Software

Pokemon Go: Ζημιές δισεκατομμυρίων λόγω απρόσεκτης οδήγησης στις ΗΠΑ

Το Pokemon GO είναι ένα από τα δημοφιλέστερα games για φορητές συσκευές. Όταν κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία για mobile game, πλέον όμως οι χρήστες που παίζουν έχουν μειωθεί αρκετά. Δεν παύει όμως να έχει αφήσει το στίγμα του στα Google Play και Apple App Stores.

Μπορεί το Pokemon GO να απαιτεί από τους χρήστες να σταματούν μέσα στην μέση του δρόμου, σε πάρκα ή σε διάφορα σημεία για να παίξουν, αυτό κανονικά όμως δεν θα έπρεπε να αποσπά την προσοχή τους, πόσο μάλλον εκείνη των οδηγών. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α., το διάσημο παιχνίδι της Niantic (που αναπτύχθηκε για την Pokemon Company) ευθύνεται για ζημιές απρόσεκτης οδήγησης αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων (!). Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα αφορούσε μόλις τις πρώτες 147 ημέρες κυκλοφορίας του Pokemon GO.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες πηγάζουν από το Purdue University της Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το πανεπιστήμιο σύλλεξε δεδομένα για ατυχήματα οδήγησης από την κομητεία Tippecanoe της Ιντιάνα, στην οποία το Pokemon GO ευθυνόταν για ζημιές ύψους από 5.2 έως 25.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ερευνητές του Purdue γενίκευσαν τα στατιστικά και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στις Η.Π.Α., μόνο τις πρώτες 147 ημέρες διάθεσης του, το GO ήταν υπεύθυνο για αυτοκινητιστικά ατυχήματα με συνολικό κόστος που θα μπορούσε να φτάσει τα 7.3 δισεκατομμύρια δολάρια (σίγουρα ανάμεσα σε 2 έως 7.3 δις).

Η αναφορά του πανεπιστημίου υποδεικνύει το Pokemon GO ως βασικό υπεύθυνο για αύξηση των ατυχημάτων απρόσεκτης οδήγησης στην προαναφερθείσα κομητεία κατά 47%. Από τα 286 περιστατικά που συνέβησαν τις πρώτες 148 ημέρες που το GO ήταν διαθέσιμο στα Google Play και App Store, τα 134 έλαβαν χώρα κοντά σε PokeStops. Αν συλλογιστεί κανείς πως το παιχνίδι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα με την πάροδο των ημερών εκείνη την περίοδο, αντιλαμβάνεται πως η αξία των συνολικών ζημιών μέσα στο 2016, για τις Η.Π.Α. και μόνο, θα είναι ανυπολόγιστη.

Η αλήθεια είναι πως πλέον το ενδιαφέρον και η ζήτηση για το Pokemon GO έχουν κοπάσει. Όμως, δεν παύει να είναι ένα mobile game το οποίο μπορεί να αποσπάσει εύκολα την συγκέντρωση του οδηγού, προκαλώντας ατυχήματα που ίσως να έχουν πολύ πιο βαριές συνέπειες από μια απλή ζημιά. Το Pokemon GO είναι ένα ωραίο και αστείο παιχνίδι που μπορούν όλοι να παίξουν περπατώντας στους δρόμους της γειτονιάς ή της πόλης τους, όχι όμως οδηγώντας.

Πηγή

Σχόλια

  • Ακόμα υπάρχει αυτό το παιχνίδι χάχα? Το πιο καμμένο παιχνίδι με διαφορά, μια χαζή μόδα που όλοι οι άνθρωποι πέσαν σαν τα πρόβατα να το δοκιμάσουν

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.