Samsung One UI 6.0: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Samsung One UI 6.0, Samsung One UI 6.0: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το One UI 6.0 είναι το πιο πρόσφατο λογισμικό της Samsung που βασίζεται στο Android 14 και μια έκδοση beta είναι ήδη διαθέσιμη για τα Galaxy S23.

H ενημέρωση φέρνει μια μεγάλη οπτική αναθεώρηση στο σύστημα. Μια νέα γραμματοσειρά συστήματος το κάνει να φαίνεται πιο μοντέρνο, ένα νέο αναπτυσσόμενο μενού έχει πιο νόημα και τα νέα emoji αντικαθιστούν το ξεπερασμένο στυλ και έρχονται σε συμφωνία με όλες τις άλλες πλατφόρμες.

Όσο για την εφαρμογή Κάμερα έχει αναθεωρηθεί και έχει υποστεί μερικές τροποποιήσεις που την κάνουν πιο αποτελεσματική.

One UI 6.0 Nέες Δυνατότητες:

Νέα γραμματοσειρά συστήματος One UI 6.0

Η Samsung χρησιμοποιεί μια ολοκαίνουργια γραμματοσειρά στο One UI 6.0, η οποία είναι ευρύτερη και όχι τόσο συμπυκνωμένη, και είναι πιο ξεκούραστη και εύκολη στο μάτι.

Νέο Emoji

Τα emoji της Samsung σίγουρα δεν ήταν από τα πιο όμορφα και χρησιμοποιούσαν επίσης ένα πολύ διαφορετικό στυλ από τα emoji στις περισσότερες άλλες πλατφόρμες.

Η εταιρεία επιτέλους το διόρθωσε με ένα πολύ καλύτερο στυλ emoji που θα κάνει την αποστολή γραπτών μηνυμάτων πολύ πιο ευχάριστη.

Νέο μενού Γρήγορων ρυθμίσεων

Το νέο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις είναι χωρισμένο σε ενότητες. Οι επιλογές για Wi-Fi και Bluetooth είναι εντελώς ξεχωριστές από τις υπόλοιπες που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Μπορείτε να πατήσετε απευθείας στο εικονίδιο για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ή μπορείτε να πατήσετε το κείμενο δίπλα στο εικονίδιο για να ανοίξετε πρόσθετες επιλογές.

Ακόμα, πλέον έχετε γρήγορη πρόσβαση για εναλλαγή μεταξύ σκοτεινής και φωτεινής λειτουργίας απευθείας από το μενού γρήγορων ρυθμίσεων και υπάρχει μνήμη στη διαμόρφωση της λειτουργίας πτήσης, οπότε αν είχατε ενεργοποιημένο το Bluetooth στη λειτουργία πτήσης, την επόμενη φορά που θα το αλλάξετε θα ενεργοποιηθεί.

Τροποποιήσεις κλειδώματος οθόνης

Προσφέρονται περισσότερες επιλογές για να προσαρμόσετε την οθόνη κλειδώματος. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το ρολόι οπουδήποτε στην οθόνη κλειδώματος και έχετε επίσης περισσότερες γραμματοσειρές και στυλ για να επιλέξετε.

Αλλαγές εφαρμογής κάμερας

Η Samsung βελτιστοποιεί τη διεπαφή της εφαρμογής Κάμερα στο One UI 6.0 με μερικές μικρές αλλαγές. Στη λειτουργία φωτογραφίας, μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί απευθείας στο shooter για εναλλαγή μεταξύ εικόνων 12 MP και 50 MP.

Στη λειτουργία βίντεο, έχετε έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο να επιλέξετε ανάλυση και ρυθμό καρέ.

Ακόμα, όταν πατάτε στο εικονίδιο με το γρανάζι στην εφαρμογή της κάμερας, δεν βλέπετε πλέον το “Scene Optimizer” στην πρώτη σελίδα, καθώς αυτό είναι πλέον κάτω από τις “Advanced Intelligence Options”.

Κάτω από αυτήν την καρτέλα, μπορείτε επίσης να βρείτε τρεις νέες ρυθμίσεις για την ποιότητα εικόνας: “Maximum”, “Medium” και “Minimum”, με το μέγιστο να είναι η πιο αργή και η ελάχιστη η ταχύτερη για τη μικρότερη καθυστέρηση κλείστρου.

Γκαλερί Tweaks

Η Samsung έκανε επίσης μερικές αλλαγές στη συλλογή. Όταν ανοίγετε μια μεμονωμένη φωτογραφία, βλέπετε τώρα ένα κουμπί “i” ακριβώς στη μέση. Αυτό διευκολύνει την πρόσβαση στις λεπτομέρειες της φωτογραφίας. Όταν πατάτε στο εικονίδιο επεξεργασίας εικόνας, τώρα βλέπετε επίσης τις ρυθμίσεις καλύτερα διευθετημένες και για κάθε αλλαγή που κάνετε, έχετε κουμπιά αναίρεσης και επανάληψης, ιδανικά για επεξεργασία εικόνας.

Εφαρμογή Καιρού

Η εφαρμογή Καιρός είναι πλέον πιο πλούσια και μπλε. Οι φάσεις της ανατολής και της σελήνης εκφράζονται καλύτερα και όλα φαίνονται καθαρότερα.

Νέα λειτουργία Auto Blocker

Μπορείτε να βρείτε αυτήν τη δυνατότητα στο μενού Ασφάλεια και Απόρρητο στις ρυθμίσεις και κάνει πολλά πράγματα για να σας προστατεύσει. Δεν θα επιτρέπει εφαρμογές από μη εξουσιοδοτημένες πηγές, καθώς και θα κάνει ελέγχους ασφαλείας σε υπάρχουσες εφαρμογές και θα αποκλείει εντολές μέσω ADB.

Νέα σελίδα μπαταρίας στις Ρυθμίσεις

Η Samsung είχε τη σελίδα Μπαταρία στο μενού Battery and Device Care και έπρεπε να την πατήσετε μερικές φορές για να την αποκτήσετε, αλλά τώρα βρίσκεται ακριβώς στην αρχική σελίδα Ρυθμίσεις και μπορείτε να την δείτε πολύ πιο εύκολα.

Είναι επίσης πιο πλούσιο με καλύτερο σχεδιασμό και μπορείτε εύκολα να δείτε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της μπαταρίας σας. Πρέπει να πούμε ότι άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων Android θα πρέπει πραγματικά να κρατήσουν κάποιες σημειώσεις εδώ και ειδικά τα τηλέφωνα Pixel όπου έχετε πολύ περιορισμένη αναφορά μπαταρίας.

Kαλύτερο Smart Select

Η Samsung σας δείχνει τώρα την αναλογία διαστάσεων και βλέπετε έναν μεγεθυντικό φακό που σας βοηθά να είστε απολύτως ακριβείς.

Animations κυματομορφής για μουσική

Μικρό αλλά εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που φαίνεται υπέροχο όταν ακούτε μουσική.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φενη Περακη

Αυτό είναι για όλα τα Samsung κινητά?

Κώστας Βλαχάκης

Για όσα λάβουν την αναβάθμιση.

Μάκης

Για να σε βοηθήσω περισσότερο εδώ υπάρχει μια λίστα με τα Samsung Galaxy που θα πάρουν One UI 6.0!
Από ναυαρχίδες τα εξής παρακάτω:
Samsung Galaxy S21 – S21+ – S21 Ultra
Samsung Galaxy S22 – S22+ – S22 Ultra
Samsung Galaxy S23 – S23+ – S23 Ultra

Από Mid-Range σειρά Α.
Samsung Galaxy A73 – A72 
Samsung Galaxy A54 – A53 – A52
Samsung Galaxy A34 – A33 
Samsung Galaxy A24 
Samsung Galaxy A14 – A13 – A04s

Από Mid-Range σειρά M.
Samsung Galaxy M54 – M53 
Samsung Galaxy M33 – M23

Πρόχειρα λοιπόν έχουμε μια λίστα από αρκετές συσκευές που θα πάρουν UI 6.0.
Αν λοιπόν έχεις στα χέρια σου κάποιο από τα παραπάνω, θα πάρεις σίγουρα το νέο ONE UI……

S79

Μετά την αναβάθμιση του κινητό Α33 στην εναλλαγή των σελίδων των εικονιδίων κολλάει λες και καθυστερεί να γυρίσει σελίδα σε στυλ στοπ καρέ. Ξέρει κανείς τι γίνεται? Διόρθωση?

Last edited 4 μήνες πριν by S79
Κωστας

Εμένα δεν
μου κάνεις αναβάθμιση α52 4g 2021

Κώστας Βλαχάκης

Εφόσον γίνει διαθέσιμη η αναβάθμιση θα σας έρθει ενημέρωση για να την κάνετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Business Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S24

Samsung AI-Volution: Escape room στη Μαλαισία για το Galaxy S24 με πρωταγωνιστή το Galaxy AI

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας υπάρχει ένα escape room δημιουργία της Samsung στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη σειρά Galaxy S24.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.