Προσοχή: Νέο Android malware μέσω αυτόματων απαντήσεων στο WhatsApp

, Προσοχή: Νέο Android malware μέσω αυτόματων απαντήσεων στο WhatsApp

To νέο Android malware είναι κρυμμένο στην εφαρμογή FlixOnline που μπορεί να βρει κανείς στο Google Play Store. Η εφαρμογή αυτή ξεγελά τους χρήστες ότι πρόκειται για εργαλείο που φέρνει περιεχόμενο του Netflix.

To Android malware αυτό εξαπλώνεται ταχύτατα στις συσκευές μέσω των λογαριασμών WhatsApp, καθώς στέλνει αυτόματα απαντήσεις σε μηνύματα προκειμένου να αντιγράψει τον εαυτό του σε άλλα κινητά. Μάλιστα, οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν ότι την μέθοδο αυτή για την εξάπλωση ενός malware στο Android με την αποστολή απαντήσεων μέσω WhatsApp θα τη δούμε να συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού.

Το malware ξεγελά τους χρήστες με την υπόσχεσης ότι θα προσφέρει δωρεάν συνδρομή σε premium περιεχόμενο του Netflix για δύο μήνες. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μόλις εγκατασταθεί το malware σε ένα Android smartphone ζητά άδεια για Overlay, Battery Optimization Ignore και για τις Notifications. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο χρήστης να δώσει τις άδειες αυτές, γιατί τότε το malware θα δρα ανενόχλητο πάνω από τις εφαρμογές.

Η Google ανακοίνωσε ότι εντόπισε το malware και το αφαίρεσε από το Google Play Store, αλλά έμεινε εκεί για δύο μήνες τουλάχιστον και εκτιμάται ότι έχει κατεβεί περισσότερες από 500 φορές σε smartphones.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones featured

Ulefone Armor Pad 3 Pro: Tablet με μπαταρία 33.280 mAh που δε νιώθει τίποτα

Η Ulefone θα αποκαλύψει ένα νέο ανθεκτικό tablet με το όνομα Armor Pad 3 Pro το οποίο θα έρχεται με εκπληκτική μπαταρία 33.280 mAh.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.