Samsung & Google: Διεύρυνση συνεργασίας για το smart home

Samsung, Samsung & Google: Διεύρυνση συνεργασίας για το smart home

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Google, αναβαθμίζοντας τη διαλειτουργικότητα του έξυπνου σπιτιού. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, μέσα στους επόμενους μήνες, οι χρήστες των Samsung Galaxy smartphones και tablets θα μπορούν να ενσωματώνουν εύκολα συσκευές συμβατές με το Matter στα οικοσυστήματα SmartThings και Google Home.

Έως σήμερα, οι ιδιοκτήτες smart home αντιμετώπιζαν δυσκολίες με τη σύνδεση των συσκευών τους σε πολλά, διαφορετικά οικοσυστήματα. Η σύνδεση συσκευών μεταξύ οικοσυστημάτων συχνά απαιτούσε πολλά βήματα για τη σύνδεση λογαριασμών σε διαφορετικές εφαρμογές, μια διαδικασία που δεν λειτουργούσε πάντα προς τις δύο κατευθύνσεις. Συνεπώς, οι χρήστες έπρεπε να θυμούνται ποιες εφαρμογές και διεπαφές μπορούσαν να ελέγξουν ή να αυτοματοποιήσουν από μια συγκεκριμένη συσκευή. Πλέον με το Matter και τη δυνατότητα πολλαπλών διαχειριστών που ενσωματώνει, οι χρήστες μπορούν να συνδέουν απευθείας τις συσκευές τους σε πολλαπλές εφαρμογές και οικοσυστήματα, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές.

Όταν οι χρήστες μεταβούν στην εφαρμογή SmartThings, θα ενημερώνονται για τις συσκευές Matter που έχουν συγχρονιστεί με το Google Home, ενώ θα τους δίνεται η επιλογή να ενσωματώσουν εύκολα τις συσκευές αυτές στο SmartThings και αντίστροφα. Πλέον, είτε οι χρήστες θέλουν να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους μέσα από την εφαρμογή SmartThings είτε μέσω του Google Nest Hub, οι συσκευές θα είναι πάντα εκεί.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.