Apple: Αποθηκεύει στο iCloud το ιστορικό κλήσεων χωρίς να σε ενημερώσει

Σύμφωνα με την Elcomsoft, μια Ρωσική εταιρεία που ασχολείται με το ψηφιακό έγκλημα, τα iPhones στέλνουν το ιστορικό κλήσεων των χρηστών στην Apple, χωρίς οι χρήστες να έχουν επίγνωση για αυτό. Αυτό συμβαίνει αυτόματα, αρκεί να έχει ενεργοποιημένο το iCloud στην συσκευή.

Τα δεδομένα αυτά ανεβαίνουν στο iCloud, τις περισσότερες φορές χωρίς να έχει ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης της συσκευής ή έστω να έχει την δυνατότητα της επιλογής. Τα δεδομένα αυτά περιέχουν αρκετές λεπτομέρειες, αφού εκτός από την λίστα των κλήσεων, ανεβαίνουν δεδομένα που αφορούν τις ημερομηνίες, την ώρα, την διάρκεια, καθώς και αναπάντητες κλήσεις.

Εκτός από τις τηλεφωνικές κλήσεις που θα έκανε ένα χρήστης, το iCloud αποθηκεύει δεδομένα και από το FaceTime, είτε αφορά φωνητικές, είτε βίντεο κλήσεις. Αυτό σύμφωνα με την Elcomsoft, συμβαίνει από την κυκλοφορία του iOS 8.2 και μετά.

Το ίδιο όχι μόνο συνεχίστηκε με το iOS 10, αλλά γίνεται πλέον σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού το iPhone συγχρονίζει πλέον και ιστορικό κλήσεων από εφαρμογές όπως το Whatsapp, Skype και Viber, οι οποίες στηρίζονται πάνω στο Apple Callkit για να λειτουργήσουν.

Ο CEO της Elcomsoft, Vladimir Katalov, ανέφερε ότι η Apple κρατάει όλα αυτά τα δεδομένα στους servers της έως και 4 μήνες. Το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να ωφελήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας, αφού είναι σε θέση να συλλέξουν δεδομένα όχι μόνο από εταιρείες πάροχους κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από την ίδια την συσκευή εφόσον έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Η Apple επιβεβαίωσε και επίσημα ότι όντως το iCloud συγχρονίζει και αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες και ότι αυτό γίνεται σκόπιμα. Συγκεκριμένα ένας εκπρόσωπος ανέφερε, «Προσφέρουμε συγχρονισμό του ιστορικού κλήσεων σαν μια διευκόλυνση στους πελάτες μας, ώστε να μπορούν να έχουν το ιστορικό και σε άλλες συσκευές». Τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα οπότε δύσκολα μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτά.

iPhone Elcomsoft send call logs to iCloud Apple, Apple: Αποθηκεύει στο iCloud το ιστορικό κλήσεων χωρίς να σε ενημερώσει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Δεν είναι κάτι καινούργιο
Όσες φορές άλλαξα συσκευή η έκανα restore , μόλις πέρασα το iCloud μου πέρασε τις κλήσεις όπως ήταν πριν.
Επίσης η Apple έχει τις επαφές μου. Επίσης τα δεδομένα του safari. Επίσης κωδικούς τραπεζών και γενικά ότι έχω στην συσκευή μου και σε ότι διαβάζω και με όποιον συναναστρέφομαι έχει άνετα δηλαδή ότι χρειάζεται

Δεν είχα ποτέ όμως κανένα θέμα ούτε είμαι μαφία καταζητούμενος η δημόσιο πρόσωπο. Δεν πρόκειται να μπουν στην διαδικασία να ασχοληθούν με τα δεδομένα μου.
Νιώθω ασφαλής με το iCloud στο iPhone ενώ στο android όχι

Chris_BMW

Για οτιδήποτε αφορά λογισμικό ή υπηρεσία του I phone η Mac η Apple σου πετάει “όροι κ προϋποθέσεις ” Το ίδιο ισχύει κ για το I cloud.Εφοσον πατήσεις συμφωνώ ,σημαίνει οτι έλαβες γνώση κ συμφωνείς . Επίσης για όποιον χρησιμοποιεί παράλληλα κ άλλες συσκευές Apple πιθανότατα αυτό να το γνωρίζει καθότι οι συνομιλίες π.χ στο I message εμφανίζονται συγχρόνως σε όλες τις συσκευές με ίδιο Apple ID το ίδιο κ οι κλήσεις Face time.Οπως επίσης κ οταν κανεις ανάκτηση απο I cloud του τελευταίου αντιγράφου σε οποιαδήποτε συσκευή IOS μαζί με όλες τις φωτό αρχεία σημειώσεις κτλ αν πας στις κλήσεις θα διαπιστώσεις οτι κ το ιστορικό σου ειναι εκει .. Οποτε λίγο άκυρος ο τίτλος ….

BraveNewWorld

@Chris_BMW είδες να λέει κάτι τέτοιο στους όρους και προϋποθέσεις; Γιατί από ότι φαίνεται ούτε εκεί το ελεγε

james

Σιγα το νεο. Και στο android το ιδιο γινεται. Καθε φορα που σεταρω νεο τηλεφωνο, ερχονται ολα απο το cloud και μπαινουν στη συσκευη. Ολα αυτα τα αποδεχομαστε σε εκεινο το κατεβατο που παταμε αποδοχη χωρις να το εχει διαβασει κανενας

Giannis

Λες και δεν το ξέραμε. Σιγά την ανακάλυψη.

giannis

Το κανει και η Samsung με το Samsung Account και είναι απίστευτα βολικο (ειδικα με τα SMS). Τωρα αν ειναι ασφαλες εξαρταται τι είδους επικοινωνια κανεις.
Το Samsung Account ομως ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο. Πρέπει εσυ να το ενεργοποιησεις.

Chris_BMW

Brave@ Θέλεις να μου πεις οτι έκατσες κ διάβασες ολα εκείνα τα κατεβατά πριν πατήσεις το συμφωνώ;; Αν το έκανες κ πραγματικά δεν το λέει (που δεν νομίζω) Τότε όντος δεν σε έχει ενημερώσει ! Δεν σου το έχει κρύψει πάντως για τους λόγους που προανέφερα !

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

Σιγά τον πολυέλαιο, η ρώσικη εταιρία κάνει λες και ανακάλυψε τον τροχό, σε όλες τις πλατφόρμες γίνεται αυτό την σήμερον ημέρα και συγχρονίζονται τα αρχεία-δεδομένα μας αρκεί οι διαφορετικές συσκευές να έχουν το ίδιο ID είτε είναι πλατφόρμα windows είτε πλατφόρμα android ή συσκευές της Apple, μάλλον οι Ρώσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν…!!!

Techskepticon

Και ρωτάω εγώ τώρα… έχετε πραγματικά τόσο σημαντικές κλήσεις ή αναπάντητες ή μηνύματα που χρειάζεται να τα κάνετε backup? Εγώ έχω Android δε χρησιμοποιώ ποτέ μπακαπ τις επαφές μου τις έχω στο Outlook τα αρχεία μου στο Dropbox και το μόνο που χάνω είναι τα chat σε viber και grindr.
Αλλά το θέμα είναι άλλο… κάποια τηλέφωνα είναι απόρρητα ή επαγγελματικά εσένα σε ρωτάνε για να το κάνουν. Εμένα που είμαι απλά συνομιλητής σου δε με ρώτησε κανείς.

Ειδικά η Apple έχει κάνει δίκες για τα προσωπικά της δεδομένα που είναι οι πατέντες της. Για ποιο λόγο ο χρήστης να μην είναι διασφαλισμένος ότι δε θα χρησιμοποιηθούν όπως το fb και τις διαφημίσεις. Ένα μήνυμα πως ότι δημοσιεύεις ή επικοινωνείς δεν προστατεύεται αρκεί. Ξεκάθαρο όμως

BraveNewWorld

@Chris_BMW https://images.apple.com/legal/sla/docs/iOS10.pdf Για την ακρίβεια δεν το λέει πουθενά. Άρα δεν συμφώνησα να αποθηκεύει τις κλήσεις μου. Άρα έχουν δίκιο αυτοί που κάνουν παράπονα

Chris_BMW

Brave@ Πήγαινε εκει που λέει services στο νούμερο 5 .Σου λέει οτι αναφορικά με το I cloud αποδέχεσαι τους ” όρους κ προϋποθέσεις ” τους οποίους μπορείς να βρεις στο http://www.apple.com.Κ να εισαι σίγουρος οτι κάπου εκει θα το λέει .. Αλλα κ πάλι σου ξανά λέω δεν σου το έχει κρύψει .Εφοσον κανεις ακριβές αντίγραφο του τηλεφώνου αυτό περιέχει κ το ιστορικό των κλήσεων .

gaidaros.gr

@Tasos Spanos , ειχες ποτε σου android και το λες με τοση σιγουρια? Εγω που εχω σου λεω ότι κανει backup στα παντα, επιλεγεις συγκεκριμένα ποια αρχεια σου θελεις να γινονται! Ειμαι κατοχος android εδώ και 7 χρονια, εχω περασμένα στο κινητο μου και πιστωτικες και χρεωστικες! Ουδέποτε ειχα θεμα! Αν θυμαμαι καλα από το icloud ειχαν γινει υποκλοπες πριν από μερικα χρονια!
υ.γ. Σταματήστε να παπαγαλίζετε πραγματα τα οποια δεν γνωρίζεται ουτε τα βασικα! Το να σου αρεσει ένα λογισμικο δεν σημαινει ότι καποιο άλλο δεν είναι καλο κοκ! Το να λες ότι δεν εισαι προστατευμενος με το android είναι το λιγοτερο αστειο…

Agnostos13

Ειναι για backup… Αν δεν θες backup ή το κανεις χειροκινητα (αποσυνδεση απο cloud) δεν περναει τιποτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.