Software

Το Spotify σύντομα θα μας επιτρέπει να βάζουμε σε blacklist τους καλλιτέχνες που δεν μας αρέσουν


Αυτή τη στιγμή η Spotify δοκιμάζει στην εφαρμογή της για iOS το χαρακτηριστικό “μην παίξεις αυτόν τον καλλιτέχνη”, το οποίο θα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παράλειψη τους καλλιτέχνες που δεν θέλουμε να ακούμε.

Με λίγα λόγια, το χαρακτηριστικό θα μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη εξ ολοκλήρου. Έτσι, δεν θα δούμε ποτέ ξανά τα τραγούδια του σε οποιαδήποτε playlist, chart ή ραδιοφωνικό σταθμό του Spotify, και κατ΄επέκταση δεν θα τα ακούμε.
Προς στιγμήν η λειτουργία είναι διαθέσιμη για τα τραγούδια του ίδιου του καλλιτέχνη, και στο μέλλον θα μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε ακόμη και τραγούδια στα οποία συμμετέχει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, όπως ντουέτο, διασκευές και τα λοιπά.
Στο παρελθόν η Spotify ήταν ενάντια στην ύπαρξη ενός τέτοιου χαρακτηριστικού, όπως φαίνεται όμως άλλαξε άποψη γύρω από το θέμα. Ο λόγος που θα προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιτίας της πίεσης που δέχτηκε από τους χρήστες για την προσθήκη μίας τέτοιας λειτουργίας.

Οι χρήστες επιλέγουν να μην ακούν έναν καλλιτέχνη εξαιτίας του κοινωνικού ή προσωπικού του βίου. Για παράδειγμα, σε ένα ντοκιμαντέρ ήρθαν στην επιφάνεια λεπτομέρειες ότι ο τραγουδιστής R. Kelly εδώ και 25 χρόνια κατηγορείται για σεξουαλική βια και κακοποίηση. Στη συνέχεια οι χρήστες δημιούργησαν το #MuteRKelly και η υπόθεση αυτή έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δισκογραφική εταιρεία του τραγουδιστή, RCA Records, να διακόψει τη συνεργασία μαζί του.
Η Spotify έδρασε άμεσα και αφαίρεσε τα τραγούδια του καλλιτέχνη από τις playlist που έχει δημιουργήσει το ίδιο. Ωστόσο, η μουσική του R. Kelly παρέμενε διαθέσιμη και εμφανιζόταν κανονικά στους χρήστες. Κάπως έτσι, η δημιουργία του εν λόγω χαρακτηριστικού ήταν μονόδρομος, και η Spotify αποφάσισε να αφήνει τους χρήστες να επιλέξουν ποιους καλλιτέχνες δεν θέλουν να ακούνε.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα διαρκέσει η περίοδος δοκιμών, ούτε και το πότε η Spotify θα ενσωματώσει το χαρακτηριστικό αυτό στην Android εφαρμογή της.
Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.