Star Trek: The Next Generation/ Doctor Who: Assimilation 2

Απανταχού οπαδοί της επιστημονικής φαντασίας, αγαλλιάστε. Στην περίπτωση που δεν το πήρατε είδηση, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του κόμικ Star Trek: The Next Generation/Doctor Who: Assimilation2 . Ναι, είναι αλήθεια: Captain Picard και Doctor εναντίον Borg με Cybermen. Από την ανακοίνωση του τον Φεβρουάριο μέχρι και την κυκλοφορία του στα τέλη Μαΐου η αναμονή ήταν αφόρητη.

Ο κόσμος του Star Trek: The Next Generation βρίσκει τον (εντέκατο) σημερινό Doctor μαζί με την παρέα του (Amy Pond και σία) και οι δύο μαζί προσπαθούν να σώσουν τον γαλαξία από την συμμαχία των Borg με τους Cybermen. Η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συνέχειες. Αν ήδη έχετε παραγγείλει από την IDW το πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε αλλά δεν σας έχει έλθει ακόμα, μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για το τι πρόκειται από το Internet, μιας και ηλεκτρονικές μορφές του πρώτου τεύχους έχουν ήδη διαρρεύσει.

Τα φορμά που θα βρείτε γενικά τα αρχεία των κόμικ είναι των μορφών .pdf και .cbr. Το πρώτο φορμά ανοίγει φυσικά με το πασίγνωστο Adobe Reader και τα παράγωγα του αλλά το φορμά .cbr (comic book reader) δεν είναι τόσο γνωστό στους μη μυημένους στον κόσμο των ηλεκτρονικών κόμικς. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ανοίγουν τα αρχεία .cbr. Οι εφαρμογές αυτές διαθέτουν ειδικές επιλογές για να προσαρμόζουν την ανάγνωση στην μορφή γραφής – παρουσίασης των κόμικ. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο προαναφερόμενο κόμικ μπορεί να διαβαστεί σωστά μόνο αν υπάρχει απεικόνιση ολόκληρης της σελίδας μαζί και όχι «τμηματικά».

Επίσης προσφέρονται ακόμα και διορθώσεις χρωμάτων για να ταιριάζει καλύτερα το χαρτί στην οθόνη. Πάντως σαν οπαδοί όχι μόνο της επιστημονικής φαντασίας αλλά και των κόμικ από την παιδική μας ηλικία θα πούμε ότι η εμπειρία ανάγνωσης των κόμικ στο χαρτί δεν θα αντικατασταθεί σύντομα από την ηλεκτρονική έκδοση στις ταμπλέτες. Καλά τα αρχεία για να πάρετε μία ιδέα του αν κάτι αξίζει, αλλά το «περίπτερο» δεν αντικαθίσταται. Απλά ο εικονικός κόσμος δεν προσφέρει αυτό που προσφέρεται (ακόμα;) για την μορφή τέχνης που λέγεται κόμικ.

Υπάρχουν εφαρμογές για την ανάγνωση κόμικ και για το PC (Windows, Linux, Mac OS αλλά και για mobile συσκευές σε Android και iOS. Δεν θα ξεχωρίσουμε κάποιες για να τις συστήσουμε, εμείς χρησιμοποιούμε για λόγους ρομαντισμού την αρχική που δυστυχώς δεν εξελίσσεται πια γιατί δεν υπάρχει ο δημιουργός της. Καλές αναγνώσεις.

, Star Trek: The Next Generation/ Doctor Who: Assimilation 2

————————————————————————————————————————————

Ο Βαγγέλης Βασιλόπουλος είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός, MSc, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες. Ασχολείται ενεργά με την τεχνολογία σαν μηχανικός πάνω από είκοσι χρόνια γράφοντας συμβουλευτικά άρθρα και δοκιμάζοντας μηχανήματα. Μπορείτε να τον βρείτε στο www.digitalliving.gr.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

FUCK YEAH

keysmith

Γουστάρω.. LIKE!

envoi

Πάτε στο αβαξχοουμ αγγλιστί για να το δείτε . Ο καλός γουγλης θα σας.βοηθήσει.ΤΝG οσονούπω και σε blueray.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Samsung WhatsApp

WhatsApp: Σύντομα η δυνατότητα μετακίνησης του ιστορικού συνομιλιών μεταξύ Android και iOS

Κοντά είναι η μέρα που θα μπορούμε να μετακινούμε το ιστορικό συνομιλίας στο WhatsApp μεταξύ συσκευών Android και iOS.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.

Software Xiaomi

H Xiaomi βάζει τεχνολογία αναγνώρισης αποτυπωμάτων σε όλη την οθόνη

Η πατέντα της Xiaomi περιλαμβάνει την χρήση ολόκληρης τη οθόνης του κινητού ως αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Software

Αποκτήστε δημοφιλές λογισμικό όπως Windows και Office με τιμές από 7.25 ευρώ

Οι διαδικτυακές αγορές και η εργασία από το σπίτι έχουν γίνει η προτιμώμενη επιλογή για όλο και περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για τις online αγορές.