Πέντε τρόποι με τους οποίους η Samsung χρησιμοποιεί το Knox για να διασφαλίσει την ασφάλεια στις φορητές συσκευές

, Πέντε τρόποι με τους οποίους η Samsung χρησιμοποιεί το Knox για να διασφαλίσει την ασφάλεια στις φορητές συσκευές

, Πέντε τρόποι με τους οποίους η Samsung χρησιμοποιεί το Knox για να διασφαλίσει την ασφάλεια στις φορητές συσκευές

Όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στο 2020, οι απειλές για την ασφάλεια των χρηστών smartphones γίνονται περισσότερες και με πιο πολύπλοκες, κάτι το οποίο το Samsung Knox μπορεί να το αντιμετωπίσει μιας και εξελίσσεται και αυτό με τη σειρά του για να προσφέρει ασφάλεια στις συσκευές αλλά και τα δεδομένα των χρηστών.

Παρά το γεγονός πως οι εταιρείες χρησιμοποιούν ισχυρή κρυπτογράφηση στα δεδομένα τους, οι απειλές παραμένουν το ίδιο επικίνδυνες. Αυτό συμβαίνει γιατί σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες έχουν μεταφέρει τα ευαίσθητα δεδομένα τους στο cloud, κάνοντάς τα προσβάσιμα από κάθε smartphone και tablet.

Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας των εταιρειών τους δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και προσόντα με σκοπό την προσφορά ακόμα πιο βελτιωμένης εμπειρία χρήσης στους πελάτες τους, μια εμπειρία που μπορεί βέβαια να εξελιχθεί σε δυσάρεστες καταστάσεις αν εμφανιστεί κενό ασφαλείας το οποίο θα εκμεταλλευτούν κάποιο με σκοπό να προκαλέσουν ζημιά στην ίδια την εταιρεία και τους πελάτες της.

Όσο και να στηρίζεται μια εταιρεία στη φορητότητα και στην πρόσβαση των δεδομένων της στο cloud, το Samsung Knox είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στους υπεύθυνους των εταιρειών τη σιγουριά και τις λύσεις για να αντιμετωπίσουν τα θέματα της ασφάλειας των δεδομένων τους αλλά και των ίδιων των πελατών τους.

Το Samsung Knox μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των φορητών συσκευών με 5 τρόπους:

1. Ακεραιότητα της συσκευής από το πρώτο λεπτό

Κάθε αμφιβολία αναφορικά με το αν το Android έχει την ικανότητα να χρησιμοποιηθεί από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν ασφάλεια υψηλής ποιότητας, μένει στην άκρη μιας και η πλατφόρμα του Samsung Knox είναι εδώ. Το Knox παρέχει στις εταιρείες στιβαρές βάσεις αναφορικά με τις πρωτοβουλίες τους έτσι ώστε να έχουν μια mobile προσέγγιση μιας και πρόκειται για μια πλατφόρμα ασφαλείας με πολλαπλά επίπεδα που εκτείνονται από τον επεξεργαστή μέχρι το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν, φιλτραρισμένες από την ασφάλεια που παρέχει το Knox.

Η εταιρεία ερευνών Gartner πιστοποίησε το πόσο ισχυρή είναι η πλατφόρμα του Knox δίνοντας στην έκδοση 3.2, 27 στους 30 πόντους αναφορικά με το πόσο ασφαλής είναι η ασφάλεια της πλατφόρμας, σε σχετικό συγκριτικό με άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Ενώ οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν να βελτιώνουν τις απαιτήσεις τους σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας, η Samsung δεσμεύεται μέσω της Knox πλατφόρμας να βοηθήσει τις εταιρείες να εναρμονιστούν με το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και να μετριάσουν τους πιθανούς κινδύνους που θα προκύψουν.

2. Τα δεδομένα των εταιρειών και τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να συνυπάρξουν

Μια από τις προκλήσεις στη χρήση των φορητών συσκευών στις επιχειρήσεις είναι το ότι μπορεί οι εργαζόμενοι σε αυτές να επιθυμούν να τρέξουν εφαρμογές και να αποθηκεύσουν δεδομένα για προσωπική χρήση σε συνδυασμό με τη χρήση επαγγελματικών εφαρμογών και την πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα.

Στο παρελθόν, το τμήμα πληροφορικής της κάθε εταιρείας εφάρμοζε πολιτικές που απαγόρευε ή προσέφερε περιορισμένη πρόσβαση στη χρήση εφαρμογών και δεδομένων για τους εργαζόμενους της εκάστοτε εταιρείας. Με τη χρήση της Πλατφόρμας Knox για Επιχειρήσεις, υπάρχει μια εναλλακτική λύση με την οποία μπορούν και κρυπτογραφούνται τα δεδομένα και οι εταιρικές εφαρμογές.

Με αυτόν το διαχωρισμό, οι διαχειριστές μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία των εταιρικών εφαρμογών και των δεδομένων απέναντι στην κακόβουλη χρήση εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί από τρίτους. Σε περίπτωση που χαθεί μια συσκευή ή ο εργαζόμενος αποχωρήσει από την εταιρεία, υπάρχει η δυνατότητα μέσω του Knox για επιχειρήσεις να πραγματοποιηθεί απομακρυσμένη διαγραφή όλων των δεδομένων της εταιρείας, αφήνοντας ακέραια τα δεδομένα και τις εφαρμογές που έχει ο χρήστης στη συσκευή του.

Με την κυκλοφορία του Knox 3.3 που έγινε διαθέσιμη στις αρχές του 2019, προστέθηκε η λειτουργία Knox Dual Data-at-Rest (DAR), με την οποία οι επιχειρήσεις προσθέτουν δύο στρώματα ασφαλείας και κρυπτογράφησης, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τα δεδομένα τους, ακόμα και αν η συσκευή καταλήξει σε λάθος χέρια.

3. Ομαλή παραμετροποίηση των ρυθμίσεων

Κάθε επιχείρηση έχει μοναδικές ανάγκες και κάθε επικεφαλής τους δε σταματάει να ψάχνει νέους τρόπους να καινοτομεί και να δημιουργεί μέσω φορητών συσκευών και εφαρμογών. Η πρόκληση του τμήματος πληροφορικής των επιχειρήσεων είναι να συμβαδίζουν και να εφαρμόζουν τις τροποποιήσεις που απαιτεί η επιχείρηση έτσι ώστε να παρέχει την ασφάλεια και την αναβάθμιση ενός μεγάλου αριθμού συσκευών.

Μέσω του Knox Configure, οι εταιρείες μπορούν να διαθέτουν μια cloud προσέγγιση για να παρέχουν τη δομή ενός προφίλ και να το προωθούν σε δεκάδες χιλιάδες συσκευές και μάλιστα απομακρυσμένα. Αυτός ο τρόπος στην ουσία λύνει τα χέρια του τμήματος πληροφορικής των εταιρειών όχι μόνο στην αρχική διάθεση των συσκευών αλλά και στις αλλαγές των ρυθμίσεων που θα χρειαστεί να γίνουν σε βάθος χρόνου.

Οι εξελιγμένες ρυθμίσεις μπορούν να βελτιώσουν όχι μόνο την εμπειρία χρήσης αλλά και την ασφάλεια των συσκευών. Οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις μπορούν να έρχονται προεγκατεστημένες έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία από τη στιγμή που ενεργοποιούν τη συσκευή τους.

Για να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στις συσκευές, όσα χαρακτηριστικά μιας συσκευής δεν είναι απαραίτητα για τις χρήσεις μιας εταιρείας, μπορούν είτε να απενεργοποιούνται είτε να κλειδώνονται, με το Knox να μετατρέπει τις συγκεκριμένες συσκευές σε πλήρως τροποποιήσιμα εργαλεία για την κάθε επιχείρηση.

4. Κάνοντας τη διαχείριση της φορητής συσκευής ακόμα πιο απλή

Είναι πραγματικότητα το ότι η χρήση των φορητών συσκευών στη δουλειά παρουσιάζει αύξηση, με τις εταιρείες να επενδύουν σε εργαλεία διαχείρισης των φορητών συσκευών για να μπορούν να “παρακολουθούν” και να διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία τους μέσα στο εργασιακό περιβάλλον.

Για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν μεριμνήσει για κάτι τέτοιο, το Samsung Knox παρέχει μια εύκολη και συμφέρουσα οικονομικά λύση που επιτρέπει τη διαχείριση και τον εντοπισμό των συσκευών βάσει τοποθεσίας αλλά και το να επιτρέπει ή να μπλοκάρει εφαρμογές οι οποίες ενδεχομένως να βλάψουν τις συσκευές και τα δεδομένα της εταιρείας.

Όσον αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, δε χρειάζεται να αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία διαχείρισης των φορητών συσκευών, ειδικά από τη στιγμή που το Samsung Knox ενσωματώνεται σε όλες τις κορυφαίες επιλογές όπως BlackBerry, Citrix, IBM MaaS360, Microsoft Intune, MobileIron, SOTI και VMware.

Εν τω μεταξύ, η έκδοση Knox 3.3 επιτρέπει στις επιχειρήσεις να τροποποιούν τα εργαλεία τους για την εταιρική διαχείριση των φορητών συσκευών έτσι ώστε να λαμβάνουν δεδομένα από το δίκτυό τους ενώ αυτό είναι ενεργό και να συλλέγουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων analytics σχετικά με τα δίκτυα αυτά.

5. Αναβαθμίσεις και βελτιώσεις ασφαλείας από την πρώτη στιγμή της διάθεσής τους

Η ξεπερασμένη έκδοση του λογισμικού σε μια συσκευή είναι από τα πιο μεγάλα προβλήματα που την κάνουν ευάλωτη σε επιθέσεις ασφαλείας. Η σωστή διαχείριση και παροχή αναβαθμίσεων και βελτιώσεων προσθέτουν ένα εμπόδιο στα τεχνικά τμήματα των εταιρειών, τα οποία προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και των σταθερών υπολογιστών της εταιρείας.

Με το Samsung Knox επαγγελματικό firmware-over-the-air, τα τεχνικά τμήματα αναβαθμίζουν τις συσκευές με τα σωστές εκδόσεις ασφαλείας τη στιγμή που χρειάζεται αλλά και πραγματοποιούν δοκιμές αναφορικά με τη συμβατότητα μεταξύ των εφαρμογών και της πιο πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείται. Αυτό πραγματοποιείται χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί η χρήση των συσκευών για να λάβουν κάποια αναβάθμιση, ενώ στη συγκεκριμένη διαδικασία συμμετέχουν ακόμα και συσκευές που βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Το Samsung Knox αποτελεί μια δέσμευση για την εξασφάλιση της προστασίας των δεδομένων για τους πελάτες των επιχειρήσεων που έχουν στην κατοχή τους μια Samsung Galaxy συσκευή, δίνοντας στο τεχνικό τμήμα των επιχειρήσεων τη σιγουριά πως είναι ασφαλείς αλλά και την ελευθερία να εργάζονται και να διασκεδάζουν με όποιο τρόπο επιθυμούν.

Μάθε περισσότερα για το Samsung Knox και πως μπορεί να προστετεύσει τις φορητές σου συσκευές.

, Πέντε τρόποι με τους οποίους η Samsung χρησιμοποιεί το Knox για να διασφαλίσει την ασφάλεια στις φορητές συσκευές

Sponsored by Samsung

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.