Το Spotify σύντομα θα μας επιτρέπει να βάζουμε σε blacklist τους καλλιτέχνες που δεν μας αρέσουν

Spotify Ban Artists Feature 000
Αυτή τη στιγμή η Spotify δοκιμάζει στην εφαρμογή της για iOS το χαρακτηριστικό “μην παίξεις αυτόν τον καλλιτέχνη”, το οποίο θα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παράλειψη τους καλλιτέχνες που δεν θέλουμε να ακούμε.

Με λίγα λόγια, το χαρακτηριστικό θα μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη εξ ολοκλήρου. Έτσι, δεν θα δούμε ποτέ ξανά τα τραγούδια του σε οποιαδήποτε playlist, chart ή ραδιοφωνικό σταθμό του Spotify, και κατ΄επέκταση δεν θα τα ακούμε.
Προς στιγμήν η λειτουργία είναι διαθέσιμη για τα τραγούδια του ίδιου του καλλιτέχνη, και στο μέλλον θα μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε ακόμη και τραγούδια στα οποία συμμετέχει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, όπως ντουέτο, διασκευές και τα λοιπά.
Στο παρελθόν η Spotify ήταν ενάντια στην ύπαρξη ενός τέτοιου χαρακτηριστικού, όπως φαίνεται όμως άλλαξε άποψη γύρω από το θέμα. Ο λόγος που θα προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιτίας της πίεσης που δέχτηκε από τους χρήστες για την προσθήκη μίας τέτοιας λειτουργίας.
Spotify Ban Artists Feature 001
Οι χρήστες επιλέγουν να μην ακούν έναν καλλιτέχνη εξαιτίας του κοινωνικού ή προσωπικού του βίου. Για παράδειγμα, σε ένα ντοκιμαντέρ ήρθαν στην επιφάνεια λεπτομέρειες ότι ο τραγουδιστής R. Kelly εδώ και 25 χρόνια κατηγορείται για σεξουαλική βια και κακοποίηση. Στη συνέχεια οι χρήστες δημιούργησαν το #MuteRKelly και η υπόθεση αυτή έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δισκογραφική εταιρεία του τραγουδιστή, RCA Records, να διακόψει τη συνεργασία μαζί του.
Η Spotify έδρασε άμεσα και αφαίρεσε τα τραγούδια του καλλιτέχνη από τις playlist που έχει δημιουργήσει το ίδιο. Ωστόσο, η μουσική του R. Kelly παρέμενε διαθέσιμη και εμφανιζόταν κανονικά στους χρήστες. Κάπως έτσι, η δημιουργία του εν λόγω χαρακτηριστικού ήταν μονόδρομος, και η Spotify αποφάσισε να αφήνει τους χρήστες να επιλέξουν ποιους καλλιτέχνες δεν θέλουν να ακούνε.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα διαρκέσει η περίοδος δοκιμών, ούτε και το πότε η Spotify θα ενσωματώσει το χαρακτηριστικό αυτό στην Android εφαρμογή της.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Play Store

Το ανανεωμενο Google Play Store έρχεται στις Android συσκευές

H μεγαλύτερη αλλαγή είναι η παύση χρήσης του hamburger menu στα αριστερά της μπάρας αναζήτησης.

Software

Fake εστιατόρια στην Αμερική κλέβουν την επωνυμία άλλων

Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε το φαινόμενο εστιατόριο να κλέβουν τα ονόματα άλλων και να εκμεταλλεύονται τις online παραγγελίες φαγητού.

Software Neuralink Elon Musk

Neuralink: Δείτε έναν πίθηκο να παίζει Pong με το μυαλό του

Η Neuralink κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας της, παρουσιάζοντας έναν πίθηκο να παίζει Pong.

Software Android Malware

Προσοχή: Νέο Android malware μέσω αυτόματων απαντήσεων στο WhatsApp

To νέο Android malware είναι κρυμμένο στην εφαρμογή FlixOnline που μπορεί να βρει κανείς στο Google Play Store.