Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε έναν από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να προσθέσουμε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία. Αυτό το βίντεο μου το έχετε ζητήσει πολλοί σε μηνύματα και θέλησα να σας το δείξω.

Αυτή η τεχνική είναι πολύ βασική και απευθύνεται στους τελείους αρχάριους. Το αποτέλεσμα είναι γρήγορο και ικανοποιητικό αλλά δεν είναι 100% ρεαλιστικό. Για να έχουμε τελείως ρεαλιστική βροχή σε μια φωτογραφία τότε χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνικές και χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα και εργασία για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Συνήθως πρέπει να δημιουργήσουμε την βροχή αλλά και τις σταγόνες, τα σύννεφα, την μουντάδα και την προοπτική από μεγαλύτερες προς μικρότερες σταγόνες σε μια ρεαλιστική φωτογραφία. Αυτό είναι ένα μάθημα για πολύ πιο προχωρημένα επίπεδα και ίσως το δούμε μελλοντικά.

Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε μερικά φίλτρα για να προσομοιάσουμε το εφφέ της βροχής. Πρώτα θα δημιουργήσουμε σύνεφφα με το Render Clouds και ένα απαλό, γκρίζο χρώμα επιλεγμένο σαν το foreground χρώμα μας. Ο λόγος; Απλά δίνει την αίσθηση της “μουντάδας” και σκοτεινιάζει λίγο την φωτογραφία.

Στη πορεία θα προσθέσουμε Noise και οι τιμές εξαρτώνται από την ανάλυση της φωτογραφίας που έχετε ανοίξει αλλά πολύ περισσότερο από το προσωπικό σας γούστο. Πόσο δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο προτιμάτε. Δοκιμάστε αρχικά με τις τιμές που έχω επιλέξει εγώ και στη πορεία πειραματιστείτε μόνοι σας.

Με το φίλτρο Motion Blur απλά προσθέτουμε κίνηση στο εφφέ της βροχής. Εγώ επιλέγω να έχω μια κλίση στην γωνία, γι’ αυτό και το έχω στις 60 μοίρες. Και πάλι είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Αφού έχετε βάλει όλα τα φίλτρα, στη συνέχεια απλά αλλάξτε το blendind mode του layer και θα δείτε το αποτέλεσμα. Εαν νομίζετε πως είναι πάρα πολύ, τότε απλά κατεβάστε το opacity εως εκεί που σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και διαφορετικά modes όπως Multiply και Screen.

Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Twitter: www.twitter.com/greektorials
Facebook: www.facebook.com/GRPhotoshopTorials

Ευχαριστώ πάρα πολύ και όπως πάντα για απορίες αφήστε μου μήνυμα και θα απαντήσω το συντομότερο.

Φιλικά,

Criss

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Facebook Messenger

Πιο εύκολη η μεταφορά χρημάτων με τον Facebook Messenger

To Facebook Messenger κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των χρηστών του, αρχικά στις ΗΠΑ.

Software FBI

FBI: Πούλησε smartphones σε κακοποιούς για να τους παρακολουθεί

Μία συνδυαστική επιχείρηση αμερικανικών, αυστραλιανών, ευρωπαϊκών και άλλων αστυνομικών αρχών οδήγησε σε εξάρθρωση δικτύου κακοποιών.

Software

Αποκτήστε Windows 10 Pro με €7.95 και Office 2016 Pro με €20.81

Μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον και με οικονομικό τρόπο μπορείτε να εγκαταστήσετε στο νέο σας PC δημοφιλές λογισμικό και να αναβαθμίσετε παλαιότερους υπολογιστές.

Software Samsung

Samsung Health Monitor app: Ελέγξτε εύκολα την αρτηριακή σας πίεση και το ηλεκτροκαρδιόγράφημά σας

Η Samsung ξεχωρίζει και στον τομέα του software, με το νέο Samsung Health Monitor app που μετρά αρτηριακή πίεση και ηλεκτροκαρδιόγράφημα.