Σφάλμα που απαγορεύει τη χρήση του incognito mode στον Chrome θα διορθωθεί σύντομα

Σε μελλοντική έκδοση του Chrome θα διορθωθεί μια τρύπα ασφαλείας που έχει ο browser, η οποία επιτρέπει στους ιστότοπους να εντοπίζουν και να μπλοκάρουν χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το incognito mode.

Πέραν του ότι δεν αποθηκεύει τοπικά αρχεία του ιστορικού περιήγησης, το incognito mode του Chrome αποτρέπει στους ιστότοπους από το να μας παρακολουθούν μέσω των cookie μας. Ωστόσο, επειδή πολλά από τα έσοδα μέσω των διαφημίσεων στο διαδίκτυο βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα παρακολούθησεις, μερικοί ιστότοποι όπως τα “The Boston Globe” και “MIT Technology Review”, δεν επιτρέπουν την ανάγνωση των άρθρων τους αν χρησιμοποιούμε την ανώνυμη περιήγηση.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες που το κάνουν αυτό χρησιμοποιούν το FileSystem API, το οποίο απενεργοποιείται όταν είναι ενεργό το incognito mode, κι αυτό διότι επιτρέπει την δημιουργία μόνιμων αρχείων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν στον πηγαίο κώδικα του Chromium, πλέον ο browser θα ξεγελάει τις ιστοσελίδες στο να πιστεύουν ότι το FileSystem API είναι μόνιμα σε λειτουργία.

Στο μέλλον όταν μια ιστοσελίδα ζητάει να χρησιμοποιήσει αυτό το API, κι ενώ ο browser είναι σε incognito mode, ο Chrome δεν θα επιστρέφει ένα εμφανές σφάλμα. Αντ’ αυτού, θα δημιουργεί ένα εικονικό αρχείο στη μνήμη RAM, το οποίο θα διαγράφεται όταν κλείνουμε το incognito mode.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο trick ίσως αποτελέσει προσωρινή λύση μέχρι την οριστική αφαίρεση του FileSystem API. Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Google, το συγκεκριμένο API μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως αν η εταιρεία διαπιστώσει ότι δεν έχει κάποια αξία πέρα από την ανίχνευση της χρήσης του incognito mode.

Η χρήση του χαρακτηριστικού αρχικά θα είναι προαιρετική στην έκδοση Chrome 74, η οποία θα γίνει διαθέσιμη τον Απρίλιο, και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού δοκιμαστικών χαρακτηριστικών “chrome://flags”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Play Store

Το ανανεωμενο Google Play Store έρχεται στις Android συσκευές

H μεγαλύτερη αλλαγή είναι η παύση χρήσης του hamburger menu στα αριστερά της μπάρας αναζήτησης.

Software

Fake εστιατόρια στην Αμερική κλέβουν την επωνυμία άλλων

Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε το φαινόμενο εστιατόριο να κλέβουν τα ονόματα άλλων και να εκμεταλλεύονται τις online παραγγελίες φαγητού.

Software Neuralink Elon Musk

Neuralink: Δείτε έναν πίθηκο να παίζει Pong με το μυαλό του

Η Neuralink κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της, παρουσιάζοντας έναν πίθηκο να παίζει Pong.

Software Android Malware

Προσοχή: Νέο Android malware μέσω αυτόματων απαντήσεων στο WhatsApp

To νέο Android malware είναι κρυμμένο στην εφαρμογή FlixOnline που μπορεί να βρει κανείς στο Google Play Store.