Proximity, η απάντση της Samsung στο iBeacon της Apple

Στο πλαίσιο του Samsung Developer Conference εκτός από το Flow που είναι όμοιο με το Continuity της Apple και θα συνδέει όλες τις συσκευές της Samsung, ο Κορεάτικος γίγαντας παρουσίασε και το Proximity το οποίο λειτουρεί όπως το iBeacon της Apple. Πρόκειται για location-based σύστημα ειδοποιήσεων.

Το Proximity έχει σχεδιαστεί να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να στέλνουν ειδοποιήσεις στο smartphone του χρήστη. Οι ειδοποιήσεις μπορεί να είναι από προσφορές προϊόντων στο κατάστημα που βρίσκεσαι μέχρι οδηγίες πως να βρεις τη θέση σου σε ένα θέατρο η γήπεδο.

Η υπηρεσία βασίζεται σε Bluetooth LE beacons και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το iBeacon της Apple η οποία στην Αμερική συνεργάζεται με διάφορα καταστήματα όπως Macy’s και American Eagle αλλά και αεροδρόμια και στάδια.

Ωστόσο, η διαφορά στο Proximity της Samsung είναι ότι ενώ το iBeacon απαιτεί από τον χρήστη να έχει το app για να λαμβάνει τα μηνύματα, η Samsung θα ενσωματώσει την υποστήριξη του Proximity στο Android software της. Επομένως θα είναι πάντα ενεργοποιημένο και ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να κατεβάζει τα αντίστοιχα apps.

Αυτό είναι θετικό για τους επαγγελματίες οι οποίοι δεν ίσως να μην έχουν δικό τους standalone app αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο καλό θα είναι για τον χρήστη. Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν και ποιες ειδοποιήσεις θα μπορούν να απενεργοποιηθούν.

samsung proximity, Proximity, η απάντση της Samsung στο iBeacon της Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Η Samsung γιατί απαντάει συνέχεια στις άλλες εταιρείες; Τόσο δύσκολο τους είναι να φτιάξουν κάτι δικό τους; Κάτι καινούριο μήπως; Κάποια πραγματική καινοτομία;;;;;; Μπαααα…

Theo

Γτ οταν υπαρχουν καποιοι που με το δουν σαμσουνγκ στον τιτλο θεωρουν οτι αντιγραφει, ενω η αντιστοιχη apple οταν ενσωματωνει κατι το οποιο υπαρχει αλλου εδω και χρονια θεωρειται καινοτομια. Τοσο απλα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.