Steve Balmer, 4 εκ. αναβαθμίσεις Windows 8 μέσα σε 4 ημέρες

O Steve Balmer δήλωσε ότι μέσα σε 4 ημέρες πουλήθηκαν 4 εκατομμύρια αναβαθμίσεις του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι δεκάδες εκατομμύρια άδειες των Windows 8 που έχουν πωληθεί σε ΟΕΜ partners και θα βρίσκονται προεγκατεστημένες σε PC, laptop, ultrabook και tablet νέας γενιάς. Ο Balmer συμπλήρωσε ότι ο ενθουσιασμός για τα Windows 8 είναι πολύ μεγάλος.

Εσείς αναβαθμίσατε το PC σας σε Windows 8; Αν όχι, σκοπεύετε να το κάνετε σύντομα;

, Steve Balmer, 4 εκ. αναβαθμίσεις Windows 8 μέσα σε 4 ημέρες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιαννης

Ναι αλλα όχι οτι με εντυπωσίασαν και πολυ … Για να ψάξεις και στο μάρκετ πρέπει να κανείς 10 χιλιάδες βήματα … Επίσης πιο πιθανό ειναι να βρεις την εφαρμογή μέσα από το google παρα μέσα απο το market .. Επίσης μου κολλάει αλλα σύντομα θα βγει το πρωτο service pack καθώς στέλνουμε πίσω τα σφάλματα , αλλα παρόλα αυτά το μετρό UI τα σπάει .. Αν και φυσικα δεν ειναι ούτε στο 1 δέκατο λειτουργικό όσο το OS X πιστεύω πως θα πιάσουν σε αυτούς που εκτιμούν την τεχνολογίας … Εγω το έχω βάλει και στο boot camp του imac και τρέχει πολυ πολυ καλα

panagiotis79geros

Λοιπον να καταθεσω κ εγω την γνωμη μου για τα windows 8!! Ειναι τα καλυτερα παραθυρα ever κ να δικαιολογηθω: Τρεχω εδω κ 2+ χρονακια 7 64 ultimate (σπασμενα με xtream loader) κ λεω να κανω πειραμα να αγορασω τα 8( ειχα βεβαια καβατζα αυθεντικο κλειδι για vista home prem). Kατεβαζω το εργαλειακι για την αναβαθμιση κ ολα οκ . Kαπου βλεπω την προσφορα για το media center κανω εγγραφη για δωρεαν κλειδι οκ κ εκει (υποψιν μεχρι στιγμης πουθενα δεν με εχει βρει για πλαστο λογισμικο ούτε ζήτησε κλειδί πουθενά κ συνεχιζω ακαθεκτος),κατόπιν καπου πηρε το ματι μου οτι αμα εχεις αγορασει τελευταια pc (από 2/7/2012 κ μετά) δικαιουσε εκπτωση 14.99€ .παω κανω εγγραφη με τα πραγματικα μου στοιχεια κ οτι δηθεν αγορασα desktop απο ενα φανταστικο μαγαζι που μου ηρθε στο μυαλο (εννοειται συμπληρωσα τα αντιστοιχα πεδια) εβαλα κ το μειλ μου κ τσουπ μετα απο λιγο ηρθε στο μειλ κωδικος για την εκπτωση.Κ ξεκιναω το προγραμματακι για την αναβαθμιση επιλεγω 8 pro κ να κρατησω ρυθμισεις προγραμματα που λεει – βαζω τα στοιχεια μου τα πραγματικα (ταχ κωδικος να ειναι της μορφης χχχ χχ με κενο γιατι αλλιως δε προχωραει εφαγα ενα τεταρτο με αυτη μαλακια), μου… Συνέχεια »

panagiotis79geros

Υ.Γ.2 : πάντως να σχολιάσω ότι με ssd 8gb ddr3 1600mhz k Q9550 που έχω δεν είδα αυξηση επιδόσεων…

Γιαννης

Συμφωνώ

Zed

Τα έβαλα πριν 2 μέρες. Είναι λειτουργικό σχεδιασμένο για touch συσκευές αλλά και για desktop στο σπίτι δεν είναι άσχημα. Σίγουρα όμως δεν είναι για περιβάλλον γραφείου. Εκεί σταθερά Windows 7 ή XP.
Μ’αρέσει το Metro UI, η ενσωμάτωση που έχει κάνει στα μηνύματα και τις ενημερώσεις από social sites ή news feeds, οι εφαρμογές για ταξίδια, χάρτες (καλή θα ήταν περισσότερη λειτουργικότητα στο bing maps), καιρό, skype κλπ.
Θα μείνω με τα 8 στο σπίτι αλλά με XP/7 στο γραφείο.

Γιαννης

Συμφωνώ …

Metanastis

@ panagiotis79geros

… εφόσον τους έσταξες τα 14,99 μάλλον το μάρκετινγκ με τις “προσφορές” δούλεψε σωστά.
Κατά τα άλλα, με γειά και καλοδούλευτα τα νέα σου παράθυρα. Προσωπικά, θα τα χρησιμοποιήσω μόνο σε τάμπλετ ή σε all-in-one PC με touch screen. (Σε κανά χρόνο μάλλον)

Γιαννης

Συμφωνώ …zoro macsk στον imac και φευγωωωω … Και απο το νέο έτος με τους καινούργιους imac και φυσικα τα αντίστοιχα zoro macsk !!!

Delas

Εγώ βρήκα αυτό… : https://thepiratebay.se/torrent/7758675/Windows_8_Professional_x64_Multi5_-_Oct25_2012 το κατέβασα, έκανα εγκατάσταση, έκανα αυτό που λέει στο πρώτο σχόλιο εδώ …: https://www.youtube.com/watch?v=jrpsMctj8lA και τώρα απολαμβάνω windows 8 PRO ενεργοποιημένα σαν να τα είχα αγοράσει και με τοις ενημερώσεις του και με όλα! και Όλα αυτά από την πρώτη μέρα!\

@panagiotis79geros καλό το κολπάκι σου αλλά λίγο διακινδυνευμένο και απατεωνιά!

sotiris

ετσι οπως ειναι τα 8 θα μεινω με τα 7.

konstantinosid

εγώ αποφάσισα να τα αναβαθμίσω, και μου αρέσουν πάρα πολύ στο laptop μου…

ANDREAS

Σημαντική ερώτηση αφού το γράψω σε dvd το iso μετά αν θέλω κάποια στιγμή να κάνω format πρέπει να βάλω τα windows 7 από κάτω και μετά τα windows 8 η τρέχονται και μονα τους

mihalis13

Έβαλα και εγώ την προσφορα όπως ο φίλος Παναγιώτης ποιος πάνω με τα 15 ευρώ και είμαι και πάλι “νόμιμος” μιας και τα 7αρια δεν τα πήρα ποτέ αφού με πιάσανε μεγάλο κοροιδο με τα vista.Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι bug και είναι πολιτική προώθησης του προιοντος της Microsoft ώστς να το εγκαταστήσει πάρα πολύς κόσμος(γιατί σκεφτείτε πόσα 7αρια στον κόσμο ειναι “σπαμενα” αν ένα ικανοποιητικο ποσοστο αυτων αναβαθμίσει με 15 ή 30 ευρώ-τόσα δεν τα τσιγκουνευεσαι για να βάλεις σπασμενα-πόσα επιπλέον έσοδα είναι για τη Microsoft)

panagiotis79geros
Σταυρος

Παιδιά επειδή είμαι λίγο άσχετος και φοβάμαι μη κάνω κανένα λάθος… κατέβασα τον οδηγό αναβάθμησης και στις επιλογές έχει ένα κουτάκι που λέει παραγγελία Windows DVD με 14,99.. μπορώ αν βάλω τα στοιχεία μου να μου το στείλουν με 14.99 ή θα πρέπει να τα κατεβάσω και να πληρώσω 30 ευρώ? Επίσης θα πρέπει να βγάλω και προπληρωμένη κάρτα από τράπεζα έτσι?

Πανος Σομπολος

Ήμαρτον η καραμέλα με το Touch, έχει κανονικότατη επιφάνεια εργασίας! Ορισμένοι ανίδεοι μην τρομάζετε τον κόσμο

stazorbas

delas σε παρακαλω το σημειο με την υποστηριξη τηλεφωνου αν μπορεις περιεγραψε. Να το κανω και εγω θελω

Πανος Σομπολος

edit: διάβασα ότι είναι πολιτική(άτυπη) της MS το θέμα με τα πειρατικά σαν δεύτερη ευκαιρία για να νομιμοποιήσετε τα windows σας όσοι έχουν σπασμένα

dimig24

Τα Windows αυτά είναι η κανονική η έκδοση ή μετά θα βγει άλλη με κανα 200αρι!!

panagiotis79geros

Delas απατεωνιά έκανα εγώ που δέχτηκα να τους πληρώσω ή μήπως εσύ που έβαλες σπασμένα?
…μεταξύ κατεργαρέων…

Thodoris1988

Τα περασα πριν δυο μηνες, τα δοκιμασα, σχηματισα γνωμη και εκανα Upgrade σε Windows 7. Οχι αλλο Downgrade σε Windows 8! Και επειδη ειμαι επαγγελματιας, οχι παιδια, δεν κανουν για το χωρο εργασιας!

Υ.Γ. το θεμα δεν ειναι το Desktop. Ειναι αυτο το πραγμα που αντικατεστησε το Start Menu! Δε μου εφτανε καθε φορα η μανουρα να εγκαταστησω τα προγραμματα μετα απο Format, τωρα πρεπει να φτιαχνω και το Metro; Ουστ!

George

Ρε panagiotis79geros πως τα καταφερες…τι serial key εβαλες…γιατι εχω βάλει τα παντα και δεν με δέχεται…???μηπως επειδη εχω αυθεντικα 7 αλλα δεν νομίζω τόσο εξέλιξη…η microsoft..

Για βοηθήστε ρε guys!

MANOS

@panagiotis79geros Προσπάθησα και εγώ με τον ίδιο τρόπο αλλα ζητάει κλειδί των Win7 για επιβεβαίωση, δοκίμασα να βάλω τον κωδικό του Laptop (περσινή αγορά) αλλα δεν τον δέχθηκε 🙁
Μάλλον το διόρθωσαν…

Πάντως και 30$ που ζητάνε δεν είναι πολλά, θα τα βάλω χωρίς κωδικό (νομίζω έναν μηνα δίνει δοκιμη) και αν αξίζουν θα πλερώ

Πανος Σομπολος

@Thodoris1988 είναι επαγγελματικό επιχείρημα το οτι βαριέσαι να φτιάχνεις το Metro ?
Η 14χρονη κόρη μου έμαθε το metro σε 15 λεπτά και σεταρε το δικό της στο laptop σε άλλα τόσα, πόσο επαγγελματίας να θεωρήσω ότι είσαι άμα κάνεις τέτοια δήλωση ?
H είναι επαγγελματική άποψη το ΟΥΣΤ ?
Πιθανότατα είσαι από τους τύπους που προτείνουν format σε κάθε πρόβλημα χωρίς καν να κάτσουν να μάθουν τι συμβαίνει με το PC 🙂
Ελπίζω να μην τα λες και σε πελάτες αυτα , έχω να ακούσω τέτοια άποψη για λειτουργικό από το 97 στη Στουρναρη, τοτε που οι απατεώνες προσπαθούσαν να πείσουν τον αδαή κόσμο να μην πάει από το DOS στα windows!
Αν πάλι είσαι εσύ το θύμα και σου τα έχει πει αυτά τεχνικός τότε να τον αλλάξεις

Delas

@panagiotis79geros και εγώ απατεωνιά έκανα αλλά άλλο να κατεβάζεις ένα torrent και άλλο να κάνεις μόνος σου τα κολπάκια σου…δεν το είπα για να σε κατηγορήσω, όλοι αυτοί που βάζουν σπασμένα windows το ίδιο είναι(εσύ βέβαια τα αγόρασες κιόλας, χάρη έκανες στην μικρομαλακία!)

φιλικά πάντα

Delas

@stazorbas sorry αλλά το πρώτο σχόλιο πλέον δεν είναι αυτό!.αν κάνεις ακριβώς αυτά που λέει εδώ θα ενεργοποιηθούν! “””Right Click Start Menu Click “Command Prompt (Admin)”
1. Type this (without the quotes): “slmgr /ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4” ^ Space
2. Press Enter.
3. Type this (without the quotes): “slmgr -skms kms.creighton.edu” ^ Space
4. Press Enter.
5. Type this (without the quotes): “slmgr -ato” ^ Space
6. Press Enter. 7. Click OK. 8. Restart your computer. Activated !!!!”””

P.S. sorry για το διπλό post

Thodoris1988

@Πανος Σομπολος Το format ειναι για μενα η τελευταια και οχι η πρωτη λυση. Γιατι ειναι αβολα τα 8αρια με το Metro κατα τη γνωμη μου; Κανεις εγκατασταση με προγραμμα που εχει πολλα Shortcuts και σου εμφανιζει ενα σωρο κουτακια γιατι τοσα ειναι τα Shortcuts, καθεσαι, κανεις Unpin κλπ, για να κανεις Shut Down αν εισαι αρχαριος ειναι ολοκληρη επιστημη μπροστα στα 7αρια που ηταν Start>Shutdown και αααααααλλα πολλα! Απο’κει και περα, δεν γνωριζεις τι σοϊ τεχνικος ειμαι, τι γνωσεις και τι πειρα εχω για να σχηματιζω τετοια αποψη για το λειτουργικο! Το να με συγκρινεις με το παιδακι που του ριχνω 10 χρονια ακριβως που δεν εχει ζησει Windows της εποχης DOS κλπ δεν το θεωρω σοβαρο απο μερους σου. Και με ποια επιχειρηματα δε γουσταρω τα 8αρια περαν του αντιπαθους κατα τη γνωμη μου Metro; Αυτο δε θα το αναλυσω, ειπα απλα τη γνωμη μου για το Metro που ειναι η μεγαλη διαφορα με τα παλια. Δεν κανουν για πολλους λογους, γιατι οταν θα βαλεις τον πελατη να κανει διαφορες κινησεις για να αντιμετωπισετε ενα προβλημα μεσω τηλεφωνου, αντε να του πεις για Charm, για Metro, για-για-για-για-για κλπ. Το μονο καλο που εχουν, ειναι η αρμονικοτερη συνεργασια που… Συνέχεια »

Techfan

Όλοι γνωρίζουν ότι όταν βγαίνουν τα windows , είναι γεμάτα με κενά ασφαλείας και άλλα bugs.

Προσωπικά, θα περιμένω κανένα εξάμηνο πριν βάλω τα 8…. Τώρα είμαι στα 7 και ubuntu linux.

panagiotis

βάζουμε τα 8 και μετα για όσους δεν θέλουν να μπλέξουν με metro ui, με ελάχιστο googling βρίσκεις τρόπο να:
1. απεργοποιήσεις το metro
2. επαναφέρεις το κουμπάκι start κάτω δεξιά (vistart)
και έχεις την γρηγοράδα των 8 (ναι είναι πιο γρήγορα απο τα 7) με την παλιά γνώριμη λειτουργικότητα των 7

ΥΓ κρίμα που με αναγκάζει να κάνω ολη αυτή την μανούρα αλλά για μενα οι άλλες επιλογές μου ήταν να ή μπλέξω με Ubuntu (kernel panic FTW) ή να πάρω mac (yeah sure…..)

panagiotis79geros

George Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 στις 2:05
MANOS Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 στις 2:26
εμένα πρωσοπικα που εκανα την αναβαθμιση μέσω του βοηθού αναβάθμισης των Windows 8
(https://windows.microsoft.com/el-GR/windows/buy?ocid=GA8_O_WOL_DIS_ShopHP_FPP_Light)
πουθενά δε μου ζήτησε κωδικό παλιό ή αγορασμένο (για windows 8) ουτε βρηκε οτι ηταν σπασμενα.Επαναλαμβάνω την αναβαθμιση την εκανα μεσω του προγραμματος κ όχι με dvd (καθαρη εγκατασταση) κ πρώτα πληρωσα μου εστειλαν τον κωδικο μεσω μειλ κ μετα εγινε η αναβαθμιση κ ενεργοποιηση αυτοματα(παντα online εννοειται η ολη διαδικασια).
Βεβαια υπαρχει η πιθανοτητα να ηταν bug κ τώρα να το διορθωσαν…

Υ.Γ. παντως αμα δοκιμασεις να κανεις εγκατασταση απτην αρχη(οχι αναβαθμιση) σου ζηταει κωδικο που πρεπει να εχεις κ δε σου δινει δυνατοτητα για ενεργοποιηση μετα (30 μερες δοκιμη κλπ) ,εκτος αν αλλαξε κ αυτο!

panagiotis79geros

…το μονο πραγματικα σπαστικο παντως ειναι το κρυμμενο power off που πρεπει να το ψαχνεις για να σβηνεις κ κατα δευτερον τα προγραμματα που μεσω metro ειναι λιγο κουραστικο να τα ψαχνεις με τα πλακιδια!by the way επανεφερα κ εγω το start χαρην συνηθειας κ ολα κομπλε!

Nick

Πειραματίστηκα με την “σπασμένη” έκδοση των Windows 8 Pro και διαπίστωσα ότι άλλα Vista μας βρήκανε ….!!!! Είναι δύσχρηστο όσον αφορά τις ρυθμίσεις του κρυμμένου Control Panel (Πίνακας Ελέγχου). Για τον βασικό μου Η/Υ θα κρατήσω χωρίς 2η κουβέντα τα Windows 7 Ultimate. Στην κατάτμηση που αφορούσε τα Windows 8 Pro εγκατέστησα το Linux Ubuntu 12.10 και εντυπωσιάστηκα από την εξέλιξη που έχει το ανοιχτό λογισμικό το οποίο και το συνιστώ ανεπιφύλακτα για τους παλιούς υπολογιστές από τους οποίους δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις χρήσης για παιχνίδια και που δεν έχουν να κάνουν με τις επαγγελματικές εφαρμογές που τυχόν έχουμε σε άλλο λειτουργικό σύστημα και επί του παρόντος είμαστε ικανοποιημένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Windows 8

7ιντσο Windows 8.1 tablet με τιμή 65 δολάρια Αμερικής

Ανακοινώθηκε tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 65 δολάρια Αμερικής. Πρόκειται για το μοντέλο Emdoor EM-I8170 με οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 1024×600 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστη Intel Z3735G (Bay Trail), μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB.