Η Samsung Electronics παρουσιάζει τη λειτουργικότητα Matter

Samsung, Η Samsung Electronics παρουσιάζει τη λειτουργικότητα Matter

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της λειτουργικότητας Matter, που επιτρέπει απρόσκοπτο έλεγχο της συσκευής μέσω της εφαρμογής SmartThings. Οι κόμβοι SmartThings θα λάβουν μια ασύρματη ενημέρωση και η εφαρμογή SmartThings Android θα ενημερωθεί, για να παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου όλων των συσκευών που είναι συμβατές με τη Matter. Μέσω αυτής της ενημέρωσης, οι χρήστες του SmartThings μπορούν να ελέγχουν τις συσκευές Matter τους από μία μόνο εφαρμογή, αντί να χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Η Samsung, ως πρωτοπόρος στον κλάδο του smart home, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της Matter από την αρχή και ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που έλαβαν πιστοποίηση Matter. Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε τηλεοράσεις και ψυγεία Family Hub που επιλέχθηκαν να ενημερωθούν για να υποστηρίζουν τη λειτουργικότητα του Matter Controller, απλοποιώντας την εμπειρία smart home τόσο με Samsung συσκευές όσο και με τρίτων κατασκευαστών. Τον Μάιο του 2022, η SmartThings ανακοίνωσε το πρόγραμμα Early Access Partner, το επόμενο βήμα προς ένα οικοσύστημα συμβατό με τη Matter, το οποίο έδωσε σε επιλεγμένους συνεργάτες ένα προβάδισμα στη δοκιμή του κόμβου SmartThings που υποστηρίζει τη Matter και του λογισμικού για κινητές συσκευές.

Το SmartThings υποστηρίζει μια λειτουργία που ονομάζεται multi-admin, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές Matter τους από πολλές πλατφόρμες και εφαρμογές. Πρόσφατα, η Samsung και η Google ανακοίνωσαν τη διευρυμένη συνεργασία τους, για την αναβάθμιση της υποστήριξης πολλών διαχειριστών, βελτιώνοντας τη διαλειτουργικότητα και την εμπειρία χρήστη. Η ανοιχτή πλατφόρμα του SmartThings προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα οικοσυστήματα, ενώ τα προϊόντα με πιστοποίηση Matter θα κυκλοφορήσουν σε εταιρείες όπως οι Google Nest, Eve Systems, Nanoleaf, Yale και άλλες.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.