Το Spotify σύντομα θα μας επιτρέπει να βάζουμε σε blacklist τους καλλιτέχνες που δεν μας αρέσουν

Spotify, Το Spotify σύντομα θα μας επιτρέπει να βάζουμε σε blacklist τους καλλιτέχνες που δεν μας αρέσουν
Αυτή τη στιγμή η Spotify δοκιμάζει στην εφαρμογή της για iOS το χαρακτηριστικό “μην παίξεις αυτόν τον καλλιτέχνη”, το οποίο θα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε παράλειψη τους καλλιτέχνες που δεν θέλουμε να ακούμε.

Με λίγα λόγια, το χαρακτηριστικό θα μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη εξ ολοκλήρου. Έτσι, δεν θα δούμε ποτέ ξανά τα τραγούδια του σε οποιαδήποτε playlist, chart ή ραδιοφωνικό σταθμό του Spotify, και κατ΄επέκταση δεν θα τα ακούμε.
Προς στιγμήν η λειτουργία είναι διαθέσιμη για τα τραγούδια του ίδιου του καλλιτέχνη, και στο μέλλον θα μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε ακόμη και τραγούδια στα οποία συμμετέχει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, όπως ντουέτο, διασκευές και τα λοιπά.
Στο παρελθόν η Spotify ήταν ενάντια στην ύπαρξη ενός τέτοιου χαρακτηριστικού, όπως φαίνεται όμως άλλαξε άποψη γύρω από το θέμα. Ο λόγος που θα προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιτίας της πίεσης που δέχτηκε από τους χρήστες για την προσθήκη μίας τέτοιας λειτουργίας.
Spotify, Το Spotify σύντομα θα μας επιτρέπει να βάζουμε σε blacklist τους καλλιτέχνες που δεν μας αρέσουν
Οι χρήστες επιλέγουν να μην ακούν έναν καλλιτέχνη εξαιτίας του κοινωνικού ή προσωπικού του βίου. Για παράδειγμα, σε ένα ντοκιμαντέρ ήρθαν στην επιφάνεια λεπτομέρειες ότι ο τραγουδιστής R. Kelly εδώ και 25 χρόνια κατηγορείται για σεξουαλική βια και κακοποίηση. Στη συνέχεια οι χρήστες δημιούργησαν το #MuteRKelly και η υπόθεση αυτή έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δισκογραφική εταιρεία του τραγουδιστή, RCA Records, να διακόψει τη συνεργασία μαζί του.
Η Spotify έδρασε άμεσα και αφαίρεσε τα τραγούδια του καλλιτέχνη από τις playlist που έχει δημιουργήσει το ίδιο. Ωστόσο, η μουσική του R. Kelly παρέμενε διαθέσιμη και εμφανιζόταν κανονικά στους χρήστες. Κάπως έτσι, η δημιουργία του εν λόγω χαρακτηριστικού ήταν μονόδρομος, και η Spotify αποφάσισε να αφήνει τους χρήστες να επιλέξουν ποιους καλλιτέχνες δεν θέλουν να ακούνε.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα διαρκέσει η περίοδος δοκιμών, ούτε και το πότε η Spotify θα ενσωματώσει το χαρακτηριστικό αυτό στην Android εφαρμογή της.
Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Spotify

Spotify: Θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα HiFi χωρίς απώλειες

Το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μουσική εμπειρία χωρίς απώλειες, αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει και σε ποια μορφή.

Internet apps Spotify

Νέα εμφάνιση για το Spotify – Θα μοιάζει αρκετά στο TikTok

Κατά τη διάρκεια του Stream On, το Spotify παρουσίασε μία νέα εμφάνιση με ένα ολοκαίνουργιο interface με εικόνες και κλιπ μουσικών βίντεο όπως το TikTok ή το Instagram.

Internet Music Spotify

O AI Dj του Spotify σας χαρίζει αναμνήσεις με ανθρώπινη φωνή

Το Spotify είναι η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που λανσάρει μια νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, ένας AI Dj.

Software featured Spotify

Το Spotify ξεπέρασε επίσημα τα 200 εκατομμύρια premium συνδρομητές

Το Spotify δημοσίευσε την οικονομική του έκθεση για το τελευταίο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την οποία είχε 205 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή στο τέλος του έτους.