Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook

Πως να διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας στο Facebook

Με το Facebook πλέον να ζητάει πολλά προσωπικά δεδομένα και τους χρήστες πλέον να θέλουν να απενεργοποιήσουν το λογαριασμό τους, η συντακτική ομάδα του Techblog σας έχει ετοιμάσει έναν αναλυτικό οδηγό για το πως θα διαγράψετε εντελώς το λογαριασμό σας.

Η διαγραφή του Facebook δε χρειάζεται να σημαίνει και ολικό σβήσιμο όλων των στοιχείων. Πολλοί θέλουν να κρατήσουν αναμνήσεις, φωτογραφίες ή και στοιχεία για πράγματα που τους ενδιαφέρουν, μηνύματα και άλλα πολλά. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν, πάμε να δούμε πως κατεβάζουμε όλα μας τα δεδομένα:

Αποθήκευση δεδομένων
  • Μπαίνουμε μέσω browser στην ιστοσελίδα facebook.com
  • Κάνουμε κλικ στο βελάκι τέρμα δεξιά πάνω
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις”
  • Στα αριστερά της οθόνης, επιλέγουμε το “Οι πληροφορίες σας στο Facebook”
  • Επιλέγουμε την τρίτη επιλογή από το κέντρο “Κατεβάστε τις πληροφορίες σας”
  • Στη νέα σελίδα μπορούμε να διαλέξουμε όλα τα στοιχεία που θέλουμε να κρατήσουμε, καθώς και σε τι μορφή (HTML ή JSON) τα θέλουμε. Μόλις διαλέξουμε τι θέλουμε, πατάμε το πλήκτρο “Δημιουργία αρχείου”. Η δημιουργία του αρχείου των δεδομένων σας μπορεί να πάρει αρκετές ώρες και θα ειδοποιηθείτε με email μόλις ολοκληρωθεί. Αφού κρατήσετε λοιπόν ότι επιθυμείτε, μπορούμε να προχωρήσουμε.

    Διαγραφή λογαριασμού

    Αν είστε έτοιμοι να διαγράψετε το λογαριασμό σας, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε. Αρκεί βέβαια να σημειωθεί ότι θα διαγραφεί για πάντα και δε θα μπορείτε να τον επαναφέρετε με κανέναν τρόπο, εκτός αν τον απενεργοποιήσετε προσωρινά. Εμείς θα δούμε και τις δύο περιπτώσεις.

  • Μπαίνουμε πάλι από browser στην ιστοσελίδα facebook.com
  • Κάνουμε κλικ στο βελάκι τέρμα δεξιά πάνω
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις και απόρρητο”
  • Επιλέγουμε “Ρυθμίσεις”
  • Στις επιλογές στο κέντρο της οθόνης, επιλέγουμε την τελευταία “Απενεργοποίηση και διαγραφή”
  • Εδώ έχουμε δύο επιλογές: “Απενεργοποίηση λογαριασμού”, δηλαδή για προσωρινό διάστημα να απενεργοποιήσετε το Facebook αλλά να μπορείτε να επιστρέψετε ή να χρησιμοποιείτε το Messenger, ή “Διαγραφή λογαριασμού”, όπου θα σβηστούν τα πάντα και δε θα μπορείτε να γυρίσετε.
  • Αφού επιλέξουμε “Διαγραφή λογαριασμού”, μας δίνετε μία ακόμη ευκαιρία να κατεβάσετε τα δεδομένα μας.
  • Αν είμαστε έτοιμοι, επιλέγουμε “Διαγραφή λογαριασμού”
  • Αυτά είναι τα βήματα για να διαγράψουμε ή να απενεργοποιήσουμε το λογαριασμό μας στο Facebook. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της οριστικής διαγραφής πρέπει να περάσουν μερικές ημέρες. Αν κάνετε σύνδεση μέσα σε αυτό το διάστημα ακυρώνεται όλη η διαδικασία και πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή.

    Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest
    9 Σχόλια
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasos Spanos

    Έχω 8 χρόνια που το έσβησα περίπου και μια χαρά είμαι ζω κανονικά

    Aλεξ

    έχω 12 χρόνια λογαριασμό , το σκέφτομαι να το σβησω

    Λευτέρης

    Μου λείπει το παλιό techblog που μόνο ο Βλαχακης ήταν συντάκτης της ιστοσελίδας.
    Κάποτε η ιστοσελίδα είχε ταυτότητα.
    Κρίμα

    Last edited 1 μήνα πριν by Λευτέρης
    Κώστας Βλαχάκης

    Καλησπέρα Λευτέρη, το Techblog είναι 14 ετών και προχωράμε. Τίποτα δεν είναι ίδιο όχι πριν από 14 χρόνια αλλά ούτε πριν από 2!

    Όλα τα άρθρα μου, (γράφω σχεδόν κάθε μερα), μπορείς να τα βρεις εδώ https://techblog.gr/author/covlastaschakis/

    Η τεχνολογία μας ενώνει.

    ΑΛΕΞ

    Το διέγραψα εδώ και ένα χρόνο και βρήκα την ησυχία μου

    Tolis K

    Έφτιαξα account το 2007 και το διέγραψα το 2008. Είμαι 13 χρόνια “καθαρός”!

    Τζει

    Καντε τουτοριαλ πως γινεται να μεταφερω τον λογαριασμο μεσεντζερ απο ενα κινητο σ ενα αλλο χωρις να εχω φουμπου

    ArK

    Έχει κλειδώσει ο λογαριασμός μου στο Facebook εδώ και δύο μήνες και δεν λένε να μου το ξεκλειδώσουν.
    Εννοείται έχω κάνει αλλαγή και επαναφορά κωδικού οκ, αλλά για να συνδεθώ μου ζητάει επαλήθευση με κωδικό που στέλνουν απ’ την τράπεζα κωδικών. Αν δεν συνδεθείς όμως στον λογαριασμό δεν μπορείς να πάρεις τέτοιο κωδικό. Οπότε αυτό είναι αδύνατο (και παράλογο).
    Έχετε καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω;;

    Last edited 1 μήνα πριν by ArK
    Δεσποινα

    Καλησπέρα σας,
    Σημερα μου συνεβει κατι περίεργο στο messenger. Πριν 3 μήνες περίπου διέγραψα το προφίλ μου και έκανα καινούργιο. Σημερα μου εστειλε ο φίλος μου μήνυμα και μου είπε ότι μου στελνει από το παλιο μου προφίλ, ενώ εγώ έλαβα τα μηνύματα στο καινούργιο μου προφίλ και μάλιστα ήταν σε συνομιλια ευφημερων μηνυμάτων. Να σας σημειώσω οτι όντως εχει απενεργοποιηθει το παλιο προφίλ το έλεγξα και ότι το νέο μου προφίλ εχει γίνει από καινούργιο email.Τι μπορεί να έχει συμβει;;;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Software Google Chrome

    Κάθε τέσσερις εβδομάδες και μία νέα έκδοση του Google Chrome

    H Google ανακοίνωσε ότι από τον Chrome 94 και έπειτα θα παρουσιάζει μία σταθερή έκδοση του browser της κάθε μήνα.

    Software iCloud Google Photos

    Απευθείας μεταφορά φωτογραφιών από το iCloud στο Google Photos

    Εάν έχεις κάνει τη μετάβαση από το iPhone στο Android, μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το iCloud στο Google Photos.

    Software YouTube

    YouTube: Δοκιμάζει αλλαγές στα σχόλια του Android App

    Θέλει να κάνει πιο εύκολη την προβολή των σχολίων και την προσθήκη νέου σχόλιου.

    Software Xiaomi MIUI 12

    Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

    Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.