EcoFlow

SpotterEDU: Λογισμικό θα ελέγχει αν πηγαίνεις σχολείο [Αμερική]

, SpotterEDU: Λογισμικό θα ελέγχει αν πηγαίνεις σχολείο [Αμερική]

Η Κίνα εδώ και περίπου έναν χρόνο χρησιμοποιεί έξυπνα ρούχα τα οποία πρέπει να φοράνε οι μαθητές ώστε να παρακολουθείται η παρουσία τους στο σχολείο. Η Αμερική σκέφτεται να ακολουθήσει τα βήματα της Κίνας αντί όμως για στολή θέλει να εγκαταστήσει στα smartphone των μαθητών ένα trackingλογισμικό.

Άγνωστο παραμένει αν οι μαθητές θα έχουν την επιλογή να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο κινητό τους. Πιο συγκεκριμένα, μία αναφορά υποστηρίζει ότι οι μαθητές δεν θα έχουν το δικαίωμα επιλογής για την εγκατάσταση της εφαρμογής η οποία ονομάζεται SpotterEDU, ωστόσο την Δευτέρα έγινε μία άλλη ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Missuri σύμφωνα με την οποία η εγκατάσταση του λογισμικού είναι προαιρετική. Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εφαρμογή αυτή θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τους αθλητές.

Οι αναφορές ωστόσο συμφωνούν σε ένα μόνο πράγμα και αυτό είναι ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος. Η παρουσία του μαθητή στην τάξη θα ελέγχετε μέσω του iBeacons της Apple το οποίο θα αποστέλλει ένα σήμα Bluetooth για να ελεγχθεί η παρουσία σε έναν χώρο, χωρίς καθόλου χρήση του GPS.

Οι πρώτες δοκιμές της εφαρμογής φαίνεται πως έγιναν σε ακόμη 40 σχολεία εκτός από το Πανεπιστήμιο Missouri. Μια άλλη αναφορά υποστηρίζει ότι ένας καθηγητής εντόπισε μέσω του συστήματος ότι το μάθημα του δεν είχε ποτέ ποσοστό συμμετοχής πάνω από το 90% και επιβεβαιώνει ότι μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής λάμβανε τις συντεταγμένες μέσω GPS υπό την προϋπόθεση ότι ο μαθητής το επέτρεπε.

Τέλος, όπως δείχνουν και άλλα στοιχεία αυτό δεν είναι το μόνο σύστημα που ελέγχει την παρουσία των μαθητών στην τάξη αφού υπάρχουν και άλλα συστήματα από εταιρείες όπως η Degree Analytics και η FanMaker.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Από εταιρίες όπως Aruba(HP), cisco ktl, έχει ήδη ξεκινήσει σταδιακά σαν πρότζεκτ από σχολεία, οργανισμούς, εταιρίες με πολύ προσωπικό το login μέσω wifi, εχεις το κινητό σου είτε συνδεδεμένο μέσω wifi είτε απλά έχοντας την sim στο κινητό της δουλειας θα κάνει αυτόματα login μολις σε ανιχνεύση , οπότε έτσι θα πέρνονται και οι παρουσίες στα σχολεία και θα ενημερώνεται απευθείας ο γονιός μόλις το παιδί του κάνει login στο σχολείο, δεν είμαστε μακριά πιστεύω και στην Ελλάδα, σε μερικά χρόνια θα ρθει, όλοι πλέον έχουν κινητό!!! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iPhone Siri

Πώς να κλείσεις το ξυπνητήρι στο iPhone ενός μέλους της οικογένειας από το δικό σου iPhone

Σε περίπτωση που το τηλέφωνο δεν είναι προσβάσιμο και ο ιδιοκτήτης του δεν μπαίνει στον κόπο να το απενεργοποιήσει, υπάρχει κόλπο να το κάνετε εσείς.

Software

Εγκαταστήστε Windows 10 από 5.63€!

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε Windows 8 ή ακόμα και Windows 7, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να αναβαθμίσετε σε Windows 10.

Software Android Auto Google

Google: To Android Auto παίρνει το makeover που χρειαζόταν

Αργότερα μέσα στο καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμη η νέα εμφάνιση του Android Auto, την οποία παρουσίασε λεπτομερώς η Google στο φετινό συνέδριο I/O.

Software Apple iOS featured iPadOS

Αυτές οι συσκευές ίσως χάσουν την υποστήριξη iOS 16/ iPadOS 16

Το γεγονός ότι διακόπηκε το iPod touch μπορεί να δείχνει πως έως και εννέα συσκευές θα χάσουν την υποστήριξη για τα επερχόμενα λειτουργικά συστήματα της Apple.