SpotterEDU: Λογισμικό θα ελέγχει αν πηγαίνεις σχολείο [Αμερική]

, SpotterEDU: Λογισμικό θα ελέγχει αν πηγαίνεις σχολείο [Αμερική]

Η Κίνα εδώ και περίπου έναν χρόνο χρησιμοποιεί έξυπνα ρούχα τα οποία πρέπει να φοράνε οι μαθητές ώστε να παρακολουθείται η παρουσία τους στο σχολείο. Η Αμερική σκέφτεται να ακολουθήσει τα βήματα της Κίνας αντί όμως για στολή θέλει να εγκαταστήσει στα smartphone των μαθητών ένα trackingλογισμικό.

Άγνωστο παραμένει αν οι μαθητές θα έχουν την επιλογή να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο κινητό τους. Πιο συγκεκριμένα, μία αναφορά υποστηρίζει ότι οι μαθητές δεν θα έχουν το δικαίωμα επιλογής για την εγκατάσταση της εφαρμογής η οποία ονομάζεται SpotterEDU, ωστόσο την Δευτέρα έγινε μία άλλη ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Missuri σύμφωνα με την οποία η εγκατάσταση του λογισμικού είναι προαιρετική. Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εφαρμογή αυτή θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τους αθλητές.

Οι αναφορές ωστόσο συμφωνούν σε ένα μόνο πράγμα και αυτό είναι ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος. Η παρουσία του μαθητή στην τάξη θα ελέγχετε μέσω του iBeacons της Apple το οποίο θα αποστέλλει ένα σήμα Bluetooth για να ελεγχθεί η παρουσία σε έναν χώρο, χωρίς καθόλου χρήση του GPS.

Οι πρώτες δοκιμές της εφαρμογής φαίνεται πως έγιναν σε ακόμη 40 σχολεία εκτός από το Πανεπιστήμιο Missouri. Μια άλλη αναφορά υποστηρίζει ότι ένας καθηγητής εντόπισε μέσω του συστήματος ότι το μάθημα του δεν είχε ποτέ ποσοστό συμμετοχής πάνω από το 90% και επιβεβαιώνει ότι μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής λάμβανε τις συντεταγμένες μέσω GPS υπό την προϋπόθεση ότι ο μαθητής το επέτρεπε.

Τέλος, όπως δείχνουν και άλλα στοιχεία αυτό δεν είναι το μόνο σύστημα που ελέγχει την παρουσία των μαθητών στην τάξη αφού υπάρχουν και άλλα συστήματα από εταιρείες όπως η Degree Analytics και η FanMaker.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Από εταιρίες όπως Aruba(HP), cisco ktl, έχει ήδη ξεκινήσει σταδιακά σαν πρότζεκτ από σχολεία, οργανισμούς, εταιρίες με πολύ προσωπικό το login μέσω wifi, εχεις το κινητό σου είτε συνδεδεμένο μέσω wifi είτε απλά έχοντας την sim στο κινητό της δουλειας θα κάνει αυτόματα login μολις σε ανιχνεύση , οπότε έτσι θα πέρνονται και οι παρουσίες στα σχολεία και θα ενημερώνεται απευθείας ο γονιός μόλις το παιδί του κάνει login στο σχολείο, δεν είμαστε μακριά πιστεύω και στην Ελλάδα, σε μερικά χρόνια θα ρθει, όλοι πλέον έχουν κινητό!!! 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.