Πώς να μπλοκάρεις την παρακολούθηση από τις διαφημίσεις στο iPhone;

, Πώς να μπλοκάρεις την παρακολούθηση από τις διαφημίσεις στο iPhone;

Υπάρχει τρόπος για να σταματήσεις την αποστολή δεδομένων της περιήγησής σου στο iPhone έτσι ώστε να μην λαμβάνεις προσωποποιημένες διαφημίσεις. Καλό είναι να γνωρίζεις όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό.

Η βασική ενέργεια στην οποία θα πρέπει να προβείς είναι να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις που λαμβάνουν υπόψη τους δεδομένα περιήγησης και γεωγραφικού σημείου. Για να το κάνεις αυτό, αρκεί να επιλέξεις το Settings, η αλλιώς τις Ρυθμίσεις και από εκεί να επιλέξεις το Privacy. Το επόμενο βήμα είναι να πας στο τέλος της λίστας και να διαλέξεις το Apple Advertising. Η επόμενη επιλογή είναι να βάλεις το Personalized Ads στο Off.

, Πώς να μπλοκάρεις την παρακολούθηση από τις διαφημίσεις στο iPhone;

Για τη συλλογή γεωγραφικών δεδομένων, πηγαίνεις και πάλι στα Settings, έπειτα στο Privacy και μετά στο Location Services. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να βάλεις την επιλογή στο Off. Εδώ είναι καλό να γνωρίζεις ότι το Find My Phone θα λειτουργεί κανονικά, ενώ μπορείς να διαλέξεις μία προς μία τις εφαρμογές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τοποθεσία.

, Πώς να μπλοκάρεις την παρακολούθηση από τις διαφημίσεις στο iPhone;

Για τους φίλους του Safari Browser, με την επιλογή Settings, επιλέγεις Safari, μετά Privacy & Security και μετά ενεργοποιείς την επιλογή Prevent Cross Site Tracking. Επιπρόσθετα, μπορείς να επιλέξεις και το Block All Cookies.

Ένα τελευταίο βήμα για απόλυτη ασφάλεια είναι να επιλέξεις και πάλι Settings, να πας στο General και από εκεί να διαλέξεις το Background App Refresh. Θα προκύψει μία λίστα με τις εφαρμογές που ανανεώνονται στο παρασκήνιο και από εκεί μπορείς να επιλέξεις σε ποιες θα επιτρέψεις να το κάνουν αυτό. Μάλιστα, εδώ έχεις και την επιλογή για το εάν θέλεις να γίνεται κάτι τέτοιο σε σύνδεση δεδομένων ή μόνο στο Wi-Fi.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νασσος

αν θελετε να μην ξαναδειτε ποτε διαφημηση στη ζωη σας στο youtube κατεβαστε το vpn luna.ολα τα αλλα ειναι απατη

Paris

Μπλοκάρει τις διαφημίσεις στην εφαρμογή του youtube???

SUPS 👨‍⚖️

τι έγινε ρε παιδιά? γιατί δεν έχει σχόλια εδώ?Τόσο αδιάφορο σας περνάει το θέμα της ιδιωτικότητας?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.