Samsung #SeeColors: Νέα εφαρμογή για αυτούς που έχουν αχρωματοψία

Κάποιοι άνθρωποι που έχουν αχρωματοψία βλέπουν τα χρώματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Αυτό κάποιες φορές μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο στην προσπάθειά τους να αναγνωρίσουν φάρμακα, φαγητό ή την οδική σήμανση. Ωστόσο η Samsung θέλει να το αντιμετωπίσει αυτό με την εφαρμογή #SeeColors.

Σε συνεργασία με την Colorlite από την Ουγγαρία, η Samsung ανέπτυξε την εφαρμογή #SeeColors η οποία μπορεί να προσαρμόσει τις συμβατές τηλεοράσεις ώστε να δείχνουν στους ανθρώπους με αχρωματοψία το ίδιο φάσμα χρωμάτων το οποίο θα έβλεπε ένα άτομο με φυσιολογική όραση.

Σύμφωνα με την Samsung, “Η εφαρμογή #SeeColors δουλεύει σε smartphones και Tizen-based τηλεοράσεις, ώστε αρχικά να προσδιορίσει το επίπεδο και τον τύπο της αχρωματοψίας. Στην συνέχεια συνδέεται με τις Samsung Smart Tvs ώστε να ρυθμίσει την οθόνη με βάση τα αποτελέσματα του τεστ αχρωματοψίας. Με την δημιουργία αυτή της λύσης με την Colorlite, η Samsung μπορεί να εφαρμόσει την τεχνολογια για πρώτη φορά σε τηλεοράσεις και smartphone συσκευές”.

Αρκετά σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι 2016 SUHD τηλεοράσεις της Samsung έρχονται με προ-εγκατεστημένη την εφαρμογή, οπότε αν κάποιος έχει τις τελευταίες τηλεοράσεις της Samsung θα μπορεί την χρησιμοποιήσεις. Η εφαρμογή έχει γίνει αρχικά διαθέσιμη στην Ουγγαρία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ωστόσο δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει διαθέσιμη στον υπόλοιπο κόσμο.

Samsung SeeColors Colorblind hungary app tv, Samsung #SeeColors: Νέα εφαρμογή για αυτούς που έχουν αχρωματοψία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

ελεγα αυτη την ειδηση δεν θα την βαλει το techblog , μπραβο , τετοια θελουμε να βλεπουμε , αυτε ς ειναι αληθινες καινοτομιες , πραγματα που τα εχουμε αναγκη ,που κανουν τη ζωη μας πιο ευκολη , πιο ομορφη, εστω και για καποιους απο εμας.

bezilys

@giorgosgek +1

Nick_GR

@giorgosgek με πρόλαβες +1

pelmagio

+1000

Jim

+1😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.