Samsung: Έρχεται Android Lollipop στο Galaxy Note 2

Μια σπουδαία έκπληξη για τους κατόχους του Samsung Galaxy Note 2 φαίνεται να ετοιμάζει η Samsung. Ενώ όλοι κατασκευαστές Android μας έχουν συνηθίσει σε 18μηνη υποστήριξη λογισμικού, το Galaxy Note 2 αν και αγγίζει σχεδόν 3 χρόνια από την επίσημη κυκλοφορία του και έχει ήδη λάβει 3 σημαντικές ενημερώσεις, αναμένεται σύντομα να υποδεχτεί και το Android Lollipop!

Η Samsung Πολωνίας επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι η αναβάθμιση πλησιάζει, χωρίς να διευκρινίσει όμως το πότε, και παρ’ ότι ότι το Galaxy Note 2 είναι παλιό, το hardware της συσκευής είναι ικανότατο να αντεπεξέλθει στο λογισμικό Android Lollipop.

Αν και πρόκειται για επίσημη τοποθέτηση από την Samsung, καλό θα ήταν να κρατήσουμε και μικρό καλάθι μιας υπάρχει μια μικρή περίπτωση τα σχέδια για την αναβάθμιση να αποτύχουν για αδιευκρίνηστους λόγους.

Η Samsung έχει αναβαθμίσει ήδη σε Android Lollipop τα Galaxy Note 3 και Galaxy Note 4, ενώ παράλληλα και τα Galaxy S4 και Galaxy S5. Γιατί όχι και μια επικείμενη αναβάθμιση στο Samsung Galaxy Note ΙΙ εφόσον η συσκευή τεχνικά μπορεί;

Galaxy Note 2 Lollipop αναβάθμιση, Samsung: Έρχεται Android Lollipop στο Galaxy Note 2

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Αγαπημένο! Τούμπανο όσο και το το είχα , γιατί όχι; Αφού το σηκώνει το έχει πολύς κόσμος ακόμα.

Eya

Που είδατε ότι αναβαθμίστηκε το Note 4 ????

Jorhe

Δεν μας αναβαθμίζει και το S3 που στέκεται στο ράφι και δεν το χρησιμοποιώ;

Anestis

@Jorhe
Δεν ειναι αρκετα χοντρο για να χορεσι το λολιποπ αμα με πιανις 😀
κινιτα απο 4.9 ιντσ περνουν λολιποπ το σ3 εχει 4.8 και τα 2γιγα ραμ
δεν θτανουν kai 0.2g/herz ντιαφορα cpu δεν περνι το σ3 λολιποπ
για το΄ λτε μιλαο
ασε μας ρε sammy 😛

ManosK

Φιλε Jorhe για το S3 στο xda θα βρεις τη κορεατικη stock rom χωρις κανενα προβλημα με android 4.4.4 που παιζει τέλεια.

Anestis

@manosk
Τη κινιτο εχεις αν επιτρεπετε??

Παναγιώτης.

Κανονικά θα έπρεπε να δώσουν και στο S3, αλλά να ναι καλά το temasek που έβγαλε την υπέροχη και σταθερή 5.0.2.. !!!!

dionisis

Αυτα ειναι καταπληκτικα νεα για το s3 που εχει ιδιο hardware με το note2 βαλτε qs να ξανανιωσει το κιν. σας

παπαροκας tiamat

Η samsung σε κατασταση ευφοριας απο αυξηση πωλησεων:

S3 ΠΑΡΕ ΤΑ @@ ΜΟΥ!, ΔΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΙΤ ΚΑΤ!!

H samsung σε κατασταση πανικου απο μειωση πωλησεων:

To NOTE 2 ΠΑΙΡΝΕΙ LOLLIPOP!!!!

Lefteris

Καλά έχετε μεγάλο θράσος μερικοί… δειτε πόσα κινητά 2 χρόνων και συγκεκριμένα μιλάω για το s3, ενημερώθηκαν σε 4.3 και μετά μιλάτε, δε λέω ότι δεν μπορούσε να το πάει μέχρι και στο 5 αλλά μερικά πράγματα πρέπει να τα αναγνωρίζουμε!

John

Μεχρι να ερθει η ειδοποιηση για ενημερωση μπορει να ερθει μεχρι και Δεκεμβρης. Ως τοτε θα εχουν περασει τα 2 χρονια απο την αγορα του ΝΟΤΕ 2 μου, οποτε θα μπορω να το rootαρω.

Καλη κινηση για την Samsung ομως, μπραβο!

Spiros

Εγώ ενημέρωση στο Galaxy S4 δεν έχω λάβει ακόμα!! Γερμανία..
Επίσης να πω ότι έχω την LTE συσκευή με κωδική ονομασία GT-I9505 για την οποία τον GSMArena κάνει λόγο ότι η αναβάθμιση θα γίνει… Καλό Πάσχα!

Anestis

@παπαροκας τιαματ Mαζι σου μεγαλε +111111
@Lefteris διαβασες το ακριβος απο πανο κομμ? και για το σ3 χμμμ απο icecream σε jb 4.1
μετρας το 4.3 για update??? το note2 παη για λολιποπ σοβαρα τωρα??? μαζι βκικανε τα ιδια update δεν ιποτιφετε οτι θα παρουν? εγω με το s3 lte απο 4.1.2 εκανα σκιπ το 4.3 γτ ειταν μουθα και περνο 4.4.4 και μετραο 2 update μετα απο εναν χρονο και σουλενε μετα περασες το 18μινο
αρχισανε να ακολουφουν τα χναρια της sony!!!

Lefteris

Ελάτε πείτε ότι κάνετε πλάκα… το s3 ξεκίνησε με ice cream 4.0.4 και έφτασε στην 4.3, αν ξέρετε πολλά κινητά, όχι ένα, ΠΟΛΛΑ που ξεκίνησαν από 4.0.4 και έφτασαν σε 4.4 πάω πάσο… άλλα δυστυχώς δε νομίζω να ξέρετε πολλά!!!!

Nick

Κι επειδή οι εταιρίες κάνουν ότι γουστάρουν, όπως το γουστάρουν, είτε μας αρέσει είτε όχι, έχουμε και θράσος που ζητάμε το αυτονόητο. Ρε παιδιά, όποτε μπαίνω στο techblog, μου δίνεται η εντύπωση πως τελικά όσοι διαβάζουν tech website δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται. Κράξτε με ελεύθερα, έχετε διδακτορικό πλέον. Εγώ πιστεύω ότι όλες οι εταιρίες είναι χάλια, πως μας κοροϊδεύουν μέσα στη μούρη μας από τις τιμές πώλησης μέχρι και την υποστήριξη και εσείς τους δίνετε συγχαρητήρια, γίνεστε φαν τους, τσακώνεστε μεταξύ σας και εκείνοι βγάζουν κέρδος πάνω στην ανοησία σας.

Anestis

@Lefteris δεν με καταλαβες δεν μιλαο για αλλα κινιτα το σ3 και το νοτε 2 βκικαν μαζι θαντασου τωρα οτι εσυ εχειW σ3 εχεις κολισι σε ενα προβλιματικο 4.3 και το αντιστιχο κινιτο με ολοιντια σπεκς περνι update και εσυ οχι ντεν θα εσφανοσουν λιγο κοροιδο?? 🙂
και το σ3 νεο και το σ4 μινι χλομο το βλεπο να παρουν λολιποπ οχι οτι δεν το κρατανε αλλα θα περασι το 18μινο τους αχαχαχα 😀

Anestis

@Nick δeν ειμαι φαν καμια ετεριας προσοπικα(εκτος νοκια 3310<3) απλα κανα παραπονο και καπιες πσιλο ντιαφονιες 🙂 😀

Alexis

Anesti μας τιναξες τα μυαλά στον αερα με την ορθογραφία σου.

rafael

ειμαστε ολοι εμεις που καθιερωσαμε τη σειρα note…. εβγαλε πειραματικα το νοτε 1 και οι χρηστες κανανε το βημα να το αγορασουν…οχι πολλοι αλλα αρκετοι για να φτιαξει μια δευτερη προπαθεια…και εγενετω νοτε 2!!!! μονο και μονο για το δουλεμα που φαγαμε μας αξιζει να φερει το update

giannogeorge

Νομίζω ότι το Note 2 άνετα σηκώνει την 5.0. και μπράβο στην Samsung αν την δώσει. Το Note 2 παραμένει μια εξαιρετική και δυνατή συσκευή.

Συμφωνώ στο ότι όταν φτάνει σε σημείο μια συσκευή που δεν σηκώνει την αναβάθμιση στο software, καλύτερα είναι να μην γίνεται, για να μην υπάρχουν προβλήματα. Όμως θα διαφωνήσω κάθετα για την Kitkat στο S3 διότι σύμφωνα με την Google αυτή η έκδοση μπορούσε άνετα και απροβλημάτιστα να τρέξει με μόλις 512ΜΒ μνήμη. Όταν έχεις λοιπόν μια συσκευή με 1GB και δεν δίνεις την αναβάθμιση, δεν φταίει το update αλλά εσύ ως εταιρεία.

Τουλάχιστον φαίνεται ότι η Samsung έχει αρχίσει και μαθαίνει από τα λάθη της και όπως λένε, μάλλον θα παρουσιάσει μια πολύ ελαφριά -και όσο το δυνατόν πιο stock Android γίνεται- έκδοση του Touchwiz.

Διονυσης

Μακαρι να ερθει κ η lollipop! Εγω παντως και με την 4.4.2 που εγκατεστησα πριν 2 εβδομαδες ευχαριστημενος ειμαι!

ManosK

Φιλε @Anestis εχω το Note2 κι εγω.

ster

ρε παιδια μην σκοτωνετε την ελληνικη γλωσσα.λιγακι οικτο και στην μητρικη μας γλωσσα αλλα και στις αποψεις σας.
βαλτε τη λογικη κατω σε μερικα ερωτηματα.
ναι το note 2 ειναι 3 ετων αλλα εχει 2 GB ram. το S3 μονο 1…
οσοι εχουν android και ειναι παρα πολλοι,θα ξερουν πως οποιος εχει 512 ή 1 gb RAM το κινητο του κολλαει αφανταστα .φανταστειτε με πιο βαριες εκδοσεις τι εχει να γινει..
και απο θεμα μαρκετινκ οποιος εχει ενα παλιο κινητο και του δινεις update ,αυτοματα του δινεις το κινητρο στο επομενο κινητο του να επιλεξει την ιδια εταιρια που θα του τα δινει απλοχερα.
και αυτες τις μερες ολες πια τα δινουν.μεχρι πριν 2 χρονια μονο η google με τη σειρα nexus εδινε για 18μηνων κινητα της αναβαθμισεις..

Anestis

@Alexis εδω εισαι για να μιλας σχετικα με τα αρφρα η να κριτικαρις τους αλλους????
@giannogeorge αμα εζβινε τησ μισο τονο μπαρουφες που φορτονι στα κινιτα της επερνε και κιτκατ το σ3 εχω μετρισι μεχρι στιγμις 21 εφαρμογες που μου ειναι παντελος αχριστες
@ManosK αθου εχεις νοτε 2 λογικο ειναι να μιν σε πιραζη καλοριζικο παντος οταν παρις το update 🙂
Οπος ειπα πριν εχω το λτε ειμαι με 4.4.4 μονο τα security updaτes να κανουν και δεν με νιαζει το λολιποπ τα ιδια επαφε και το σ2 τωρα ειρφε και η σιρα του σ3 τεσπα εγω μιλαο γενικα για την sammy και οχι για καθε κινιτο κσεχοριστα σε αυτο μονο ο παπαροκας tiamat και ο giannogeorge με καταλαβαν λιπαμε παντος ρε γ@μοτ@ να ειχα 450euro να επερνα το g3 32gb xD
ДО СВИДАНИЯ 😀

Anestis

@ster 1)δεν ειμαι ελληνας σαφος και η οργογραφια μου ειναι χαλια
2) το S3 LTE εχει 2 γιγα ραμμμμ και δεν περνι updateeeee
πσακσε και μετα γραπσε
ΑΝΤΕ ΠΣΑΚΣΕ ΣΤΟ ΑΜΠΕ ΑΛΕΕΕΕ 😀

charis

Παιδια σωστε με! εγω έχω το s4 gt-i9505 αλλα το ροοταρα και μου βγαζει οτι η συσκευη μου εχει τροποποιηθει, οι αναβαθμίσεις δεν είναι διαθεσιμες! Το ξεροοταρω παλι τα ιδια το κανω επαναφορά εργοστασιακων παλι τα ιδια πειτε μου τι να κανω!!!

NICK

Charis μια και ρουταρες το s4 ι9505 βαλτου custom recovery και περνα του lollipop την official μεσο ζip αν θες βοειθεια πως το κανεις απλα κανε με add στο facebook Nick Tiliakos

mrk

Αφου λεει η σαμμυ οτι η 5.0 ειναι παναλαφρη χαρις το “ελαφρυ” touchwiz γιατι δεν κανουν κατι και για την 4.4 στο s3 να φυγει η προβληματικη 4.3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.