Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε έναν από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να προσθέσουμε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία. Αυτό το βίντεο μου το έχετε ζητήσει πολλοί σε μηνύματα και θέλησα να σας το δείξω.

Αυτή η τεχνική είναι πολύ βασική και απευθύνεται στους τελείους αρχάριους. Το αποτέλεσμα είναι γρήγορο και ικανοποιητικό αλλά δεν είναι 100% ρεαλιστικό. Για να έχουμε τελείως ρεαλιστική βροχή σε μια φωτογραφία τότε χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνικές και χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα και εργασία για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Συνήθως πρέπει να δημιουργήσουμε την βροχή αλλά και τις σταγόνες, τα σύννεφα, την μουντάδα και την προοπτική από μεγαλύτερες προς μικρότερες σταγόνες σε μια ρεαλιστική φωτογραφία. Αυτό είναι ένα μάθημα για πολύ πιο προχωρημένα επίπεδα και ίσως το δούμε μελλοντικά.

Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε μερικά φίλτρα για να προσομοιάσουμε το εφφέ της βροχής. Πρώτα θα δημιουργήσουμε σύνεφφα με το Render Clouds και ένα απαλό, γκρίζο χρώμα επιλεγμένο σαν το foreground χρώμα μας. Ο λόγος; Απλά δίνει την αίσθηση της “μουντάδας” και σκοτεινιάζει λίγο την φωτογραφία.

Στη πορεία θα προσθέσουμε Noise και οι τιμές εξαρτώνται από την ανάλυση της φωτογραφίας που έχετε ανοίξει αλλά πολύ περισσότερο από το προσωπικό σας γούστο. Πόσο δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο προτιμάτε. Δοκιμάστε αρχικά με τις τιμές που έχω επιλέξει εγώ και στη πορεία πειραματιστείτε μόνοι σας.

Με το φίλτρο Motion Blur απλά προσθέτουμε κίνηση στο εφφέ της βροχής. Εγώ επιλέγω να έχω μια κλίση στην γωνία, γι’ αυτό και το έχω στις 60 μοίρες. Και πάλι είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Αφού έχετε βάλει όλα τα φίλτρα, στη συνέχεια απλά αλλάξτε το blendind mode του layer και θα δείτε το αποτέλεσμα. Εαν νομίζετε πως είναι πάρα πολύ, τότε απλά κατεβάστε το opacity εως εκεί που σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και διαφορετικά modes όπως Multiply και Screen.

Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Twitter: www.twitter.com/greektorials
Facebook: www.facebook.com/GRPhotoshopTorials

Ευχαριστώ πάρα πολύ και όπως πάντα για απορίες αφήστε μου μήνυμα και θα απαντήσω το συντομότερο.

Φιλικά,

Criss

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iCloud Google Photos

Απευθείας μεταφορά φωτογραφιών από το iCloud στο Google Photos

Εάν έχεις κάνει τη μετάβαση από το iPhone στο Android, μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το iCloud στο Google Photos.

Software YouTube

YouTube: Δοκιμάζει αλλαγές στα σχόλια του Android App

Θέλει να κάνει πιο εύκολη την προβολή των σχολίων και την προσθήκη νέου σχόλιου.

Software Xiaomi MIUI 12

Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.

Software AI

Λογισμικό AI μετατρέπει φωτογραφίες πορτραίτα σε κινούμενες εικόνες

Η υπηρεσία μετατροπής προσώπων σε φωτογραφίες σε κινούμενες εικόνες ονομάζεται Deep Nostalgia και είναι δωρεάν.