Ποιο ήταν το αγαπημένο σας smartphone OS που δεν άντεξε στο χρόνο; [Poll]

, Ποιο ήταν το αγαπημένο σας smartphone OS που δεν άντεξε στο χρόνο; [Poll]

Εν έτει 2020 το πεδίο των smartphones έχει ξεκαθαρίσει. Το Android έχει ωριμάσει αρκετά και προσφέρει πλέον απροβλημάτιστη εμπειρία, το iOS συνεχίζει να προσθέτει στοιχεία που κάποτε θα χρειαζόταν jailbreak για να τα έχει κάποιος, αλλά παράλληλα διατηρώντας αυτή την smooth εμπειρία που όλοι γνωρίζουν και η Huawei είναι έτοιμη να ρίξει στη μάχη το δικό της λειτουργικό σύστημα, αλλά από το 2021. Οπότε, αν αυτή τη στιγμή πάει κάποιος να αγοράσει ένα smartphone, στην πραγματικότητα έχει μόνο δύο επιλογές: iPhone ή Android smartphone κάποιου κατασκευαστή.

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποτε υπήρχαν επιλογές, κάποτε η Microsoft και η BlackBerry ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του χώρου των mobile συσκευών, ενώ χρόνια αργότερα η υπόσχεση του Ubuntu σε κινητά φάνταζε βγαλμένη από όνειρο. Η Nokia δεν ανέπτυξε ποτέ το Symbian για να φτάσει το επίπεδο των ανταγωνιστών της, η Samsung παράτησε σχεδόν τελείως το Tizen, το οποίο χρησιμοποιεί πλέον μόνο για smartwatch και τηλεοράσεις και τα WebOS και MeeGo είχαν αρκετές έξυπνες ιδέες που βλέπουμε σήμερα στα smartphones.

Οπότε, φτάνουμε στο ερώτημα αυτού του Σαββατοκύριακου: Ποιο για εσάς ήταν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα σε smartphone, το οποίο δε μπόρεσε να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου και χάθηκε από την αγορά; Εκείνο που ακόμα αναπολείτε και θέλετε να γυρίσει, ώστε να παρατήσετε το Android ή το iOS και να τρέξετε στην αγκαλιά του; Ψηφίστε στο παρακάτω poll και πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

[poll id=”4″]

Μπορείτε να επιλέξετε έως και δυο απαντήσεις. Οι απαντήσεις εμφανίζονται με τυχαία σειρά.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Magnus

MeeGo του Nokia N9. Open source, gesture based χωρίς κανένα φυσικό πλήκτρο στην πλευρά της οθόνης με always in λειτουργία μιας από τις πρώτες Super Amoled οθόνες για την εποχή. Όταν οι υπόλοιποι ήταν πίσω με τα φυσικά τους πλήκτρα. Όπως έχει αποδειχθεί, έτη μπροστά σε σχέση με τον τότε ανταγωνισμό. Το “έφαγε” ο Elop (ο τότε CEO της Nokia) για την συμφωνία με τα Windows. Ποιος ξέρει και τι χρήματα πήρε κάτω από το τραπέζι.

Nick-Gr12

Αν το meego project είχε συνεχίσει πιστεύω η αγορά των κινητών θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα.

Gadgetfreak

Είχε κάνει την εκπληκτική συμφωνία όταν πήγε σαν CEO ότι αν εξαγοραστεί η εταιρία θα πάρει 60 εκατομμύρια. Ήταν ξεκάθαρα Τρωικός Ίππος η φίλος. Και η καημένη η Nokia έφυγε απάτη. Δεν λέω αγάπησα το 1020 αλλα και το 950 xl αλλά η πλατφόρμα είχε θέματα….

Nick-Gr12

Το sailfish os ωστόσο είναι ζωντανό και μάλιστα κυκλοφορούν και συσκευές της sony που το φέρουν.

dark_master

Palm OS. Όταν πολλά πράγματα που αργότερα ενσωματώθηκαν σε Android OS & iOS ήταν δεδομένα στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Με ένα κινητό που πέταγε σε επιδόσεις χωρίς τρελά χαρακτηριστικά αλλά και με μια μπαταρία που άδειαζε σε χρόνο DT.

Anonis

Windows mobile που δεν έχει στην λίστα.

Stathis

Καλά τα MeeGo και το Ν9 κτλ αλλά εγώ θα πω το Symbian. Ένα λειτουργικό με το οποίο συμβίωσα από το Sony Ericsson P800 (symbian based) μέχρι και το Nokia N8 (belle) καθώς και αρκετά sony και nokia ενδιάμεσα…

keysmith

Που είναι το windows mobile που έτρεχε το omnia μου το 2010?
έφτασε στην έκδοση 6.0 πριν εξαφανιστεί και αντικατασταθεί ανεπιτυχώς από το windows phone OS

KnightRider

Το Symbian S60v3 ήταν the best, από το S60v5 και μετά σαν να το παράτησαν και είχα ξενερώσει άσχημα…

SGR

Blackberry OS το νεο (ουχι το classic os) πολυ μπροστα, τρομερό multitasking, ασφαλες, γρηγορο ΚΑΙ android subsystem με amazon app market, τα ειχε ολα αλλα ΑΡΓΗΣΕ — Windows Mobile αγαπη μου τα εκανες σαλατα, ηταν αψογο και με την htc με sense κ sammy με τα omnia ειχε φερει πανικο καθως εδειχνε έτοιμο για την επομενη μερα αν επεφτε σοβαρα η MS απο πανω να το εξυγχρονισει και να το ανανεωσει, αλλα οοοοχι ειχε καλύτερη ιδεα το πετσοκοψε του εκοψε τα κοχονες εβγαλε τα WP7 που ηταν ωραια αλλα ηταν το 25% των δυνατοτητων των WM6.1 ουτε file explorer δεν ειχε, ουτε apps ουτε side loading κτλ Απο τοτε παιζαμε καιυστερησεις για την αναγγελια θανατου και αποσυρση, όπερ και εγενετω οταν πλεον το OS εφτασε να ειναι πιο mature απο ποτε και με εμφανη σημαδια σταθεροποίησης, αντι να εξαργυρωσουν αυτο απλα το παρατησαν και εβγαζαν οτι ναναι συσκευες και οτι να ναναι updates, φανταστειτε στο προτελευταιο update τα wp 10 ειχαν SSTP vpn out of the box οπως ολα τα desktop λειτουργικα εως κ σημερα και στο τελευταιο update αφαιρεσαν και αυτο, ηταν λογικο ολες οι εταιριες και τα οποια εταιρικα συμβολαια να στριψουν δια του αρραβώνως.. — Symbian το… Συνέχεια »

Last edited 3 years πριν by SGR
alex

windows mobile 6, 6.5, 6.5.3 οντως οτι καλυτερο περασε απο τα χερια μου. Πολυ καλυτερο απο τα πρωτα android. Με πληθος εφαρμογων. Με απιστευτη συνδεσιμοτητα κ παραμετροποιηση. Με τεραστια βαση χρηστων κ προγραμματιστων.H Microsoft απλα το σκοτωσε για να αντιγραψει την apple

merci

Ψηφισα meego επειδη δεν υπαρχει το maemo

Ninetta

Ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν θα συγχωρήσω τη Microsoft που έπαψε τα windows phone!

vlimpero

W10mob+950XL=perfect combination

Sonyman

Tο WebOS ήτανε πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του. Όσοι το είχανε ανακαλύψει τότε, καταλαβαίνουν τι εννοώ..

dem

meego ξεκαθαρα!!!

gglis667

Αχχχχ windows phone πόσο μου λείπεις

ΝΙΚΟΣ

Εγώ παιδιά ένα ξέρω. Όσο έπαιζαν τα wmobile ειδικά με ΝΟΚΙΑ 920/925/930 είχαμε flagships έως 600 ευρώ. Και 700-750 τα iphone. Τώρα 1000 +. Είδατε πόσο κακό κάνει το μονοπωλιο? Καλή χώνεψη. όλοι πηγαν τις τιμες στο θεό κ μόνο η xiaomi για λόγους δικούς της( προς το παρόν ) είναι προσιτή.
Το Meego ήταν εκπληκτικό κ αν οι Φιλανδοί δεν ήταν μπετόστοκοι στα μυαλά κ έβγαζαν συσκευες με αυτό κ όχι το συμπιαν, θα χαμε σωθεί απο τα νταβατζηλικια της απλ κ τους πειραματισμούς του γοογλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.