Σφάλμα που απαγορεύει τη χρήση του incognito mode στον Chrome θα διορθωθεί σύντομα

Chrome Incognito Mode, Σφάλμα που απαγορεύει τη χρήση του incognito mode στον Chrome θα διορθωθεί σύντομα

Σε μελλοντική έκδοση του Chrome θα διορθωθεί μια τρύπα ασφαλείας που έχει ο browser, η οποία επιτρέπει στους ιστότοπους να εντοπίζουν και να μπλοκάρουν χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το incognito mode.

Πέραν του ότι δεν αποθηκεύει τοπικά αρχεία του ιστορικού περιήγησης, το incognito mode του Chrome αποτρέπει στους ιστότοπους από το να μας παρακολουθούν μέσω των cookie μας. Ωστόσο, επειδή πολλά από τα έσοδα μέσω των διαφημίσεων στο διαδίκτυο βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα παρακολούθησεις, μερικοί ιστότοποι όπως τα “The Boston Globe” και “MIT Technology Review”, δεν επιτρέπουν την ανάγνωση των άρθρων τους αν χρησιμοποιούμε την ανώνυμη περιήγηση.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες που το κάνουν αυτό χρησιμοποιούν το FileSystem API, το οποίο απενεργοποιείται όταν είναι ενεργό το incognito mode, κι αυτό διότι επιτρέπει την δημιουργία μόνιμων αρχείων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν στον πηγαίο κώδικα του Chromium, πλέον ο browser θα ξεγελάει τις ιστοσελίδες στο να πιστεύουν ότι το FileSystem API είναι μόνιμα σε λειτουργία.

Chrome Incognito Mode, Σφάλμα που απαγορεύει τη χρήση του incognito mode στον Chrome θα διορθωθεί σύντομα

Στο μέλλον όταν μια ιστοσελίδα ζητάει να χρησιμοποιήσει αυτό το API, κι ενώ ο browser είναι σε incognito mode, ο Chrome δεν θα επιστρέφει ένα εμφανές σφάλμα. Αντ’ αυτού, θα δημιουργεί ένα εικονικό αρχείο στη μνήμη RAM, το οποίο θα διαγράφεται όταν κλείνουμε το incognito mode.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο trick ίσως αποτελέσει προσωρινή λύση μέχρι την οριστική αφαίρεση του FileSystem API. Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Google, το συγκεκριμένο API μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως αν η εταιρεία διαπιστώσει ότι δεν έχει κάποια αξία πέρα από την ανίχνευση της χρήσης του incognito mode.

Η χρήση του χαρακτηριστικού αρχικά θα είναι προαιρετική στην έκδοση Chrome 74, η οποία θα γίνει διαθέσιμη τον Απρίλιο, και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού δοκιμαστικών χαρακτηριστικών “chrome://flags”.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Chrome Google

Google Chrome 103: Κυκλοφόρησε σε έκδοση beta

Η Google μόλις κυκλοφόρησε το Chrome 103 στο beta channel – την ίδια εβδομάδα που έκανε stable το Chrome 102.

Internet Chrome featured Google

Επίθεση χάκερς στον Chrome: Εντοπίστηκαν 30 κενά ασφαλείας

Από τα 30 κενά ασφαλείας, τα 7 θεωρούνται υψηλού ρίσκου για τους χρήστες και επηρεάζουν λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, το macOS, και την Linus.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Apple Chrome Google

Apple: Η υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής Shazam είναι διαθέσιμη ως Chrome Extension

Λίγο πριν το 2021 ρίξει αυλαία, η Apple φαίνεται να κυκλοφόρησε αθόρυβα μια νέα επέκταση Shazam για τους χρήστες του Chrome.