Sony: Επιβεβαιώνει την επιστροφή του STAMINA mode

H Sony έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό να αναβαθμίζει τις συσκευές της σε Android Marshmallow, με τις πιο πρόσφατες να είναι τα Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Compact με πολλές βελτιώσεις αλλά και μια έκπληξη.

Η έκπληξη είναι ότι ο ερχομός του Android Marshmallow σημαίνει την απουσία του STAMINA mode. Το STAMINA mode πρωτοήρθε το 2013 και είναι ένα feature που βελτιώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνοντας τα background activities και επιτρέποντας στον χρήστη να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην μπαταρία της συσκευής.

Με το update σε Marshmallow, το STAMINA mode αφαιρέθηκε για χάρη του Doze mode της Google. To Doze mode έχει επίσης στόχο να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά σε αντίθεση με το STAMINA mode, επικεντρώνεται κυρίως στην εξοικονόμηση ενέργειας όταν το κινητό δεν χρησιμοποιείται. Και τα δυο έχουν τον ίδιο στόχο, αλλά διαφορετική προσέγγιση.

Με ανακοίνωσή της η Sony επισημαίνει ότι το STAMINA mode ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν περισσότερο οι χρήστες και ότι το χαρακτηριστικό θα επιστρέψει στις συσκευές της. Προς το παρόν δεν δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία, όμως λέει ότι θα είναι σίγουρα στο Xperia Beta Program πολύ σύντομα.

sony stamina mode, Sony: Επιβεβαιώνει την επιστροφή του STAMINA mode

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zachris

πότε έρχεται το Marshmallow για Ζ2 σε Ελλάδα?

Solon

Αν και στην αρχή πίστευα ότι θα μου λείψει το stamina τελικά δεν μου χρειάστηκε. Με full χρήση και 8 ώρες συνεχώς ανοιχτό wifi και bluetooth, η μπαταρία δεν πέφτει κάτω από 50% στο Z5 στο τέλος της ημέρας. Ίσως βέβαια με το Stamina να κρατάει ακόμα περισσότερο! Το σίγουρο είναι ότι το Z5 Premium είναι η ναυαρχίδα με την καλύτερη αυτονομία από όσες έχω δουλέψει έως τώρα.

One

Δηλαδη απο τις 2 μερες με το Dose αμα βάλει και Stamina θα πιάσει ανετα 3-4 μερες. Λιγο απίστευτο αλλα μακάρι να το καταφέρουν. Δε χρειάζεται πλέον ουτε μιλιαμπερ να κοιτάμε ουτε τίποτα αν υπάρχει σωστή διαχείριση της ενέργειας.

@zachris Ναι κανονικότατα. Μπες στο xpericheck.com να δεις αν ήρθε στη συσκευή σου.

Δημήτρης

Το doze mode υπάρχει στις ρυθμίσεις και πρέπει να το ενεργοποιήσω ή λειτουργεί από μόνο του; Επίσης στη χρήση μπαταρίας στις ρυθμίσεις έχει μια λειτουργία που λέγεται βελτιστοποιηση μπαταρίας και επιλέγεις σε ποιες εφαρμογές θέλεις να χρησιμοποιείται. Αυτό επηρεάζει κάπως την απόδοση των εφαρμογών;

Nick z3c

Εγώ στο z3 compact δεν χρησημοποιουσα stamina mode.Εβγαζε 1.5 με μέρες. Τώρα με το marshmallow πάλι χωρίς καμία ρύθμιση πάει ακόμα καλύτερα. Δηλαδή 2 μέρες άνετα.

Laz

Marshmallow σε Z3 Compact πότε έρχεται Ελλάδα ?

Βασιλης

Παιδια σας εχει ερθει το android 6 στο xperia z3 compact?

Nick z3c

Παιδιά εμένα μου ήρθε ΟΤΑ προχθές στο Z3 compact.Εχω δυο z3 compact αλλά έχει έρθει μόνο στο ένα.

Laz

Λογικά το 1 που πήρε 6.0.1 θα ήταν d5803 γιατί πρώτα αυτά τα μοντέλα τα παίρνουν πρώτα.
Nick z3c από ποια χώρα είναι τα Ζ3Cs. Εγώ Ζ3C D503 απο Ιταλία και ακόμη τίποτα..

Nick z3c

Από ποια χώρα είναι δεν ξέρω να πω την αλήθεια. Είναι και τα 2 D5803.Αυτο που πήρε την OTA 6.0.1 είχε μείνει στην .200 όσο ήταν 5.1.1 και δεν πήρε ποτέ την.264.Αυτο που δεν έχει πάρει ακόμα την 6.0.1 έχει πάρει την. 264 στην 5.1.1

Nick z3c

Επίσης να πω ότι με την αναβάθμιση παρόλο που από άποψη μπαταρίας και γενικής εικόνα μου άρεσε, από άποψη διαχείρισης RAM είναι σημαντικά χειρότερα μιας και με τις ίδιες εφαρμογές(με clean install) από 500 -600 mb ελεύθερη ram στο 5.1.1 τώρα έχω μέχρι και 150 ελεύθερη. Χωρίς καμία επιπλέον εφαρμογή. Ελπίζω αυτό να αλλάξει.

Οδυσσεας

Επιτελους !
Ελπιζω η Sony να συνδιασει το Doze mode με το Stamina mode

gies

Εγω εχω το ζ3 κι δεν μου εχει βγαλει απολυτως τιποτα!! τι να κανω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.