Reddit: Η δημοφιλής εφαρμογή Apollo κλείνει στις 30 Ιουνίου

Reddit Apollo, Reddit: Η δημοφιλής εφαρμογή Apollo κλείνει στις 30 Ιουνίου

Η δημοφιλής third-party εφαρμογή Reddit, Apollo, θα κλείσει από τις 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο προγραμματιστής της Christian Selig. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της απόφασης του Reddit να αρχίσει να απαιτεί από τους προγραμματιστές να πληρώνουν ένα παράλογο ποσό για να έχουν πρόσβαση στο API του.

Μιλώντας για το θέμα στα τέλη Μαΐου, o Selig δήλωσε πως ότι το Reddit χρεώνει 12.000 $ για 50 εκατομμύρια αιτήματα και δεδομένου του αριθμού των ατόμων που χρησιμοποιούν το Apollo, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μια χρέωση 20 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως που δεν είναι εφικτό να την πληρώνει.

Το Reddit δεν έχει υποχωρήσει στα σχέδια του παρά τις διαμαρτυρίες από χρήστες και επόπτες που βασίζονται σε αυτές τις εφαρμογές. «Η μετάβαση από ένα δωρεάν API για 8 χρόνια στην ξαφνική επιβάρυνση τεράστιων δαπανών δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω να δουλέψει σε μόνο 30 ημέρες», είπε.

Το Apollo είναι η πιο δημοφιλής third-party εφαρμογή Reddit που προσθέτει τακτικά νέες δυνατότητες και ενημερώσεις και διασυνδέεται με τους χρήστες για να λαμβάνει σχόλια σχετικά με τις νέες λειτουργίες. Το Reddit διατηρεί τη δική του εφαρμογή, αλλά δεν έχει τις ίδιες επιλογές λειτουργιών με το Apollo, και οι χρήστες που βασίζονται στην εφαρμογή Apollo θα δυσαρεστηθούν από αυτή την εξέλιξη των γεγονότων.

Τις τελευταίες μέρες, ο Selig προσπάθησε να συνάψει συμφωνία με το Reddit, αλλά ήταν σαφές ότι η άλλη πλευρά δεν είχε καμία πρόθεση να προσφέρει πιο λογικές τιμές API. Στην πραγματικότητα, ισχυρίστηκε ότι ο Selig προσπάθησε να εκβιάσει χρήματα από την εταιρεία και λειτουργεί το Apollo αναποτελεσματικά, αλλά δεν μπόρεσε να παράσχει στον Selig περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να βελτιωθεί η εφαρμογή για περαιτέρω μείωση της χρήσης API.

Ο Selig πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξαναγράψει κώδικα για να κάνει το Apollo πιο αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα, αλλά το Reddit του προσφέρει μόλις 30 ημέρες για να εφαρμόσει αλλαγές κώδικα, να μεταβεί σε ένα μοντέλο συνδρομής, να μετεγκαταστήσει χρήστες και να κάνει άλλες ενημερώσεις. Εκτός από το κόστος και την αρνητική αλληλεπίδραση που είχε με την ηγεσία του Reddit, ο Selig λέει ότι ο συγχρονισμός είναι ένας άλλος λόγος που δεν είναι σε θέση να κάνει τον Apollo να λειτουργήσει με τη νέα τιμολόγηση API.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Reddit

Reddit: Τίτλοι τέλους για Apollo και άλλες δημοφιλείς third-party εφαρμογές

Αρκετές δημοφιλείς third-party εφαρμογές του Reddit δε λειτουργούν, ενώ κάποιες άλλες έχουν επιλέξει να χρεώνουν τους χρήστες για πρόσβαση.

Internet Reddit

CEO Reddit: Οι διαμαρτυρίες “θα περάσουν”, δεν υπάρχει σημαντικός αντίκτυπος στα έσοδα

Ο CEO του Reddit δήλωσε στους υπαλλήλους ότι δεν ανησυχεί για τις τρέχουσες διαμαρτυρίες για τις ξαφνικές αλλαγές API της εταιρείας.

Internet Reddit

Reddit: Οι διαμαρτυρίες για το API το “έριξαν” για τρεις ώρες

Μετά την απόφαση του Reddit να τιμολογήσει το API του, οι προγραμματιστές αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να ταρακουνήσουν τη διοίκηση.

Software Reddit

Reddit: Η τιμολόγηση του API ίσως κλείσει το Apollo – Ζητά 20 εκατ. δολάρια το χρόνο

Τον περασμένο μήνα, ακολουθώντας τα βήματα του Twitter, το Reddit ανακοίνωσε ξαφνικά ότι ήθελε να χρεώσει τις εφαρμογές για πρόσβαση στο API.