Socratic by Google: Εφαρμογή επίλυσης προβλημάτων με το Google AI

Socratic by Google, Socratic by Google: Εφαρμογή επίλυσης προβλημάτων με το Google AI

Η Google προσφέρει αρκετές εφαρμογές που μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία στα χέρια των σπουδαστών ανά τον κόσμο. Μερικά παραδείγματα είναι το Google Search για εύρεση πληροφοριών, το Google Calendar για υπενθύμιση σημαντικών ημερομηνιών και προθεσμιών, και το Google Docs για τη διατήρηση σημειώσεων.

Πέρυσι η Google εξαγόρασε μία εφαρμογή εκμάθησης για κινητές συσκευές, τη Socratic, Η εταιρεία μετονόμασε το app σε Socratic by Google και την επανακυκλοφορεί ενισχυμένη με το Google AI.

Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στους μαθητές να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα και ερωτήματα πραγματοποιώντας αναζητήσεις μέσω φωνής ή ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία. Έτσι, αντί να αναζητούν την απάντηση μέσω του Google Search και να ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο, εντοπίζουν τη λύση πολύ πιο άμεσα.

Socratic by Google, Socratic by Google: Εφαρμογή επίλυσης προβλημάτων με το Google AI

Μετά την εφαρμογή του ερωτήματος, η Socratic by Google αναζητά πηγές σχετικά με τις βασικές υποκείμενες έννοιες ώστε να βοηθήσει τους σπουδαστές να πάρουν μία απάντηση στο πρόβλημα τους. Οι πηγές αυτές μπορεί να είναι από ένα επεξηγηματικό βίντεο στο YouTube μέχρι και εισηγήσεις μιας συγκεκριμένης έννοιας.

Socratic by Google, Socratic by Google: Εφαρμογή επίλυσης προβλημάτων με το Google AI

Χάρη στο Google AI η Socratic by Google μπορεί να εξηγήσει προβλήματα και να απλοποιήσει ιδέες στην Άλγεβρα, τη Γεωμετρία, τη Τριγωνομετρία, τη Βιολογία, τη Χημεία, τη Φυσική, την Ιστορία, και τη Λογοτεχνία.

Socratic by Google, Socratic by Google: Εφαρμογή επίλυσης προβλημάτων με το Google AI

Επιπλέον, το Socratic by Google προσφέρει πάνω από 1.000 οδηγούς σε μαθήματα επιπέδου λυκείου και κολεγίου, που συμπεριλαμβάνουν οπτικές εξηγήσεις. Οι οπτικές εξηγήσεις και το περιεχόμενο της εφαρμογής δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια καθηγητών και ειδικών πάνω στον εκάστοτε τομέα ή θέμα.

Τέλος, η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο AppStore της Apple και η Google υπόσχεται ότι θα γίνει κυκλοφορήσει για Android το φθινόπωρο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.