Remix OS 2.0: Τρέξτε Android στο Windows PC

To Remix OS 2.0 έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Jide και προσφέρεται δωρεάν σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την alpha έκδοσή του. Με την εγκατάσταση του Remix OS 2.0 οποιοδήποτε PC έχει X86 chipset μπορεί να κάνει έναρξη τόσο σε Windows όσο και σε Android.

To Remix OS 2.0 έχει αναπτυχθεί με βάση το Android-X86 project, το οποίο είναι μία ανεπίσημη πρωτοβουλία που θέλει να βάλει το Android σε χρήση ως λειτουργικό σύστημα σε υπολογιστές με επεξεργαστές που βασίζονται σε x86 chipsets. H εταιρεία που ανέπτυξε το Remix OS 2.0 δηλώνει ότι αυτό απευθύνεται κυρίως σε developers και καλούς γνώστες των τεχνολογικών θεμάτων, μιας και στο στάδιο που βρίσκεται ενδέχεται να αντιμετωπίζει κάποια bugs.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία με το να έχει κανείς στον υπολογιστή του Android είναι ότι μπορεί να αποκτήσει έτσι πρόσβαση σε μια σειρά από εφαρμογές που υπάρχουν στο Google Play Store και δεν είναι διαθέσιμες για τον Windows υπολογιστή του. Με τη χρήση μάλιστα του εργαλείου που δίνει από το site της η Jade, μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το Remix OS 2.0 σε ένα USB flash drive και να κάνει boot σε έναν υπολογιστή με αυτό.

Με το USB υπάρχει η διαμόρφωση Guest για το Remix OS 2.0, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι αλλαγές χάνονται μετά το κλείσιμο του υπολογιστή και η διαμόρφωση Resident, με την οποία όλα τα έγγραφα και οι αποθηκεύσεις μένουν στο στικάκι. Μένει να το δοκιμάσει κανείς, λοιπόν, το Remix OS 2.0 για να δει πώς λειτουργεί το Android σε έναν υπολογιστή. Εάν το κάνετε, αφήστε μας ένα σχόλιο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Remix OS 2.0, Remix OS 2.0: Τρέξτε Android στο Windows PC

Remix OS 2.0, Remix OS 2.0: Τρέξτε Android στο Windows PC

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anonymous

Το δοκιμασα πριν λιγο για αρχικο σταδιο ειναι αρκετα καλο πιστευω αξιζει βα δειτε

Theo

να ανφέρω επίσης ότι το remix os ουσιαστικά είναι το android x86 project με ελάχιστες αλλαγές τις οποίες ούτε καν δημοσίευσαν τον κώδικα σύμφωνα με το GNU licenses. το αρχικό project ήταν βασισμένο στο android της intel για χ86 αρχιτεκτονική αλλά όταν σταμάτησε αυτό το project η intel, οι τύποι του remix os γύρισαν την βάση του κώδικα στο android x86 project και άρχισε η διαμάχη remix os – android x86 project

Στέλιος

Καλό και Γρηγόρο. Δεν υπάρχει όμως το google play, δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση σε παλιό υπολογιστή που δεν κάνει boot απο usb.

Manos

Το δοκίμασα και είναι αρκετά καλό μπορώ να πω. Κατέβασα παιχνίδια από το play store έπαιξαν χωρίς κανένα πρόβλημα, αρκετά γρήγορο , το youtube λειτουργει σε 360p μόνο αλλά υπάρχει και το kodi που λειτουργεί επίσης μια χαρα.Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι έχουν κάνει πολυ καλη δουλειά μέχρι στιγμής.

Στέλιος

Το PLAY που το βρήκαμε ρε παιδιά

PETRELEAS

DEN KANH MIA AFOY DEN PAIZH SE PENTIOYM 4 EINAI AXRHSTO TI NA TO KANHS DELH DUO EPEXERGASTES GIA NA DOYLEXH TO ANTROIT SKETO PIO KALA DOYLEYH

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.