Σφάλμα που απαγορεύει τη χρήση του incognito mode στον Chrome θα διορθωθεί σύντομα

Σε μελλοντική έκδοση του Chrome θα διορθωθεί μια τρύπα ασφαλείας που έχει ο browser, η οποία επιτρέπει στους ιστότοπους να εντοπίζουν και να μπλοκάρουν χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στην ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το incognito mode.

Πέραν του ότι δεν αποθηκεύει τοπικά αρχεία του ιστορικού περιήγησης, το incognito mode του Chrome αποτρέπει στους ιστότοπους από το να μας παρακολουθούν μέσω των cookie μας. Ωστόσο, επειδή πολλά από τα έσοδα μέσω των διαφημίσεων στο διαδίκτυο βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα παρακολούθησεις, μερικοί ιστότοποι όπως τα “The Boston Globe” και “MIT Technology Review”, δεν επιτρέπουν την ανάγνωση των άρθρων τους αν χρησιμοποιούμε την ανώνυμη περιήγηση.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες που το κάνουν αυτό χρησιμοποιούν το FileSystem API, το οποίο απενεργοποιείται όταν είναι ενεργό το incognito mode, κι αυτό διότι επιτρέπει την δημιουργία μόνιμων αρχείων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν στον πηγαίο κώδικα του Chromium, πλέον ο browser θα ξεγελάει τις ιστοσελίδες στο να πιστεύουν ότι το FileSystem API είναι μόνιμα σε λειτουργία.

Στο μέλλον όταν μια ιστοσελίδα ζητάει να χρησιμοποιήσει αυτό το API, κι ενώ ο browser είναι σε incognito mode, ο Chrome δεν θα επιστρέφει ένα εμφανές σφάλμα. Αντ’ αυτού, θα δημιουργεί ένα εικονικό αρχείο στη μνήμη RAM, το οποίο θα διαγράφεται όταν κλείνουμε το incognito mode.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο trick ίσως αποτελέσει προσωρινή λύση μέχρι την οριστική αφαίρεση του FileSystem API. Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Google, το συγκεκριμένο API μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως αν η εταιρεία διαπιστώσει ότι δεν έχει κάποια αξία πέρα από την ανίχνευση της χρήσης του incognito mode.

Η χρήση του χαρακτηριστικού αρχικά θα είναι προαιρετική στην έκδοση Chrome 74, η οποία θα γίνει διαθέσιμη τον Απρίλιο, και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού δοκιμαστικών χαρακτηριστικών “chrome://flags”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Vivo

Η επόμενη έκδοση του OriginOS έρχεται στις 9 Δεκεμβρίου και θα ονομάζεται Ocean

Το νέο OriginOS θα φέρει βελτιωμένες δυνατότητες για χρήση από κινητά και εύκολη πλοήγηση μεταξύ συσκευών με υπολογιστή και μεταφορά αρχείων.

Software MediaTek

Διαρροή προδιαγραφών Dimensity 7000: CPU 2,75 GHz, νέα GPU

Η MediaTek αποκάλυψε το κορυφαίο chipset Dimensity 9000 νωρίτερα αυτό το μήνα και αργότερα ακούσαμε ότι θα αποκτήσει μια πιο προσιτή έκδοση που ονομάζεται Dimensity 7000.

Software WhatsApp

Το WhatsApp επεκτείνει το WhatsApp Pay σε 40 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία

Η WhatsApp κέρδισε ρυθμιστική έγκριση από την National Payments Corporation of India (NPCI) για να επεκτείνει την υπηρεσία πληρωμών WhatsApp Pay στην Ινδία σε 40 εκατομμύρια χρήστες, όπως αναφέρει το Reuters.

Software MediaTek

Το MediaTek Dimensity 9000 θα είναι διπλάσιο από το κόστος του προκατόχου του

Η Qualcomm αναμένεται να ανακοινώσει το επερχόμενο κορυφαίο chipset υψηλής απόδοσης την επόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Tech Summit.