια γενικώς εφαρμοστέα, διαφανή και συνεκτική προσέγγιση στο σύστημα ηλικιακή διαβάθμισης και περιεχομένου σε όλους τους τομείς, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Κομισιόν για ένα καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά».

, PEGI for Apps, Επεκτείνεται την λειτουργία του και στα applications

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
avyeris

Το καλο που σας θελω να μπορω να κατεβαζω πολεμικα χωρις αδειες και τετοιες μαμακιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα ενημερωθεί για να υποστηρίζει φωνητική συνομιλία εντός εφαρμογής

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη εισαγωγή των Κοινοτήτων, το WhatsApp σχεδιάζει μια μεγάλη προσθήκη για τις δυνατότητες φωνητικών κλήσεων, ειδικά για ομάδες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet apps Social Media WhatsApp

WhatsApp: Οι ενημερώσεις διευκολύνουν την εύρεση και διαχείριση των ομάδων

Το WhatsApp ανακοίνωσε δύο νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το απόρρητο των ομαδικών συνομιλιών της κοινότητας, ενώ διευκολύνουν την εύρεση κοινών ομάδων που έχουν οι χρήστες.

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.