Πως μπορώ να κάνω block ανεπιθύμητους αριθμούς σε iOS συσκευές;

iosblock1

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και καθημερινά μπορεί κάποιος να λάβει τηλεφωνικές κλήσεις από εταιρείες τηλεπωλήσεων παντός τύπου, προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα ενδεχομένως σε ακατάλληλες στιγμές και δεν επιθυμούμε να ακούσουμε κάποιον άγνωστο για οποιοδήποτε λόγο. Εαν διαθέτουμε κάποια iOS συσκευή μπορούμε να κάνουμε block τους ανεπιθύμητους αριθμούς με συγκεκριμένους τρόπους.

Είναι αλήθεια πως όταν μας καλεί κάποιος άγνωστος αριθμός μπορούμε απλά να αγνοήσουμε την κλήση του, να την αρνηθούμε διακόπτοντάς τον ή ακόμα πιο αποτελεσματικά, αφού ολοκληρωθεί η κλήση του να την αποκλείσουμε μέσω των εργαλείων που μας δίνει το iOS. Ξεκινώντας με τις τηλεφωνικές κλήσεις, μπορούμε αρχικά να πατήσουμε στη λίστα με τις πρόσφατες κλήσεις μας και να εντοπίσουμε τον αριθμό που θέλουμε να κάνουμε block.

iosblock2

Πατώντας στο “i” πηγαίνουμε στις πληροφορίες για την κλήση αυτή και κάνοντας scroll προς τα κάτω στην οθόνη μας, υπάρχει η επιλογή “Αποκλεισμός αυτού του καλούντος”.

iosblock3

Ενεργοποιώντας την επιλογή αυτή μας εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου ενημερώνοντάς μας πως δε θα μπορούμε να λάβουμε κλήσεις, μηνύματα και FaceTime από το συγκεκριμένο αριθμό και στη συνέχεια πατάμε “Αποκλεισμός επαφής”.

iosblock4

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και στις κλήσεις βίντεο και ήχου μέσω FaceTime. Ενεργοποιούμε την εφαρμογή και πατάμε στο “i” της επαφής που θέλουμε να αποκλείσουμε.

iosblock5

Έπειτα, μεταβαίνουμε στο κάτω μέρος της οθόνης και πατάμε στο “Αποκλεισμός αυτού του καλούντος” και “Αποκλεισμός επαφής”.

iosblock6

Μπορούμε επίσης να αποκλείσουμε κάποιον άγνωστο αριθμό ή επαφή μέσα στο Messages app του iOS. Απλά επιλέγουμε τη συνομιλία και έπειτα πατάμε στο “i” για να δούμε τις πληροφορίες της συνομιλίας.

iosblock7

Στη συνέχεια εμφανίζεται το παράθυρο που αναφέρει ποιά είναι η επαφή αυτή καθώς και επιλογές που μπορούμε να κάνουμε σχετικά με αυτή.

iosblock8

Για να αποκλείσουμε την επαφή αυτή, μεταβαίνουμε ξανά στο κάτω μέρος της και πατάμε στο “Αποκλεισμός αυτού του καλούντος” και “Αποκλεισμός επαφής”.

iosblock9

Τέλος, για να δούμε τους αποκλεισμένους αριθμούς και επαφές αλλά και να αναιρέσουμε κάποιον αποκλεισμό, πηγαίνουμε στο μενού “Ρυθμίσεις”, “Τηλέφωνο” και πατάμε στο “Φραγή κλήσεων και αναγνώριση”.

iosblock10

Στη λίστα που εμφανίζεται, έχουμε όλους τους αριθμούς που έχουμε αποκλείσει ενώ μας δίνεται η δυνατότητα με swipe σε έναν αριθμό προς τα αριστερά, να επιλέξουμε “Κατάργηση αποκλεισμού” και να αφαιρεθεί από τη σχετική λίστα.

iosblock11

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Chrome

Κάθε τέσσερις εβδομάδες και μία νέα έκδοση του Google Chrome

H Google ανακοίνωσε ότι από τον Chrome 94 και έπειτα θα παρουσιάζει μία σταθερή έκδοση του browser της κάθε μήνα.

Software iCloud Google Photos

Απευθείας μεταφορά φωτογραφιών από το iCloud στο Google Photos

Εάν έχεις κάνει τη μετάβαση από το iPhone στο Android, μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το iCloud στο Google Photos.

Software YouTube

YouTube: Δοκιμάζει αλλαγές στα σχόλια του Android App

Θέλει να κάνει πιο εύκολη την προβολή των σχολίων και την προσθήκη νέου σχόλιου.

Software Xiaomi MIUI 12

Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.