Samsung: 1 εκατ. δολάρια το μήνα για να πείσει τους developers για το Tizen

Google και Apple είναι οι δυο που έχουν το μονοπώλιο στις mobile πλατφόρμες με τα Android και iOS, αντίστοιχα. Η Microsoft προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράς, ενώ υπάρχει και η Samsung με το δικό της Tizen OS.

Tο Tizen OS υπάρχει από το 2012 και η Samsung προσπαθεί να το επεκτείνει όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να μπορέσει όμως μια πλατφόρμα να επεκταθεί, ουσιαστικό ρόλο παίζει η ποικιλία των εφαρμογών. Όπως είπαμε όμως το Tizen δεν μετρά πολλά χρόνια ζωής, αλλά ούτε και μεγάλο αριθμό apps.

Γι’αυτό η Samsung ξεκίνησε το Tizen Mobile App Incentive Program για να πείσει τους developers να ασχοληθούν με το λειτουργικό της σύστημα. Η Samsung είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο πρόγραμμα και θα δίνει τη δυνατότητα στους app developers να κερδίζουν 10.000 δολάρια δημιουργώντας ένα Tizen app στις κατηγορίες social networking, gaming, lifestyle κλπ.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι developers θα πρέπει να υποβάλλουν την εφαρμογή τους στο incentive.tizenstore.com, όταν ξεκινήσουν οι εγγραφές τον Ιανουάριο. Από εκεί η Samsung θα διαλέξει τα top 100 apps και θα τα βραβεύσει με 10.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει 1 εκατ. δολάρια τον μήνα στο σύνολο. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, άρα θα δοθούν στο σύνολο 9 εκατ. δολάρια.

Η Samsung έχει δηλώσει πολλές φορές και με τις ενέργειές της δείχνει ότι θέλει να πετύχει το Tizen OS, θέλει να το βάλει στο παιχνίδι απέναντι στους αντιπάλους. Προς το παρόν το χρησιμοποιεί σε low-end smartphones που απευθύνονται στις αναπτυσσόμενες αγορές, όμως κάποια στιγμή στο μέλλον δεν αποκλείεται να το δούμε και σε πιο high-end smartphones και η Samsung να μην είναι απόλυτα εξαρτημένη από την Google και το Android.

Μένει να δούμε τι θα καταφέρει το νέο πρόγραμμα.

tizen os 1m per month, Samsung: 1 εκατ. δολάρια το μήνα για να πείσει τους developers για το Tizen
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Humble opinion

Σίγουρα θα προσπαθήσει να το κάνει ανταγωνιστικό, θέλει να έχει το δικό της οικοσύστημα όπως η Apple .

NikosAr

Νομίζω ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο, σωστά επισημάνετε στο άρθρο ότι το βάρος πρέπει να δωθεί στο πλήθος των εφαρμογών κατά τα άλλα δεν υπολείπεται σε τίποτα από τους άλλους παίχτες android – iOS (παλαιότερα κάτοχος συσκευής Samsung)

Πάνος

Αν έχει εφαρμογές και διατηρησει το γνωστό της ui, το 90% των πελατών της δεν θα πάρει χαμπάρι το αν τρέχει tizen, Android η …windows 2000 :p.

Makis

Πιστεύω ένας τρόπος να το περάσει πιο εύκολα στην αγορά είναι να βγάλει την επόμενη ναυαρχίδα της ας πούμε το galaxy s8 και με Android έκδοση και με tizen έκδοση αν γίνει κάτι τέτοιο και στα διάφορα speed test κτλπ είναι ικανότερο το tizen τότε θα μπορέσει να κάνει ένα θετικό βήμα και θα αρχίσει ο κόσμος να το βλέπει στα σοβαρά.

ΝΙΚΟΣ

Ναι κάντε όνειρα.Έτοιμο λειτουργικό και store παίρνει και τα κάνει σκατά. Σκέψου να στήσει μόνη της λειτουργικό , services , store, cloud κλπ.Θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Panagiotis GP

Η Microsoft καβούρια έχει και δεν προχωράει σε κάτι αντίστοιχο;

James

Άμα εφτιαχνες store με 9 εκατομμύρια, θα είχε και η κουτση Μαρία. Άσε που το tizen είναι σαν το gingerbread με TouchWiz.

forneverarrow

Δηλαδή κάνω μια σκέψη τώρα… αν η Samsung έβγαζε τις δέκα βασικές εφαρμογές (social media κλπ) σε πλήρη μορφή όπως του Android, πέταγε ένα Tizen στο S8 και το έβγαζε μόνο με αυτό, δεν θα πουλούσε σχεδόν το ίδιο με τα προηγούμενα;;; Εγώ βλέπω παντως ότι τα S7 Edge τα κρατάει ο κάθε πικραμένος πλεον. Μέχρι και σε χέρι μηχανικού γεμάτο λάδια χωρίς θήκη το είδα χτες! (Το που βρίσκουν τόσα λεφτά όλοι με τόση κρίση είναι άλλο θέμα). Επομένως, το 80% των πελατών της ούτε που θα καταλάβει τι άλλαξε, ειδικά εάν υπάρχει και συγχρονισμός με λογαριασμό Google… Απλά θα το θεωρήσουν ως νέα έκδοση του TW στην καλύτερη!

mourgos1234

Συμφωνα με αρθρα που βρηκα στα αγγλικα, το Tizen ειναι προιον συμπραξης samsung intel και linux foundation αρα ειναι λαθος που αναφερετε μονο την samsung

edd

Μόνο εμένα μου φαίνεται χαζή στρατηγική;
Ένα σύστημα χρειάζεται μεγάλους παίχτες/συνεργάτες ή αποκλειστικότητες ή και τα 2. Δε νομίζω ότι οι μεγάλοι παίχτες θα ασχοληθούν για 10Κ. Δεν έχει σημασία να γεμίσεις ένα store με ποικιλία σαβούρο-εφαρμογών, αλλά 100-200 που να είναι καλές mainstream.
Έπειτα χρειάζεται υποστήριξη από άλλα συστήματα και το σημαντικότερο, διαφήμιση. Τα τεστ ταχύτητας, ασφάλειας, αξιοπιστίας δε βοηθάνε πουθενά. Καταρχάς και αυτοί που ψιλο-ασχολούνται δεν ξέρουν καν τα στοιχεία των τεστ αλλά βασίζονται σε φήμες και την γνώμη του κοινού. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ότι αυτή είναι η στρατιγική που φέρνει το χρήμα με πιο κραυγαλέο παράδειγμα τα Beats by DRE. Διαφήμιση, διαφήμιση, διαφήμιση.
Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν είναι power users, από τους power users δεν ενδιαφέρονται όλοι για κινητά και τέλος το tizen δεν απευθύνεται σε αυτούς και ούτε πρόκειται αν θέλει να πιάσει.

ΧρήστοςGR

Γιατι το συγκρίνετε με αλλα λειτουργικα αφου δεν το εχετε δοκιμασει πρωτα??? Αυτο το πράγμα τα οταν βγαινει κατι καινουργιο απο καποια εταιρεια που δεν μς αρεσει να την κραζουμε δεν το καταλαβαινω. Εχω samsung κινητο αλλα οταν οποιαδηποτε εταιρεια βγαλει κατι καινουργιο ακομη και η απλ δεν θα βγω να την κραξω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.