Ray Tracing: Νέος αλγόριθμος προσφέρει δυναμικό φωτισμό από εκατομμύρια πηγές φωτός σε πραγματικό χρόνο

Στο πλαίσιο του SIGGRAPH 2020, οι ερευνητές της NVIDIA, σε συνεργασία με το Visual Computing Lab του Dartmouth College, κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα έγγραφο που παρουσίασε το ReSTIR, έναν νέο αλγόριθμο Ray Tracing ικανό να προσφέρει δυναμικό άμεσο φωτισμό και σκιές από εκατομμύρια πηγές φωτός σε πραγματικό χρόνο.

Το ReSTIR επαναπροσδιορίζει ένα σύνολο υποψηφίων δειγμάτων φωτός και εφαρμόζει περαιτέρω χωρική και χρονική δειγματοληψία για την αξιοποίηση πληροφοριών από σχετικά κοντινά δείγματα. Στο εντυπωσιακό demo, αυτός ο αλγόριθμος κατάφερε να τα κάνει όλα αυτά, ανιχνεύοντας 8 ακτίνες ανά pixel, κάνοντας render σκηνές που περιέχουν έως και 3,4 εκατομμύρια δυναμικά και εκπεμπόμενα τρίγωνα σε λιγότερο από 50 ms ανά καρέ. Η GPU που χρησιμοποιήθηκε ήταν η GeForce RTX 2080Ti, με εξαίρεση τη σκηνή του λούνα παρκ, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές είχε υψηλότερες απαιτήσεις και συνεπώς απαιτούσε τη χρήση κάρτας γραφικών Titan RTX.

Ray Tracing

Συνολικά, αυτή η προσέγγιση είναι 6-60x γρηγορότερη από τις προηγούμενες μεθόδους. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι το denoising και το φιλτράρισμα δεν περιορίζονται στην μετα-επεξεργασία μόλις ολοκληρωθεί το rendering, καθώς με τον αλγόριθμο ReSTIR Ray Tracing το denoising είναι μέρος του rendering.

Όπως με τις περισσότερες επιστημονικές έρευνες, το ReSTIR πιθανότατα δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο. Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι οι ερευνητές επισημαίνουν ορισμένους περιορισμούς που προκύπτουν από τη μέθοδο τους όταν προσπαθούν να επεκτείνουν τον άμεσο φωτισμό από τον χώρο της οθόνης, στον περιβάλλοντα χώρο, αν και έχουν υποδείξει πιθανές λύσεις για αυτό το ζήτημα.

Είναι ακόμη μια απόδειξη ότι το Ray Tracing είναι εδώ για να μείνει. Εάν οι τρέχουσες GPU όπως η RTX 2080Ti και Titan RTX μπορούν ήδη να αποδώσουν εκατομμύρια πηγές φωτός σε πραγματικό χρόνο, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι πολύ πιο εύκολη για τις επόμενης γενιάς GPU, οι οποίες φημολογούνται ότι είναι αρκετά πιο δυνατές από την τωρινή γενιά. Θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα, δεδομένου ότι η κυκλοφορία τους αναμένεται το Σεπτέμβριο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Ποτέ δεν περίμενα η μεγαλύτερη εξέλιξη των γραφικών να έρθει από τις σκιές… τουλάχιστο για τα τελευταία χρόνια. Και η εξέλιξη είναι θετική γιατί πέρα από ρεαλισμό δίνει ζωντάνια στην εικόνα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iCloud Google Photos

Απευθείας μεταφορά φωτογραφιών από το iCloud στο Google Photos

Εάν έχεις κάνει τη μετάβαση από το iPhone στο Android, μπορείς να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από το iCloud στο Google Photos.

Software YouTube

YouTube: Δοκιμάζει αλλαγές στα σχόλια του Android App

Θέλει να κάνει πιο εύκολη την προβολή των σχολίων και την προσθήκη νέου σχόλιου.

Software Xiaomi MIUI 12

Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware.

Software AI

Λογισμικό AI μετατρέπει φωτογραφίες πορτραίτα σε κινούμενες εικόνες

Η υπηρεσία μετατροπής προσώπων σε φωτογραφίες σε κινούμενες εικόνες ονομάζεται Deep Nostalgia και είναι δωρεάν.