Symantec Endpoint Encryption | Προστασία εμπιστευτικών πληροφοριών

, Symantec Endpoint Encryption | Προστασία εμπιστευτικών πληροφοριώνΗ Symantec Corp. ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της λύσης Symantec Endpoint Encryption, σχεδιασμένη για να παρέχει εξελιγμένη κρυπτογράφηση σε desktops, laptops και εξωτερικούς δίσκους αποθήκευσης. Το Endpoint Encryption της Symantec είναι μια εξελιγμένη λύση της Symantec που προσφέρει επιχειρησιακή ασφάλεια και αποτρέπει, με ισχυρή κρυπτογράφηση και τεχνολογίες ελέγχου πρόσβασης, την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε endpoints. (συσκευές πρόσβασης στο εταιρικό δίκτυο).

Η λύση Endpoint Encryption της Symantec, σχεδιασμένη για να βοηθάει τους πελάτες να προστατεύουν κρίσιμες πληροφορίες και να μετριάσουν τους αυξανόμενους κινδύνους για απώλεια αρχείων, προσφέρει εξελιγμένη, κεντρική διαχείριση για εύκολη ανάπτυξη και διαχείριση. Οι πελάτες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία με το συγχρονισμό του Microsoft Active Directory για τη διαχείριση πολιτικών ομάδων (groups).

Σύμφωνα με την έκθεση για τις Απειλές στο Διαδίκτυο της Symantec (Internet Security Threat Report), κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου έως 30ης Ιουνίου 2007, η κλοπή ή η απώλεια υπολογιστή ή άλλου μέσου αποθήκευσης δεδομένων αποτέλεσε το 46% των συνολικών παραβιάσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλοπή ταυτότητας.

Η λύση Endpoint Encryption της Symantec προσφέρει τόσο ολοκληρωμένη κρυπτογράφηση δίσκου (full disk encryption) όσο και δυνατότητες κρυπτογράφησης για εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα (removable storage encryption). Η λύση Symantec Endpoint Encryption – Full Disk Edition είναι η κρυπτογράφηση ολόκληρου του δίσκου σχεδιασμένη για να προστατεύσει όλα τα δεδομένα του σκληρού δίσκου των υπολογιστών που βασίζονται στο λειτουργικό των Microsoft Windows.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware malware

Android: Malware “προσποιείται” ότι είναι το Uber για να κλέψει κωδικούς

Άλλη μια εκδοχή του Android.Fakeapp Trojan εντόπισε η Symantec, η οποία αυτή τη φορά μιμείται το UI του Uber, προκειμένου να ξεγελάσει τους χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς τους.

Computers Linux Symantec virus

Symantec, Ιός στοχεύει συσκευές με Linux συνδεδεμένες με το Internet

Ο Kaoru Hayashi, αναλυτής της Symantec δημοσίευσε μία αναφορά που κάνει λόγο για ένα ιό τύπου ”worm” που προσβάλει συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet και έχουν λειτουργικό σύστημα Linux. Ο ιός έχει όνομα Linux.Darlloz και επιτίθεται σε CPUs που βρίσκουμε μέσα σε διάφορες συσκευές όπως σε router, κάμερες ασφαλείας, βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και φυσικά […]

Smartphones Smartphones Symantec

Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Η Symantec πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να αναδείξει το πρόβλημα της απώλειας των προσωπικών και εταιρικών μας στοιχείων. Φόρτωσε με ψεύτικα στοιχεία 50 κινητά τηλέφωνα και τα “έχασε” σε κεντρικά σημεία αμερικάνικων μεγαλουπόλεων φροντίζοντας πρώτα να τα παρακολουθεί με δικό της spyware λογισμικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε πάνω από το 80% των κινητών ελέγχθηκαν […]

Software Android Symantec

Android.Counterclank, Malware απειλεί 5 εκατομμύρια συσκευές Android

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Symantec μας προειδοποιεί ότι διαδίδεται αυτή την εποχή ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware που είναι πιθανότατα σε θέση να επιτρέπει την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων που έχουμε αποθηκεύσει στο Android smartphone ή tablet μας. Το malware είναι γνωστό ως Android.Counterclank και μπορεί μέχρι σήμερα να έχει προσβάλει ακόμη και 5 εκατομμύρια συσκευές Android […]