Πρόσθεσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου στο Apple Wallet

, Πρόσθεσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου στο Apple Wallet

Η Apple έχει μεγάλα σχέδια για το πρόγραμμα digital ID στην εφαρμογή “πορτοφόλι” στο iPhone. Έχει στόχο να τοποθετήσει άδεια οδήγησης, φοιτητική ταυτότητα και τώρα την κάρτα εμβολιασμού για τον COVID-19.

Μετά την επέκταση του προγράμματος Digital ID από την Αριζόνα και την Τζώρτζια, στο Κονέκτικατ, την Αϊόβα, το Κεντάκι, το Μaryland, την Οκλαχόμα και τη Γιούτα, τώρα η Apple επιτρέπει να βάλετε τα εγκεκριμένα από το κράτος εμβόλια Pfizer Moderna, ή Johnson & Johnson στο Πορτοφόλι με προϋπόθεση να έχετε κάνει την πιο πρόσφατη ενημέρωση IOS 15.1 στο iPhone σας.

ΠΏΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΈΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΆΡΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎ ΚΑΤΆ ΤΟΥ COVID ΣΤΟ IPHONE ΣΑΣ

  1. Σαρώστε τον κωδικό QR της κάρτας με την πίσω κάμερα ή πατήστε στον επαληθεύσιμο σύνδεσμο λήψης από τον πάροχο υγείας σας.
  2. Πατήστε στην ειδοποίηση της εφαρμογής Health πού εμφανίζεται και πατήστε προσθήκη στο Πορτοφόλι και Υγεία.
  3. Στη συνέχεια πατήστε τέλος για να προσθέσετε το πιστοποιητικό εμβολίου στις εφαρμογές.

Η Apple επιτρέπει την αποθήκευση ενός υπάρχοντος επαληθεύσιμο αρχείο εμβολιασμού στην εφαρμογή Health από τότε που κυκλοφόρησε το IOS 15 τον περασμένο μήνα. Αν θέλετε να το μετακινήσετε στο πορτοφόλι απλά ανοίξτε την εφαρμογή για πατήστε περίληψη > αρχείο εμβολιασμού > προσθήκη στο πορτοφόλι.

 

Η Google δεν έχει εγκαταλείψει την ψηφιοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων υγείας με μία νέα συνεργασία αλυσίδας νοσοκομείων. Η Apple από την άλλη μεριά αξιοποιεί απλώς την αφθονία των πληροφοριών που συλλέγονται στην εφαρμογή Υγεία της.

Εκεί πηγαίνουν όλες οι μετρήσεις του αισθητήρα του Apple watch για παράδειγμα. Η απλή σας προσφέρει τώρα την επιλογή να μοιράζεστε τα δεδομένα υγεία σας όχι μόνο με τον γιατρό σας αλλά και με φίλους και συγγενείς έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν “έναν αξιόπιστο συνεργάτη στο ταξίδι της υγείας τους.”

Νέες δυνατότητες δεδομένων της εφαρμογής Apple Health στο iOS 15

  • Walking Steadiness – ναι οι αλγόριθμοι mobility αξιολογούν την ισορροπία τη σταθερότητα και τον συντονισμό μέσω των αισθητήρων iPhone/Watch.
  • Τάσεις μακροπρόθεσμες αλλαγές σε διάφορες μετρήσεις υγείας και φυσικής κατάστασης που ενσωματώνει η εφαρμογή.
  • Apple health Better Labs – παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων εργαστηρίου αίματος.

, Πρόσθεσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου στο Apple Wallet , Πρόσθεσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου στο Apple Wallet, Πρόσθεσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου στο Apple Wallet

Όλα αυτά τα νέα και παλιά σημεία δεδομένων μπορούν πλέον να κοινοποιηθούν με ασφάλεια είτε με το γιατρό σας είτε με τους αγαπημένους σας. Έτσι θα έχετε έναν ειδικό και ένα άτομο που είναι πιο κοντά σας να ενημερώνονται για τα σημεία υγείας και φυσικής κατάστασης σας. Αυτό προσφέρει ένα αυξημένο εύρος κάλυψης σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόβλεπτο.

Προς το παρόν τα δεδομένα της εφαρμογής Apple Health μπορούν να κοινοποιηθούν με τα ακόλουθα HMO στις ΗΠΑ. Η Apple θα εργαστεί για την επέκταση της λίστας.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jake

Στην Ελλάδα να φανταστώ δεν γίνεται, έτσι;

Γιαννης

Δυστυχως οχι! Ελπιζω μελλοντικα!

Tasos

Γίνεται αλλά με άλλο τρόπο. Εγώ το έχω προσθεσει

Prideous

Εχω βάλει το πιστοποιητικό στο πορτοφόλι από το iOS 14
Υπάρχει μια σελίδα στο Ίντερνετ που σου μετατρέπει το πιστοποιητικό σε κάρτα και σου βγάζει σύνδεσμο να το κατεβάσεις στο wallet

Μπάμπης

Και για ποιό λόγο δεν αναφέρεις την σελίδα?

Giannis

Ποιο είναι το site

I am

Εγώ το έχω βάλει χειροκίνητα σε Android. Αν ελέγξει το qr ο ελεγχτης όλα κομπλέ. Αλλιώς πρέπει να δείχνω pdf… Πριν λίγες μέρες το σκεφτόμουν πόσο αρχέγονο είναι να μην υπάρχει υλοποίηση για το πιστοποιητικό που είναι καινούργιο και για τις ταυτότητες. Ίσως κρύβονται θέματα ασφάλειας και gdpr

FANI

https://covidpass.soft1.eu/ το κάνετε από εδώ προσθηκη

SUPS 👨‍⚖️

καλη φαση.

Gabriel

Κυκλοφόρησε η εφαρμογή COVID Free GR Wallet από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις τα πιστοποιητικά σου, όπως επίσης και μέσω αυτής της εφαρμογής να τα περάσεις στο Apple Wallet.

Κώστας Βλαχάκης

Ναι την έχω κατεβάσει από το πρωί σε Goggle phone. Ίσως γράφουμε και άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Games Apple Assassin’s Creed iPad

Assassin’s Creed Mirage: Έρχεται σε iPhone και iPad στις 6 Ιουνίου

Η Ubisoft ανακοίνωσε ότι το Assassin’s Creed Mirage θα είναι διαθέσιμο για λήψη σε iPhone και iPad από τις 6 Ιουνίου.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.