Αν πεθάνεις, η οικογένειά σου μπορεί να κληρονομήσει τα δεδομένα του iCloud σου

, Αν πεθάνεις, η οικογένειά σου μπορεί να κληρονομήσει τα δεδομένα του iCloud σου

Πριν από λίγο καιρό, πήγαμε σε μία αποκλειστική αποστολή για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο λογαριασμό σου στο iCloud αφού πεθάνεις. Όσο νοσηρό και αν ακούγεται το θέμα, είναι σίγουρα κάτι που οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε τουλάχιστον να γνωρίζουμε.

Αυτό που ανακαλύψαμε πριν από μερικούς μήνες, ήταν ότι η Apple καθιστά ουσιαστικά δυνατό για την οικογένεια ενός αποθανόντος ατόμου να λάβει δεδομένα από το λογαριασμό του στο iCloud. Δεν υπήρχε καμία καθορισμένη διαδικασία για το τι έπρεπε να κάνουν οι επιζώντες συγγενείς του αποθανόντος. Ακόμη και οι υπάλληλοι της Apple βρίσκονταν σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι για το εν λόγω ζήτημα.

Οι κανόνες ήταν: αν πεθάνεις τα προσωπικά σου δεδομένα πεθαινουν μαζί σου.

Ωστόσο, η Apple φαίνεται να έχει λάβει υπόψιν της τα φρικτά διλήμματα που δημιουργούσε σε πολλές πενθούσες οικογένειες ανά τον καιρό. Στην τελευταία επερχόμενη ενημέρωση iOS, βλέπουμε ότι η εταιρεία υλοποιεί επιτέλους ένα πιο συγκεκριμένο σύστημα, για να επιτρέψει στην οικογένεια των αποθανόντων κατόχων λογαριασμών iCloud να κληρονομήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Με το IOS 15.2, η Apple προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης πέντε Legacy Contacts ή ατόμων από τη λίστα επαφών σας, που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας, εάν καταλήξετε.

Το σύστημα επιβίωσης Digital Legacy, θα είναι απείρως ευκολότερο και πιο ανακουφιστικό από το να ασχολείσαι με δικαστικές εντολές και ψεύτικες ελπίδες όπως ήταν πριν. Φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν διασφαλίσεις για να διασφαλιστεί ότι Digital Legacy θα ενεργοποιηθεί μόνο στην περίπτωση ενός θανάτου και ότι το σύστημα δεν μπορεί να εξαπατηθεί.

Εάν γίνει το μοιραίο, οι Legacy Contacts που έχουν δημιουργηθεί στο λογαριασμό σου θα πρέπει να παρουσιάσουν στην Αpple πιστοποιητικό θανάτου και κλειδί πρόσβασης για να αποκτήσουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τα έγγραφά σου, το ιστορικό αγορών σου κλπ. Στη συνέχεια θα μπορούν είτε να κατεβάσουν ένα αντίγραφο των δεδομένων από το privacy.apple.com είτε να το δουν στο icloud.com.

Μόλις η Apple εγκρίνει την πρόσβαση των Legacy Contacts στα δεδομένα, θα τους δοθεί ένα χρονικό όριο κατά το οποίο θα μπορούν να τα δουν ή να τα αποθηκεύσουν και μετά από αυτό θα διαγραφεί ο λογαριασμός του αποθανόντος.

Μπορείς να ρυθμίσεις έως και 5 Legacy Contacts, μόλις φτάσει το IOS 15,2 (ελπίζουμε σε λίγες εβδομάδες), μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPhone σου > [εικόνα προφίλ] > κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.