ΗΠΑ: Ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ μέσω του smartphone

4

Σε μια νέα εποχή ως προς τις τραπεζικές συναλλαγές ετοιμάζονται να περάσουν οι ΗΠΑ, καθώς η JPMorgan Chase ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της θα μπορούν να τραβήξουν χρήματα από ATMs χωρίς να χρειάζεται να έχουν την κάρτα τους.

Η αναβάθμιση των ATMs θα ξεκινήσει να γίνεται μέσα στη χρονιά και μέσω του smartphone app θα μπορούν να γίνονται οι αναλήψεις.

Αυτό είναι μόνο το πρώτο στάδιο της αναβάθμισης που θα κάνει η JPMorgan Chase, καθώς αργότερα θα ακολουθήσει η πρόσβαση μέσω NFC σε τραπεζικούς λογαριασμούς με υπηρεσίες όπως το Apple Pay και το Samsung Pay. Οι πελάτες των τραπεζών θα είναι και πάλι σε θέση να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα νέα μηχανήματα θα ανεβάσουν στα 3000 δολ. το όριο ανάληψης κατά τις ώρες λειτουργίας των τραπεζών (κάτι που εμάς εδώ δεν μας απασχολεί προς το παρόν). Στις μελλοντικές αλλαγές είναι η δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών από μηχανήματα ATM.

Ωστόσο η JPMorgan Chase δεν είναι η μόνη τράπεζα που θα επιτρέψει στους πελάτες της να τραβούν χρήματα μέσω του κινητού, το ίδιο θα κάνουν κι άλλες τράπεζες όπως η Bank of America και ελπίζουμε σύντομα να δούμε τις ίδιες κινήσεις και στην Ευρώπη.

atm-smartphone-570

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
kalagas

Πλάκα μας κάνουν?
Η Πειραιώς (δεν ξέρω αν το έχει και άλλη Τράπεζα Ελληνική) το έχει κάτι χρόνια αυτό με την εφαρμογή Winbank ΛσΛ (https://www.winbankapps.gr/el/LSL/LSLAppInnerPage).
Και σηκώνεις λεφτά χωρίς κάρτα, μπορείς να στείλεις πχ τον κωδικό που σου έρχεται σαν SMS στο παιδί σου που σπουδάζει σε άλλη πόλη κ να πάει από ένα ΑΤΜ της Πειραιώς και να σηκώσει λεφτά επίσης χωρίς κάρτα…

Thanos

Κι εδώ μπορείς να βγάλεις χρήματα χωρίς κάρτα μέσω της εφαρμογής λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς

Nick Greek

Κι εδώ στη Γερμανία γίνεται πόσο καιρό τώρα αυτό!

Manolis

γενικά ενώ είναι μπροστά στην τεχνολογία οι ΗΠΑ, πολλές υπηρεσίες τους είναι για γέλια και έχουν μείνει και πολλά χρόνια πίσω!!!

πχ όταν πρωτοχρησιμοποίησα κάρτα με τσιπάκι πάνω εκεί (από μια Αγγλική τράπεζα) τη κοιτούσαν σαν να είναι τηλεκάρτα!!! :p

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα