Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών Android χωρίς το Play Store

εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store, Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών Android χωρίς το Play Store

Οι κάτοχοι Android συσκευών μπορούν να εγκαθιστούν εφαρμογές είτε μέσω του επίσημου καταστημάτων Google Play Store, είτε από ανεξάρτητα καταστήματα εφαρμογών, ή κατεβάζοντας τα αρχεία APK από διάφορες πηγές. Εμείς θα εξετάσουμε πώς μπορεί κάποιος να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store.

Εγκατάσταση μέσω APK

Στις προ Android Oreo εκδόσεις, το λειτουργικό είχε μία μόνο ρύθμιση η οποία έπρεπε να αλλαχθεί. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε εφαρμογή είχαμε στο κινητό μας μπορούσε να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store.

Ωστόσο, από το Android 8.0 και μετά πρέπει να δίνουμε άδεια στην κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Ευτυχώς, μπορούμε να βρούμε συγκεντρωμένα όλα τα app που μπορούν να κάνουν εγκατάσταση APK σε συγκεκριμένο σημείο των ρυθμίσεων του smartphone.

  • Πρώτα μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και πηγαίνουμε στις “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις”.

εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store, Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών Android χωρίς το Play Store

  • Μετά ανοίγουμε το μενού “Ειδική πρόσβαση στην εφαρμογή” και βρίσκουμε την “Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών”.

εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store, Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών Android χωρίς το Play Store

  • Από τη λίστα με τα apps επιλέγουμε αυτό που θέλουμε να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών και φροντίζουμε να είναι ενεργός ο διακόπτης “Να επιτρέπεται από αυτήν την πηγή”.

εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store, Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών Android χωρίς το Play Store

  • Επαναλαμβάνουμε το τελευταίο βήμα για όλες τις εφαρμογές που θέλουμε να μπορούν να εγκαθιστούν APK αρχεία.
Εγκατάσταση από ανεξάρτητα καταστήματα εφαρμογών

Υπάρχουν αρκετά καταστήματα εφαρμογών τα οποία λειτουργούν ως απλές βιβλιοθήκες APK στο διαδίκτυο, είτε διαθέτουν και apps. Τις εφαρμογές τους θα τις βρούμε στο Play Store ή σε ανεξάρτητες ιστοσελίδες.

Από οπουδήποτε και αν εγκαταστήσουμε ένα από αυτά τα app stores θα πρέπει να ακολουθήσουμε την παραπάνω διαδικασία για να του δώσουμε το δικαίωμα να κάνουν εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store.

Αν πρόκειται για κάποιο κατάστημα το οποίο διαθέτει μόνο ιστοσελίδα, θα πρέπει να δώσουμε τα σχετικά δικαιώματα στον Google Chrome και να επισκεπτόμαστε τη σελίδα του μέσω του συγκεκριμένου browser.

Μερικά από τα καλύτερα καταστήματα εφαρμογών που κυκλοφορούν είναι τα παρακάτω:

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέφανος

Πολύ καλά! Σέ ευχαριστώ γιά τίς πληροφορίες!
Μία ερώτηση γιά τά cookies. Γιατί τόση πίεση από τούς περισσοτέρους ιστοτόπους τά τελευταία χρόνια;; Τί γίνεται..;;; Η ΨΗΦΟΠΟΊΗΣΗ θά ολοκληρωθεί καί ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΆ;;;
ΕΛπίζω νά μήν σέ δυσκολεύω.. Αλλά σέ θεώρησα ώς κατάλληλο πρόσωπο εφόσον δηλώνεις εραστής τής τεχνολογίας.

Τριαντάφυλλος

Ναι αλλά όλα αυτά τα καταστήματα είναι ασφαλέι,έχω Huawei το οποίο μου το εκαναν δώρο και δεν έχω κατεβάσει Facebook Netflix και τα λοιπά γιατί φοβάμαι να μην κλέψουν κωδικούς και τα λοιπά στα παρακάτω μπαίνω από opera και βλέπω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android apps Google Google Play

Google Play: Αυτές είναι καλύτερες εφαρμογές για το 2021

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα κύρια κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων εφαρμογών σε κάθε κατηγορία είναι ο καινοτόμος χαρακτήρας των συγκεκριμένων εφαρμογών με νέες δυνατότητες παιχνιδιού και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το λογισμικό.

Software iOS Android apps

Τα 5 καλύτερα Voice Recorded apps για iOS και Android

Καταγράψτε τις σκέψεις σας σε προσωπικό επίπεδο ή πραγματοποιήστε μια συνέντευξη σε επαγγελματικό, με ένα από τα applications των voice recorders.

Software Android Android apps apps

Αποκτήστε 16 επί πληρωμή εφαρμογές και παιχνίδια Android εντελώς δωρεάν

Αν έχετε συσκευή με λειτουργικό σύστημα Android προλάβετε 16 επί πληρωμή εφαρμογές και παιχνίδια εντελώς δωρεάν για λίγες ώρες.

Software Android Android apps apps

5 εφαρμογές για δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης σε Android και iPhone

Οι δικές μας προτάσεις για τις 5 καλύτερες εφαρμογές για πλοήγηση σε iOS και Android για άνετα και ασφαλή ταξίδια.