Πως θα λειτουργεί το One Handed Mode στο Android 12

, Πως θα λειτουργεί το One Handed Mode στο Android 12

Ολοένα και αυξάνεται το μέγεθος στις οθόνες των κινητών. Αν και μια μεγάλη οθόνη έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά το πρόβλημα είναι ότι συνήθως χρειάζεσαι και τα δύο χέρια για να κάνεις ακόμη και τα πιο απλά πράγματα!

Σε αυτό φαίνεται ότι θα έρθει να απαντήσει η Google με το Android 12 το οποίο λέγεται ότι θα φέρει μια νέα λειτουργία “One Handed Mode” η οποία θα προσφέρει στο χρήση τη δυνατότητα να χειρίζεται τη συσκευή του μόνο με το ένα χέρι.

Ίσως η Google έχει κάτι διαφορετικό στα σχέδια σε σύγκριση με άλλες εταιρείες για τη λειτουργία αυτή, μειώνοντας μόνο κατακόρυφα την επιφάνεια της συσκευής, μάλλον όμως ο κάθε κατασκευαστής θα μπορεί να το προσαρμόσει με το δικό του τρόπου.

Για να μπείτε σ’αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε ένα gesture, όπως όπως ένα διαγώνιo swipe απο το κάτω μέρος της οθόνης, είτε να επιλέξτε την αντίστοιχη επιλογή στις Ρυθμίσεις συστήματος. Για να βγείτε από τη λειτουργία αυτή υπάρχουν αρκετοί τρόποι, όπως ένα παρόμοιο swipe ή πατώντας έξω από τη συρρικνωμένη οθόνη.

Επίσης, θα πρέπει να μπορείτε να ορίσετε ένα χρονικό όριο, όπου το Android θα βγεί αυτόματα από τη λειτουργία one-handed mode μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Προαιρετικά, η λειτουργία θα πρέπει να μπορεί να βγαίνει κατά την εναλλαγή εφαρμογών. Επιπλέον, θα πρέπει να κλείνει κάθε φορά που ανοίγετε το πληκτρολόγιο, κάτι που έχει νόημα καθώς το άνοιγμα του πληκτρολογίου συρρικνώνει την οθόνη προς τα πάνω ενώ η λειτουργία τη συρρικνώνει προς τα κάτω.

Η επίσημη ημερομηνία διάθεσης του Android 12 αναμένεται περίπου το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ενώ το Android 12 developer’s preview θα κυκλοφορήσει αυτή την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Maria

Υπάρχει ήδη το quick cursor στο play store έχει 2 αόρατες σκανδάλες στο κάτω μέρος της οθόνης αριστερά και δεξιά ενεργοποιούνται με ένα απλό swipe και μετατρέπουν τον αντίχειρα σε ένα μικρό touchpad και απ’το μέσο της οθόνης και πάνω εμφανίζεται ένας μικρός κέρσορας με τον οποίο κλικαρεις όπου θέλεις παραμένει 2-3 sec και εξαφανίζεται αξίζει να το δοκιμάσετε εμένα μου άλλαξε όλο το τρόπο που χειρίζομαι το κινητό είναι απολύτως δωρεάν αλλά τώρα που δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό θα ήταν το μόνο που θα πλήρωνα άνετα ότι καλύτερο μια μικρή επανάσταση στο χειρισμό ξεχνάς το άλλο χέρι αλλάζει το παιχνίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.