The Hackaday Prize, Το μεγάλο βραβείο στους Έλληνες της SatNOGS

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο Μόναχο, το Hackaday.com ανακοίνωσε ότι το SatNOGS είναι ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού “The Hackaday Prize“, τo Hackaday.com είναι ένας δικτυακός τόπος που παρουσιάζει καθημερινά δημιουργικά παραδείγματα χρήσης της τεχνολογίας.

Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στο διάστημα ή το χρηματικό ποσό των περίπου 200.000 δολαρίων.

Στο διαγωνισμό “The Hackaday Prize” συμμετείχαν πάνω από οχτακόσιες ομάδες με στόχο την δημιουργία διασυνδεδεμένων συσκευών ανοιχτής σχεδίασης. Την τελική επιλογή των νικητών του διαγωνισμού την έκαναν εννέα κριτές με εκτενή εμπειρία στην δημιουργία ηλεκτρονικών συσκευών.

Η ανάπτυξη του SatNOGS άρχισε τον Απρίλιο του 2014 στο hackerspace.gr που είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, στην Αθήνα.

Στόχος του SatNOGSSatNOGS είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου επίγειων δορυφορικών σταθμών που θα είναι σε θέση να διαμοιραστούν παρατηρήσεις δορυφόρων και να δημοσιεύουν τις καταγραφές με συνδιαστικό τρόπο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την δραματική αύξηση της επικοινωνιακής κάλυψης τως δορυφόρων χαμηλής τροχιάς και ταυτόχρονα την αύξηση της απόδοσης των τηλεπικοινωνιακών τους δυνατοτήτων μέσω της χρήσης κοινών υποδομών.

Η κύρια ομάδα ανάπτυξης του SatNOGS αποτελείται από 10 άτομα, πέραν όμως αυτών ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του βασίζεται σε μια παγκόσμια κοινότητα που συμμετέχει στην ανάπτυξη αλλά και στην δημιουργία επίγειων σταθμών του SatNOGS εξετάζοντας εναλλακτικά υλικά και συμμετέχοντας στην ανάπτυξη λογισμικού.

Μετά την διάκριση τους στο διαγωνισμό του Hackaday οι δημιουργοί του SatNOGS σκοπεύουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη του, και να συνδράμουν όσους επιθυμούν να φτιάξουν επίγειους σταθμούς για διασυνδεθούν με το δίκτυο του SatNOGS.

The Hackaday Prize SatNOGS, The Hackaday Prize, Το μεγάλο βραβείο στους Έλληνες της SatNOGS

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Ενδιαφέρον, συγχαρητήρια στην ομάδα!!

invoker

υπάρχει ακόμα ένα ελληνικο προτζεκτ που πήρε την 9η θέση

παραθέτω τη λίστα του hackaday https://hackaday.io/list/2945-the-hackaday-prize-quarterfinalists

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software

Αποκτήστε Windows 10 με €7.25

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Windows 10 στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέες δυνατότητες για το Status Update

Το WhatsApp ανακοίνωσε ορισμένες νέες δυνατότητες για τις ενημερώσεις κατάστασης, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται ενημερώσεις με φίλους και στενές επαφές.

Software featured Spotify

Το Spotify ξεπέρασε επίσημα τα 200 εκατομμύρια premium συνδρομητές

Το Spotify δημοσίευσε την οικονομική του έκθεση για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την οποία είχε 205 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή στο τέλος του έτους.

Software Apple

Apple Support: Έρχεται και στην Ελλάδα και μάλιστα στα ελληνικά

Από σήμερα, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε χρήστες σε 118 νέες περιοχές και σε αυτήν έχουν προστεθεί τρεις νέες γλώσσες υποστήριξης.