Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε έναν από τους πολλούς τρόπους που μπορούμε να προσθέσουμε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία. Αυτό το βίντεο μου το έχετε ζητήσει πολλοί σε μηνύματα και θέλησα να σας το δείξω.

Αυτή η τεχνική είναι πολύ βασική και απευθύνεται στους τελείους αρχάριους. Το αποτέλεσμα είναι γρήγορο και ικανοποιητικό αλλά δεν είναι 100% ρεαλιστικό. Για να έχουμε τελείως ρεαλιστική βροχή σε μια φωτογραφία τότε χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνικές και χρειάζεται πολύ περισσότερη ώρα και εργασία για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Συνήθως πρέπει να δημιουργήσουμε την βροχή αλλά και τις σταγόνες, τα σύννεφα, την μουντάδα και την προοπτική από μεγαλύτερες προς μικρότερες σταγόνες σε μια ρεαλιστική φωτογραφία. Αυτό είναι ένα μάθημα για πολύ πιο προχωρημένα επίπεδα και ίσως το δούμε μελλοντικά.

Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε μερικά φίλτρα για να προσομοιάσουμε το εφφέ της βροχής. Πρώτα θα δημιουργήσουμε σύνεφφα με το Render Clouds και ένα απαλό, γκρίζο χρώμα επιλεγμένο σαν το foreground χρώμα μας. Ο λόγος; Απλά δίνει την αίσθηση της “μουντάδας” και σκοτεινιάζει λίγο την φωτογραφία.

Στη πορεία θα προσθέσουμε Noise και οι τιμές εξαρτώνται από την ανάλυση της φωτογραφίας που έχετε ανοίξει αλλά πολύ περισσότερο από το προσωπικό σας γούστο. Πόσο δηλαδή λιγότερο ή περισσότερο προτιμάτε. Δοκιμάστε αρχικά με τις τιμές που έχω επιλέξει εγώ και στη πορεία πειραματιστείτε μόνοι σας.

Με το φίλτρο Motion Blur απλά προσθέτουμε κίνηση στο εφφέ της βροχής. Εγώ επιλέγω να έχω μια κλίση στην γωνία, γι’ αυτό και το έχω στις 60 μοίρες. Και πάλι είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Αφού έχετε βάλει όλα τα φίλτρα, στη συνέχεια απλά αλλάξτε το blendind mode του layer και θα δείτε το αποτέλεσμα. Εαν νομίζετε πως είναι πάρα πολύ, τότε απλά κατεβάστε το opacity εως εκεί που σας αρέσει. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και διαφορετικά modes όπως Multiply και Screen.

Το Photoshop στα ελληνικά, Πρόσθεσε το εφφέ της βροχής σε μια φωτογραφία

Twitter: www.twitter.com/greektorials
Facebook: www.facebook.com/GRPhotoshopTorials

Ευχαριστώ πάρα πολύ και όπως πάντα για απορίες αφήστε μου μήνυμα και θα απαντήσω το συντομότερο.

Φιλικά,

Criss

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Windows 11 Microsoft

PC Health Check app: Μπορεί να τρέξει το PC σου Windows 11;

H Microsoft κάνει και πάλι διαθέσιμο το PC Health Check app, για να μπορέσεις να εξετάσεις εάν το PC σου μπορεί να πάρει Windows 11.

Software PayPal

Νέο PayPal App: Εξατομικευμένη εφαρμογή για εύκολη και ασφαλή διαχείριση

Η PayPal ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή PayPal με προσωποποιημένες λειτουργίες, προσφέροντας στους πελάτες την καλύτερη ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Software Apple iOS

iOS 15: Πότε έρχεται Ελλάδα και ποιες συσκευές θα το πάρουν;

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του iOS 15 σε όλες τις συμβατές συσκευές της Apple στη χώρα μας.

Software Microsoft Office

Microsoft Office 2021: Κυκλοφορεί επίσημα στις 5 Οκτωβρίου

Η νέα έκδοση του Microsoft Office Θα γίνει διαθέσιμη στις 5 Οκτωβρίου για όλους τους καταναλωτές.