Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε έναν από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να προσθέσουμε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία. Αυτό το βίντεο μου το έχετε ζητήσει πολλοί σε μηνύματα και θέλησα να σας το δείξω.

Αυτή η τεχνική είναι πολύ βασική και απευθύνεται στους τελείους αρχάριους. Το αποτέλεσμα είναι γρήγορο και ικανοποιητικό αλλά δεν είναι 100% ρεαλιστικό. Για να έχουμε τελείως ρεαλιστική βροχή σε μια φωτογραφία τότε χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνικές και χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα και εργασία για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Συνήθως πρέπει να δημιουργήσουμε την βροχή αλλά και τις σταγόνες, τα σύννεφα, την μουντάδα και την προοπτική από μεγαλύτερες προς μικρότερες σταγόνες σε μια ρεαλιστική φωτογραφία. Αυτό είναι ένα μάθημα για πολύ πιο προχωρημένα επίπεδα και ίσως το δούμε μελλοντικά.

Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε μερικά φίλτρα για να προσομοιάσουμε το εφφέ της βροχής. Πρώτα θα δημιουργήσουμε σύνεφφα με το Render Clouds και ένα απαλό, γκρίζο χρώμα επιλεγμένο σαν το foreground χρώμα μας. Ο λόγος; Απλά δίνει την αίσθηση της “μουντάδας” και σκοτεινιάζει λίγο την φωτογραφία.

Στη πορεία θα προσθέσουμε Noise και οι τιμές εξαρτώνται από την ανάλυση της φωτογραφίας που έχετε ανοίξει αλλά πολύ περισσότερο από το προσωπικό σας γούστο. Πόσο δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο προτιμάτε. Δοκιμάστε αρχικά με τις τιμές που έχω επιλέξει εγώ και στη πορεία πειραματιστείτε μόνοι σας.

Με το φίλτρο Motion Blur απλά προσθέτουμε κίνηση στο εφφέ της βροχής. Εγώ επιλέγω να έχω μια κλίση στην γωνία, γι’ αυτό και το έχω στις 60 μοίρες. Και πάλι είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Αφού έχετε βάλει όλα τα φίλτρα, στη συνέχεια απλά αλλάξτε το blendind mode του layer και θα δείτε το αποτέλεσμα. Εαν νομίζετε πως είναι πάρα πολύ, τότε απλά κατεβάστε το opacity εως εκεί που σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και διαφορετικά modes όπως Multiply και Screen.

, Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Twitter: www.twitter.com/greektorials
Facebook: www.facebook.com/GRPhotoshopTorials

Ευχαριστώ πάρα πολύ και όπως πάντα για απορίες αφήστε μου μήνυμα και θα απαντήσω το συντομότερο.

Φιλικά,

Criss

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Photoshop Software

Adobe Photoshop CS6 Beta, Ξεπέρασε τα 500.000 downloads

Μέσα μια εβδομάδα η δοκιμαστική και δωρεάν beta έκδοση του λογισμικού Adobe Photoshop CS6 ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο downloads! Η beta έκδοση θα λειτουργεί στον υπολογιστή σας μέχρι την επερχόμενη κυκλοφορία της τελική έκδοσης. Η τελική σταθερή έκδοση που φυσικά θα είναι επί πληρωμής αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Software Photoshop photoshop video tutorials

Το Photoshop στα ελληνικά, Αντανάκλαση του φωτογραφικού φακού (εφφέ lens flare)

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε πως μπορούμε να προσθέσουμε την αντανάκλαση του φωτογραφικού φακού σε μια φωτογραφία, το κοινώς λεγόμενο lens flare effect. Έχει ζητηθεί πραγματικά από πολύ κόσμο. Καταρχήν να σας πω ότι οι απόψεις περί αυτού του εφφέ είναι διαφορετικές από φωτογράφο σε […]

Software Photoshop photoshop video tutorials

Το Photoshop στα ελληνικά, Διορθώστε το White Balance σε μια φωτογραφία

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να διορθώσουμε το white balance σε μια φωτογραφία. Κάτι το οποίο έχει ζητηθεί από εσάς και είναι πραγματικά πολύ εύκολο αλλά και χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία.