Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Mozilla Firefox, Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Mozilla Firefox, Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση. Τα προβλήματα με τον Firefox εμφανίστηκαν τόσο σε συστήματα με λειτουργικό Mac όσο και σε υλοποιήσεις Linux και Windows.

To πρόβλημα φαίνεται ότι έχει προκληθεί από το επονομαζόμενο ως infinite loop bug στο πρωτόκολλο HTTP3 του Mozilla Firefox, που κάνει τον browser να αδυνατεί να φορτώσει μία σελίδα. Οι περισσότεροι developers συμφωνούν ότι το πρόβλημα προέκυψε από κάποιο update του προγράμματος που δεν μπορεί να λύσει το θέμα της σύνδεσης με τους κατάλληλους data analytics servers.

Για να μπορέσει κανείς να θέσει σε κανονική λειτουργία τον Firefox, αρκεί να ακολουθήσει μερικά απλά βήματα. Αρχικά, ανοίγει ένα νέο παράθυρο στον Firefox και στη θέση του URL πληκτρολογεί about:config. Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο ρυθμίσεων και εκεί θα πρέπει κανείς να βρει την καταχώρηση “network.http.http3.enabled“. Θα πρέπει η ρύθμιση αυτή να μπει στο False και μετά να γίνει επανεκκίνηση του browser. Με την μέθοδο αυτή απενεργοποιείται το HTTP3 και ο browser λειτουργεί κανονικά.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής Χ.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Firefox, σε λειτουργικό Linux Mint, είναι ότι δεν σου επιτρέπει να διορθώσεις σχόλιά που έκανες με το Disqus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.

Software Mozilla Firefox

Μείωση διάσπασης προσοχής με το redesign του Mozilla Firefox

Ο επανασχεδιασμένος Mozilla Firefox φιλοδοξεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό δίνοντας έμφαση σε… λίγα και καλά.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Firefox 85: Αποχαιρετά το Flash και δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας

Με την έκδοση Firefox 85 η Mozilla αποχαιρετά με τη σειρά της το Adobe Flash, ενώ δίνει ακόμα μεγαλύτερη προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας.