The Hackaday Prize, Το μεγάλο βραβείο στους Έλληνες της SatNOGS

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στο Μόναχο, το Hackaday.com ανακοίνωσε ότι το SatNOGS είναι ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού “The Hackaday Prize“, τo Hackaday.com είναι ένας δικτυακός τόπος που παρουσιάζει καθημερινά δημιουργικά παραδείγματα χρήσης της τεχνολογίας.

Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στο διάστημα ή το χρηματικό ποσό των περίπου 200.000 δολαρίων.

Στο διαγωνισμό “The Hackaday Prize” συμμετείχαν πάνω από οχτακόσιες ομάδες με στόχο την δημιουργία διασυνδεδεμένων συσκευών ανοιχτής σχεδίασης. Την τελική επιλογή των νικητών του διαγωνισμού την έκαναν εννέα κριτές με εκτενή εμπειρία στην δημιουργία ηλεκτρονικών συσκευών.

Η ανάπτυξη του SatNOGS άρχισε τον Απρίλιο του 2014 στο hackerspace.gr που είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, στην Αθήνα.

Στόχος του SatNOGSSatNOGS είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου επίγειων δορυφορικών σταθμών που θα είναι σε θέση να διαμοιραστούν παρατηρήσεις δορυφόρων και να δημοσιεύουν τις καταγραφές με συνδιαστικό τρόπο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την δραματική αύξηση της επικοινωνιακής κάλυψης τως δορυφόρων χαμηλής τροχιάς και ταυτόχρονα την αύξηση της απόδοσης των τηλεπικοινωνιακών τους δυνατοτήτων μέσω της χρήσης κοινών υποδομών.

Η κύρια ομάδα ανάπτυξης του SatNOGS αποτελείται από 10 άτομα, πέραν όμως αυτών ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του βασίζεται σε μια παγκόσμια κοινότητα που συμμετέχει στην ανάπτυξη αλλά και στην δημιουργία επίγειων σταθμών του SatNOGS εξετάζοντας εναλλακτικά υλικά και συμμετέχοντας στην ανάπτυξη λογισμικού.

Μετά την διάκριση τους στο διαγωνισμό του Hackaday οι δημιουργοί του SatNOGS σκοπεύουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη του, και να συνδράμουν όσους επιθυμούν να φτιάξουν επίγειους σταθμούς για διασυνδεθούν με το δίκτυο του SatNOGS.

The Hackaday Prize SatNOGS, The Hackaday Prize, Το μεγάλο βραβείο στους Έλληνες της SatNOGS

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Ενδιαφέρον, συγχαρητήρια στην ομάδα!!

invoker

υπάρχει ακόμα ένα ελληνικο προτζεκτ που πήρε την 9η θέση

παραθέτω τη λίστα του hackaday https://hackaday.io/list/2945-the-hackaday-prize-quarterfinalists

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.