Skype: Τέλος η υποστήριξη σε παλιότερες εκδόσεις Android, Windows Phone και OS X

Με σχετική ανακοίνωση, η Microsoft σταματάει την υποστήριξη παλαιότερων εκδόσεων Android, Windows Phone και OS X για το Skype, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια για μείωση της ανάγκης για συντήρηση και development της διάσημης εφαρμογής.

Λίγους μήνες μετά την απόσυρση του Skype απο τις Smart TVs που προκάλεσε πλήθος παραπόνων, η Microsoft αποφάσισε να μειώσει ακόμα περισσότερο τις συσκευές που θα υποστηρίζουν την εφαρμογή. Σύμφωνα με την εταιρία, τα νέα features που ενσωματωνονται στο Skype, δεν μπορούν να υποστηριχθούν απο παλιότερες εκδόσεις των λογισμικών, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν είναι όλη η αλήθεια, καθώς αν αναλογιστούμε την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία το τελευταίο διάστημα, είναι λογικό να θέλει να μειώσει την υποστήριξη σε κάποιες πλατφόρμες για να μειώσει τα έξοδα της.

Skype not, Skype: Τέλος η υποστήριξη σε παλιότερες εκδόσεις Android, Windows Phone και OS X

Έτσι λοιπόν, σταματάει η υποστήριξη της νεότερης έκδοσης Skype 6.2 για συσκευές Android με έκδοση παλαιότερη απο 4.0.3, θα υπάρχει όμως προς το παρόν η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το Skype 4 για συσκευές με Android 2.3 και πάνω. Σχετικά με το macOS, η τελευταία έκδοση Skype 7 θα υποστηρίζεται μόνο σε macOS 10.9 και πάνω, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Web app. Η Microsoft δεν σταματά βέβαια να μας εκπλήσει, αφού αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη και σε Windows Phone 8 και 8.1 απο τον Οκτώβριο του 2016.

H κίνηση της Microsoft να περιορίσει τα έξοδα της είναι κατανοητή ως ένα σημείο, δεν νομίζω όμως πως θα αποφύγει τα παράπονα του κόσμου για ακόμα μία φορά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos

Υπάρχουν χρήστες που βολεύτηκαν με τα windows 8.1 και δεν θέλουν για δικούς τους λόγους να πάνε στα 10. Αφού λοιπόν μας τρέλανε με τα μηνύματα όλη τη χρονιά αλλάξτε και αλλάξτε κάνει και το εξής, απερίγραπτο:
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ το λογισμικό αδειάζοντας το σιγά σιγά από γνωστές εφαρμογες.
ΤΟ SKYPE το έβγαλε από το store εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Στις επαφες πάλι εδώ και ένα χρόνο έβγαλε ανακοίνωση ότι τις αποσυνδέει από τις facebook επαφες για τα windows 8.1.
Εδώ και μια εβδομάδα έκανα απεγκατάσταση του VIBER -APP γιατί κολλούσε. Πάω λοιπόν στο store να το επαναεγκαταστήσω ΠΟΥΘΕΝΑ. Αν θέλετε από το Techblog ψάξτε το το έχει βγάλει και αυτό στα πλαίσια του ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ώστε οι χρήστες να πάνε στα windows 10.
Για το INSTAGRAM-BETA μετά από τόσα χρόνια στις άλλες πλατφόρμες εδώ κολλάει και δεν έχει βασικές λειτουργίες όπως απευθείας αποστολή μηνύματος.
ΤΑ ίδια και χειρότερα στο κινητό Windows phone.
Τελικά ο κόσμος έχει ένστικτο.

maria

Μάλλον η Microsoft πάει για φούντο εάν κάνει τέτοια στρατηγικής σημασίας λάθη εξάλλου σιγά το λειτουργικό τώρα. Εδώ που τα λέμε συνέχεια ασυμβατότητες κοκ βγάζουν τα 10 ποτε σε προγράμματα. Ποτέ σε συσκευές.. Κάποτε. Ήμουν φανατικός πελάτης της. Αλλά στιγμή και αρχίσε να έχει. Αυτή την πολιτική Ε όχι. Στο κάτω κάτω εμείς είμαστε οι πελάτες δεν θα μας επιβάλει τι θα τρέχουμε στα pc μας..όπως μας καίει σαν πελάτες θα την αντικαταστήσουμε με άλλες εταιρίες software..ήδη ένα μάθημα καλό έλαβε με τα 8,1 και τα 10..πωλήσεις down 👇…

Manolis

Panos πολύ κόσμος την έχει πάθει που άλλα περίμενε και άλλα είδε στο Windows phone κινητό του!!!

Εγώ πχ με το Lumia 920 που κατάφερα να κρατήσω 4-5 μήνες με τα χίλια ζόρια ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ξαναγυρίσω σε αυτή τη πλατφόρμα!!!!

Darth

@panos βασικά θέλει όλοι να πάνε στα 10 λόγο οτι έχει βάλει μέσα ένα πολύ πολύ λεπτομερέστατο πρόγραμμα καταγραφής και αποστολής όλων τον προσωπικών δεδομένος, καθώς έχει καταλάβει οτι τα λεφτά είναι στην γνώση (να ξέρεις τα πάντα για τους πάντες)
(ουσιαστικά ζήλεψε την google την οποία ακόμη και η cia την ζηλεύει τοσα που εχει μαζεψει για ολους)

panos

@Darth το πιστεύω αυτό που λες, αλλά και οτιδήποτε άλλο να είναι, αυτό το πράγμα που κάνει είναι μέγιστος εξαναγκασμός.
@Μanolis και εγώ το ίδιο θα κάνω σε κάποιους μήνες με το που θα μπορέσω οικονομικα θα φύγω και σε κινητό και σε laptop.

Darth

@panos για να καταλαβεις ήδη χώρες όπως γαλλια (δες adsl gr το εχει στης ειδήσεις) έχει βάλει veto αν δεν σταματήσει η ms να παρακολουθεί τους πολίτες της θα εχει πολυ σοβαρες κυρώσεις

ΝΙΚΟΣ

Συλλογή δεδομένων με σκοπό την βελτίωση και εξατομίκευση πληροφοριών ,όπως όλοι κάνει.Και φυσικά όπως κάνουν και οι ίδιες κρατικές υπηρεσίες της Γαλλίας που δήθεν κόπτονται. Σε δίκη με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση για data centers στην Ιρλανδία ,η Msft την κέρδισε. Εκεί η Αμερικανική κυβέρνηση ήθελε πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα και έφαγε σούπα. Ο Ρόλος των κρατών είναι πιο ύπουλος και ύποπτος ,τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ. Έχει γίνει μόδα βλέπω από πολλούς να κράζουν τα 10άρια. Αλήθεια το ίδιο σκεπτικό έχετε και με τα κινητά σας? Είστε ευχαριστημένοι όταν δεν παίρνετε update ή γκρινιάζετε σαν χήρες ? Και όταν παίρνετε update , πατάτε άρνηση ή όλο χαρά το κατεβάζετε ? Η γνώμη μου? Στα κινητά εκπαιδευτήκατε να λαχταράτε τα Update από τις εταιρείες και την Google – Apple . Στα laptops,p.c είχατε μάθει (Και εγώ μέσα ) να πηγαίνετε χαλαρά με τις αναβαθμίσεις. Η msft ΄το άλλαξε αυτό ,γιατί άλλαξε 180 μοίρες όλη την στρατηγική της. Αν δεν ήταν καλά τα 10άρια ,με προοπτική, μαζί σας. Αλλά είναι μια χαρά , βελτιώνονται συνεχώς και όποιος δεν το βλέπει .απλά δεν θέλει να το δει από συνήθεια, ξεροκεφαλιά ή ότι άλλο. Εξαίρεση εάν πραγματικά κάποια κρίσιμη εφαρμογή δεν είναι ακόμη συμβατή… Συνέχεια »

James

Εσείς που κλαίτε σε κάθε άρθρο για προσωπικά δεδομένα, ελπίζω να μην έχετε αφμ, αμκα, κάρτα ατμ, κάρτα για πόντους στο σούπερ μάρκετ, ίντερνετ στο σπίτι, data στο κινητό, βιβλιάριο υγείας κλπ κλπ, γιατί τόσο δάκρυ πάει χαμένο

panos

@Nικος να με συγχωρεί η χάρη σου αλλα να χωνέψω τί μια πολιτικη εξαναγκασμου απο μια εταιρια που πειραματιζεται συνεχως προσπαθωντας να καλυψει το χαμενο εδαφος θελωντας να πιασει το σφυγμο του μελλοντος και να γινει google-apple. Οταν ομως βλεπει οτι ενα προτζεκτ δεν της βγαινει περναει ΑΤΣΑΛΑ σε αλλο. Βλεπε Nokia Lumia windows 8 που εγιναν αρον 8.1 …… Φυσικα και εχει δικαιωμα να προωθησει το νεο λογισμικο δεν εχει δικαιωμα ομως να απαξιωνει ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ το αμεσως προηγουμενο. Το κανει επιτηδες ομως κανει μεγιστη ζημια στην εικονα της αφου γιατι καποιος να της δειξει εμπιστοσυνη και να παει στα windows 10, εφοσον αν και αυτα δεν πιασουν οπως θελει θα τα εγκαταλειψει. Τουλαχιστον εισαι φαουλ οταν μιλας για χηρες. ειναι ενα σαιτ τεχνολογιας ακουγονται και τα καλα και τα κακα αν δεν σου αρεσει να ακους τα αρνητικα για μια εταιρια τοτε αυτο ειναι δικο σου προβλημα. Προσωπικες αποψεις εκφραζουμε οπως προσωπικη σου αποψη ειναι οτι τα 10 ειναι καλα. Ξερεις υπαρχουν και ατομα που δεν τους αρεσει καθολου. Αν με ρωτουσες παλιοτερα θα υπερασπιζομουν τα προιοντα της ms μετα απο χρονια χρησης σε υπολογιστες και κινητα καταλαβα οτι το χει χασει το τρενο οσο και να θελει… Συνέχεια »

Darth

@ΝΙΚΟΣ μα δεν κλαίμε απλά εξηγώ ότι έχει καταλάβει ο ινδος (και οχι μονο αυτος) οτι το να ξέρει τα πάντα για τους πάντες είναι όπλο και όχι απλά έσοδα παρα να πουλάει σε υψηλές τιμές το λειτουργικό (γνώση είναι όπλο, τα λεφτά είναι απλά λεφτά) και καλά κάνει όποιος γουστάρει ας δίνει και το dna του (δεν ει πα τπτ αν ήμουν στην θέση τους πόλη χειροτερα θα ειχα κανει )

δλδ αν σου έλεγαν

σου δίνουμε δυο πράγματα
1, γνώση για το κάθε άτομο στο πλανήτη (Εστο για ενα ποσοστό τάξις 95%) τα πάντα ακομι και το πως θα κλασουν λόγω του φαγιτου που φαγατε

2, να γίνεις ο πλουσιοτερος άνθρωπος στον κόσμο

το πρώτο είναι όπλο το δεύτερο είναι απλά λεφτά να πείνας καλα

με το πρώτο μπορείς να κάνεις ολόκληρο τον ανθρώπινο πληθυσμό μαριονέτες σου και να κατευθύνεις γνώμες και γεγονότα όπως γουστάρεις και σε οτι κατεύθυνση γουστάρεις να προβλέπεις ολόκληρα γεγονότα (ακομι και χρόνια μετά) να αλλάζεις την τάση της αγοράς με το καλημέρα κλπ κλπ κλπ

panos

@james απο ποτε το αφμ και το αμκα παρακολουθει στο internet τις κινησεις ενος χρηστη. Μαλλον εχεις μπερδεψει το ονοματεπωνυμο τη διευθυνση και τους μηνες ασφαλισης με αυτο που εννοει ο @darth

James

@panos το αφμ και αμκα παρακολουθεί τις οικονομικές κινήσεις σου, το βιβλιάριο υγείας σου αν είσαι άρρωστος και τι φάρμακα παίρνεις, η καρτουλα του σ/μ τι τρως, τι πινεις και με τι μάρκα χαρτί σκουπιζεσαι, το κινητό σου παρακολουθεί που βρίσκεσαι και ποιοι είναι οι φίλοι σου και οι συνεργάτες σου. Και ξέρεις όλα αυτά είναι σε βάσεις δεδομένων συνδεδεμένα μεταξύ τους και προσβάσιμα από κάποιους και εύκολα διαρευσιμα/π ωλήσιμα σε τρίτους. Πέρυσι αν θυμάσαι είχαν διαρρεύσει όλα τα αφμ σχεδόν όλωντων ελλήνων πολιτών, αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι. Αυτά είναι τα σημαντικά και όχι αν χτες το βράδυ είδες τσοντα στο κινητό σου ή αν έκανες τσεκιν σε ένα μπαράκι. Δεν τα έχω μπερδέψει εγώ φίλε μου, ξέρω πολύ καλά τι λέω…

panos

Το αφμ και το αμκα δεν παρακολουθει την οικονομικη σου κινηση ΕΙΝΑΙ η οικονομικη σου δραστηριοτητα ως πολιτης ενος κρατους ως ελευθερου επαγγελματια ή ως μισθωτου ειναι κατι απαραιτητο για τη λειτουργια ενος κρατους εκτος και αν ζουμε Ζιμπαμπουε. Η καρτα υγειας τι κανει? Ποια καρτα υγειας του τεβε ή του ικα και οι δυο για πεταμα αν δεν πληρωσεις για την υγεια σου πας για θλαση και βγαινεις κουτσος.Σε δυο περιπτωσεις τους ελεγα για καρτα υγειας δημοσιου και μου λεγαν “Ιδιωτικη ασφαλιση εχετε?” Καρτα του σουπερ μαρκετ δεν εχω και ξερω πολλους που δεν εχουν.
Πιστεψε με στο κρατος που μενεις αυτοι που σε κυβερνουν ειναι τοσο μπουφοι που χεστηκανε να κανουν ολα αυτα που λες Κανα εσπα κανα δημοσιο εργακι…. αυτα τα παρακολουθουν. Ωστοσο ολα αυτα που λες δεν εχουν σχεση με αυτα που εννοουσε ο @Darth.

james

@panos το κρατος ειναι τοσο μπουφος που ολα αυτα τα δεδομενα τα εχει χυμα και μπορει ο καθε ενας που εχει προσβαση να τα τραβηξει και να τα πουλησει, οπως και γινεται φυσικα. Και εχει απολυτη σχεση με αυτο που λεει ο Dath, γιατι ειμαστε ακριβοι στα πιτουρα και φθηνοι στο αλευρι. Αν κοπτεστε τοσο για τα προσωπικα σας δεδομενα, πρεπει να σας νοιαζουν ολα, οχι μονο η ονλαιν δραστηριοτητα σας.

Προσωπικα εχω μεγαλυτερη εμπιστοσυνη στη google και στη microsoft να εχουν αποθηκευμενα τα δεδομενα μου παρα στο ελληνικο κρατος και τους υπαλληλους του.

panos

@james δεν καταλαβαίνω τη λογικη σου δηλαδή δεν θέλεις να έχεις αριθμό φορολογικου μητρώου ως τι θέλεις να λειτουργεις μέσα σε ένα κράτος ως ένα φάντασμα αυθαίρετα κάνοντας συναλλάγες. Το κράτος προυποθέτει να υπάρχουν τα στοιχεία σου κάπου και φυσικά να φορολογήσε για τις δραστηριότητες σου (καλά λέμε τωρα για Ελλάδα!! )
Έχεις μπερδέψει ανόμοια πράγματα μεταξύ τους,
Τί μας λές δηλαδή ότι δεν πρέπει να θέλουμε να έχουμε αφμ ή αμκα.
Αυτό που λες πάλι ότι πουλάει το κράτος τα δεδομένα μας ………….. αυτό να δω το Τσίπρα αντί να στεναχωριέται πως να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ώστε να τον ψηφίζουν τα 17 χρονα να ψάχνει το ΑΦΜ μου να δει πόσα βγάζω για να μου πουλήσει τα δεδομένα και καπάκι να παίρνει τηλέφωνο το Βερόπουλο να δει τί ψώνισα!!!!!
Παρεμπιπτόντως Τσίπρα είσαι αλάνι!!

james

@panos ας το πω αλλη μια φορα πιο απλα. Δεν ειπα πουθενα να μην εχουμε αφμ, βιβλιαρια υγειας και τραπεζικους λογαριασμους. Αυτο που λεω ειναι οτι κανενας δε νοιαζεται τι γινονται και που καταληγουν αυτα τα πολυ σημαντικα προσωπικα δεδομενα, αλλα καθε μερα βλεπω να ασχολουνται πολλοι με το που καταληγει η ονλαιν δραστηριοτητα τους. Ολοι εχουν απαιτησεις απο μια εταιρια σαν τη microsoft, αλλα κανενας δεν απαιτει διαφανεια και ασφαλεια σε αυτα που διαχειριζεται το κρατος. Κανεναν δεν ειδα να ασχολειται οταν περυσι μια λιστα με 6 εκατομμυρια αφμ πουλιοταν δεξια και αριστερα.Πιο πολυ πλακιτσα κανανε ολοι με το ποσο μπ#$%λο ειναι το κρατος.

Και ναι, λιστες με τα εισοδηματα μας, μισθοδοσιες κλπ προσωπικα δεδομενα, πουλιουνται σε εταιριες, ισως οχι απο το ιδιο το κρατος, αλλα απο υπαλληλους του. Μη σου φανεται περιεργο, ειναι κατι πολυ συνηθισμενο.

Γενικα, προσωπικα δεδομενα παπαλα, ειτε βαλεις windows 10, ειτε xp, ειτε linux.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Skype

Skype: Κυκλοφόρησε νέα ενημέρωση με βελτιώσεις και νέες προσθήκες

Πλέον, το Skype on the Web μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηλέφωνο ή tablet Android.

Software Microsoft Skype

Microsoft: Δεν εγκαταλείπουμε το Skype, το αναβαθμίζουμε

Η Microsoft δηλώνει την υποστήριξή της στο Skype, παρόλο που το Teams είναι ψηλά στο ενδιαφέρον της.

Smartphones Microsoft Skype

Microsoft Skype: Έφτασε η υποστήριξη για έως και 100 συμμετέχοντες στις κλήσεις

Μία πολυπόθητη αλλαγή από τους χρήστες του Skype έφτασε, με τη Microsoft να υποστηρίζει πλέον έως και 100 συμμετέχοντες στις κλήσεις.

Internet Microsof Skype

Skype: Τεράστια αύξηση ενεργών χρηστών, 40 εκατ. την ημέρα

H Microsoft αποκάλυψε ότι τον τελευταίο μήνα η χρήση του Skype εκτοξεύτηκε. Πλέον, οι χρήστες αφιερώνουν 220% περισσότερο χρόνο στις κλήσεις.