Star Trek: The Next Generation/ Doctor Who: Assimilation 2

Απανταχού οπαδοί της επιστημονικής φαντασίας, αγαλλιάστε. Στην περίπτωση που δεν το πήρατε είδηση, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του κόμικ Star Trek: The Next Generation/Doctor Who: Assimilation2 . Ναι, είναι αλήθεια: Captain Picard και Doctor εναντίον Borg με Cybermen. Από την ανακοίνωση του τον Φεβρουάριο μέχρι και την κυκλοφορία του στα τέλη Μαΐου η αναμονή ήταν αφόρητη.

Ο κόσμος του Star Trek: The Next Generation βρίσκει τον (εντέκατο) σημερινό Doctor μαζί με την παρέα του (Amy Pond και σία) και οι δύο μαζί προσπαθούν να σώσουν τον γαλαξία από την συμμαχία των Borg με τους Cybermen. Η ιστορία θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συνέχειες. Αν ήδη έχετε παραγγείλει από την IDW το πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε αλλά δεν σας έχει έλθει ακόμα, μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για το τι πρόκειται από το Internet, μιας και ηλεκτρονικές μορφές του πρώτου τεύχους έχουν ήδη διαρρεύσει.

Τα φορμά που θα βρείτε γενικά τα αρχεία των κόμικ είναι των μορφών .pdf και .cbr. Το πρώτο φορμά ανοίγει φυσικά με το πασίγνωστο Adobe Reader και τα παράγωγα του αλλά το φορμά .cbr (comic book reader) δεν είναι τόσο γνωστό στους μη μυημένους στον κόσμο των ηλεκτρονικών κόμικς. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ανοίγουν τα αρχεία .cbr. Οι εφαρμογές αυτές διαθέτουν ειδικές επιλογές για να προσαρμόζουν την ανάγνωση στην μορφή γραφής – παρουσίασης των κόμικ. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο προαναφερόμενο κόμικ μπορεί να διαβαστεί σωστά μόνο αν υπάρχει απεικόνιση ολόκληρης της σελίδας μαζί και όχι «τμηματικά».

Επίσης προσφέρονται ακόμα και διορθώσεις χρωμάτων για να ταιριάζει καλύτερα το χαρτί στην οθόνη. Πάντως σαν οπαδοί όχι μόνο της επιστημονικής φαντασίας αλλά και των κόμικ από την παιδική μας ηλικία θα πούμε ότι η εμπειρία ανάγνωσης των κόμικ στο χαρτί δεν θα αντικατασταθεί σύντομα από την ηλεκτρονική έκδοση στις ταμπλέτες. Καλά τα αρχεία για να πάρετε μία ιδέα του αν κάτι αξίζει, αλλά το «περίπτερο» δεν αντικαθίσταται. Απλά ο εικονικός κόσμος δεν προσφέρει αυτό που προσφέρεται (ακόμα;) για την μορφή τέχνης που λέγεται κόμικ.

Υπάρχουν εφαρμογές για την ανάγνωση κόμικ και για το PC (Windows, Linux, Mac OS αλλά και για mobile συσκευές σε Android και iOS. Δεν θα ξεχωρίσουμε κάποιες για να τις συστήσουμε, εμείς χρησιμοποιούμε για λόγους ρομαντισμού την αρχική που δυστυχώς δεν εξελίσσεται πια γιατί δεν υπάρχει ο δημιουργός της. Καλές αναγνώσεις.

————————————————————————————————————————————

Ο Βαγγέλης Βασιλόπουλος είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός, MSc, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες. Ασχολείται ενεργά με την τεχνολογία σαν μηχανικός πάνω από είκοσι χρόνια γράφοντας συμβουλευτικά άρθρα και δοκιμάζοντας μηχανήματα. Μπορείτε να τον βρείτε στο www.digitalliving.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

FUCK YEAH

keysmith

Γουστάρω.. LIKE!

envoi

Πάτε στο αβαξχοουμ αγγλιστί για να το δείτε . Ο καλός γουγλης θα σας.βοηθήσει.ΤΝG οσονούπω και σε blueray.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 15: Πότε έρχεται Ελλάδα και ποιες συσκευές θα το πάρουν;

Από σήμερα το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του iOS 15 σε όλες τις συμβατές συσκευές της Apple στη χώρα μας.

Software Microsoft Office

Microsoft Office 2021: Κυκλοφορεί επίσημα στις 5 Οκτωβρίου

Η νέα έκδοση του Microsoft Office Θα γίνει διαθέσιμη στις 5 Οκτωβρίου για όλους τους καταναλωτές.

Software iOS

Πότε θα γίνει διαθέσιμο το αναβαθμισμένο iOS 15;

Η απάντηση στο ερώτημα για το πότε θα μπορεί κανείς να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το iOS 15 είναι η 20η Σεπτεμβρίου.

Software Apple iPhone

To Pegasus Spyware φαίνεται να επηρεάζει και τα iPhone

To Pegasus Spyware της ισραηλινής NSO μπορεί να βρει το δρόμο του και στο εσωτερικό των iPhone, σύμφωνα με τους ερευνητές του Citizen Lab.