Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών Android χωρίς το Play Store

0

Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store

Οι κάτοχοι Android συσκευών μπορούν να εγκαθιστούν εφαρμογές είτε μέσω του επίσημου καταστημάτων Google Play Store, είτε από ανεξάρτητα καταστήματα εφαρμογών, ή κατεβάζοντας τα αρχεία APK από διάφορες πηγές. Εμείς θα εξετάσουμε πώς μπορεί κάποιος να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store.

Εγκατάσταση μέσω APK

Στις προ Android Oreo εκδόσεις, το λειτουργικό είχε μία μόνο ρύθμιση η οποία έπρεπε να αλλαχθεί. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε εφαρμογή είχαμε στο κινητό μας μπορούσε να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store.

Ωστόσο, από το Android 8.0 και μετά πρέπει να δίνουμε άδεια στην κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Ευτυχώς, μπορούμε να βρούμε συγκεντρωμένα όλα τα app που μπορούν να κάνουν εγκατάσταση APK σε συγκεκριμένο σημείο των ρυθμίσεων του smartphone.

  • Πρώτα μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και πηγαίνουμε στις “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις”.

  • Μετά ανοίγουμε το μενού “Ειδική πρόσβαση στην εφαρμογή” και βρίσκουμε την “Εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών”.

Πώς κάνω εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store

  • Από τη λίστα με τα apps επιλέγουμε αυτό που θέλουμε να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών και φροντίζουμε να είναι ενεργός ο διακόπτης “Να επιτρέπεται από αυτήν την πηγή”.

  • Επαναλαμβάνουμε το τελευταίο βήμα για όλες τις εφαρμογές που θέλουμε να μπορούν να εγκαθιστούν APK αρχεία.
Εγκατάσταση από ανεξάρτητα καταστήματα εφαρμογών

Υπάρχουν αρκετά καταστήματα εφαρμογών τα οποία λειτουργούν ως απλές βιβλιοθήκες APK στο διαδίκτυο, είτε διαθέτουν και apps. Τις εφαρμογές τους θα τις βρούμε στο Play Store ή σε ανεξάρτητες ιστοσελίδες.

Από οπουδήποτε και αν εγκαταστήσουμε ένα από αυτά τα app stores θα πρέπει να ακολουθήσουμε την παραπάνω διαδικασία για να του δώσουμε το δικαίωμα να κάνουν εγκατάσταση εφαρμογών χωρίς το Play Store.

Αν πρόκειται για κάποιο κατάστημα το οποίο διαθέτει μόνο ιστοσελίδα, θα πρέπει να δώσουμε τα σχετικά δικαιώματα στον Google Chrome και να επισκεπτόμαστε τη σελίδα του μέσω του συγκεκριμένου browser.

Μερικά από τα καλύτερα καταστήματα εφαρμογών που κυκλοφορούν είναι τα παρακάτω:

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα