Software

SAIP app: Aπέτυχε να ειδοποιήσει έγκαιρα τους Γάλλους για την επίθεση

Τον Ιούνιο και με αφορμή την έναρξη του Euro 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν το SAIP (Système d’alerte et d’information des populations) app για να δίνει οδηγίες για το πως θα μπορούν οι πολίτες να παραμείνουν ασφαλείς σε περίπτωση επίθεσης.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι χρήστες του SAIP θα λάμβαναν τις απαραίτητες προειδοποιήσεις μέσα σε διάστημα 15 λεπτών. Ωστόσο μετά την χθεσινοβραδινή επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια της Γαλλίας, αφήνοντας πίσω 84 νεκρούς, η εφαρμογή δέχτηκε έντονη κριτική.

Πολλοί χρήστες ανέβασαν στο Twitter screenshots που ξεκίνησαν να λαμβάνουν στη 1:30 π.μ τοπική ώρα, δηλαδή σχεδόν τρεις ώρες μετά την επίθεση. Αντιθέτως, το Facebook ενεργοποίησε το Safety Check feature σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση. Οι Γάλλοι πολιτικοί ενθάρρυναν όσους ήταν στην περιοχή να δηλώσουν μέσω του Safety Check ότι είναι ασφαλής, ενώ το SAIP έμεινε στο περιθώριο.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι έφταιξε για την μεγάλη καθυστέρηση, αλλά θεωρείται ότι τα “ευάλωτα” 3G, 4G και Wi-Fi δίκτυα, μπορεί να έπαιξαν αρνητικό ρόλο. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι το app αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 9:25

Σχόλια

  • Συγγνώμη, το facebook safety check δουλεύει χωρίς wifi,3g,4g? Μην τρελαθούμε τώρα.
    Για μένα από app και χαζομάρες άχρηστα πράγματα πιο σωστό θα ήταν να στείλουν sms οι εταιρίες σε όλους τους συνδρομητές και αυτούς που κάνουν roaming.

    Αν και αναρωτιέμαι τί νόημα έχει αυτό μετά την επίθεση. Οι δε γονείς και συγγενείς ας πάρουν ο ένας τον άλλο

  • Άκου τώρα εδώ πράγματα. Να χαθεί το παιδί σου ή ο συγγενής σου και να μην πάρω τηλέφωνο. Να του στέλνω από Facebook η application. Δεν είμαστε καλά. Ηλιθιος κόσμος.
    "με πάτησε ένας τζιχαντιστης με μια νταλίκα. Μην ανησυχείς μάνα. Είμαι καλά. "
    " εντάξει παιδί μου, κάνε check in μολις φτάσεις στο νοσοκομείο ".
    Ακόμα και ζώα με χαμηλότερη νοημοσύνη όπως οι χιμπατζήδες θα έπαιρναν τηλέφωνο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.