Samsung: Ειδικό app για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου στα πρόωρα μωρά

Κάθε χρόνο γεννιούνται ανά τον κόσμο εκατομμύρια πρόωρα μωρά, τα οποία δεν έχουν φτάσει στο στάδιο της ανάπτυξης που πρέπει και για το λόγο αυτό μπαίνουν σε θερμοκοιτίδες. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που βοηθά στην σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου είναι η φωνή της μητέρας.

Το παραπάνω προκύπτει από μια έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες, αλλά η επαφή με την μητέρα είναι δύσκολη να υπάρξει όταν το νεογέννητο είναι μέσα στη θερμοκοιτίδα. Εδώ έρχεται να παίξει η τεχνολογία το ρόλο της και πιο συγκεκριμένα η Samsung.

Οι Κορεάτες δημιούργησαν μια εφαρμογή, την οποία ονομάζουν Voices of Life και στόχος της είναι να βοηθήσει στην σωστή ανάπτυξη των πρόωρων μωρών. Το app επιτρέπει στη μητέρα να καταγράψει τους χτύπους της καρδιάς και τη φωνή της. Στη συνέχεια η εφαρμογή θα αφαιρέσει τυχόν υψηλές συχνότητες για να μιμηθεί τους ήχους που μπορεί να ακούει το μωρό όντας στη μήτρα.

Στη συνέχεια το ηχογραφημένο υλικό θα αρχίσει να παίζει στο ηχείο που είναι τοποθετημένο δίπλα στην θερμοκοιτίδα, επιτρέποντας στο μωρό να ακούει τη φωνή της μητέρας του, ακόμη και όταν δεν είναι εκεί. Με τα στατιστικά να δείχνουν ότι την περασμένη χρονιά γεννήθηκαν 15 εκατομμύρια πρόωρα μωρά, η εφαρμογή της Samsung θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς γονείς και βρέφη ανά τον κόσμο.

Προς το παρόν η Samsung δεν έδωσε σαφείς πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει το app και σε ποιες περιοχές θα γίνει διαθέσιμο.

Δείτε το video:

samsung premature babies app, Samsung: Ειδικό app για την σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου στα πρόωρα μωρά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Εξαιρετικο

aptalikos

Τελικά ότι νέο κυκλοφορεί είτε πρακτικό είτε περιττό στο χώρο του hardware και του software από τη Samsung είναι. Είναι η μόνη που παραγεί σταθερά υψηλή τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.