Τα 5 πράγματα που περιμένουμε από την Apple πριν το τέλος του 2022

apple, Τα 5 πράγματα που περιμένουμε από την Apple πριν το τέλος του 2022

H Apple πρόσφατα υπονόησε πως η σειρά προϊόντων της έχει σεταριστεί ενόψει της εορταστικής περιόδου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα ανακοινωθούν νέοι Mac ή άλλες συσκευές μέχρι το υπόλοιπο του 2022. Ωστόσο, υπάρχουν πέντε πράγματα στην ατζέντα του Κουπερτίνο που περιμένουμε πριν τελειώσει η χρονιά.

iOS 16.2

apple, Τα 5 πράγματα που περιμένουμε από την Apple πριν το τέλος του 2022

Το iOS 16.2 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτή η ενημέρωση λογισμικού περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες για το iPhone, όπως τη νέα εφαρμογή λευκού πίνακα της Apple Freeform, τη νέα αρχιτεκτονική εφαρμογών Home, τις Live Activities για επιλεγμένα αθλητικά παιχνίδια μέσω της εφαρμογής Apple TV, νέα widgets για ύπνο και φαρμακευτικές αγωγές για την οθόνη κλειδώματος, ακούσια αναφορά κλήσεων έκτακτης ανάγκης SOS , υποστήριξη 5G στην Ινδία και πολλά άλλα.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει τα iPadOS 16.2, macOS 13.1, watchOS 9.2 και tvOS 16.2 τον Δεκέμβριο. Στην Apple TV, το tvOS 16.2 επιτρέπει την αναγνώριση φωνής Siri πολλών χρηστών για μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, με υποστήριξη για έως και έξι μέλη της οικογένειας.

SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου

apple, Τα 5 πράγματα που περιμένουμε από την Apple πριν το τέλος του 2022

Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 υποστηρίζουν μια νέα λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου που θα επιτρέπει στις συσκευές να συνδέονται απευθείας σε έναν δορυφόρο, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν βρίσκονται εκτός του εύρους κάλυψης κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Σε ένα έγγραφο υποστήριξης, η Apple λέει ότι η δυνατότητα “θα είναι διαθέσιμη με μια ενημέρωση λογισμικού iOS 16 που θα έρχεται τον Νοέμβριο του 2022”, αλλά η εταιρεία δεν έχει κοινοποιήσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Δεδομένου ότι το iOS 16.1 κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου και ότι το iOS 16.2 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο, το Emergency SOS μέσω Satellite πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί με το iOS 16.1.1, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δοκιμή. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα το Emergency SOS μέσω δορυφόρου να ενεργοποιηθεί με το iOS 16.1.2, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για μια τέτοια ενημέρωση.

Με την κυκλοφορία, το Emergency SOS μέσω δορυφόρου θα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά και θα είναι δωρεάν για τα δύο πρώτα χρόνια. Η Apple φέρεται να επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη δυνατότητα σε άλλες χώρες μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Apple Music Classical

apple, Τα 5 πράγματα που περιμένουμε από την Apple πριν το τέλος του 2022

Τον Αύγουστο του 2021, η Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της υπηρεσίας κλασικής μουσικής Primephonic. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είπε ότι σχεδίαζε να κυκλοφορήσει μια αποκλειστική εφαρμογή κλασικής μουσικής το 2022 που συνδύαζε τη διεπαφή χρήστη της Primephonic με πρόσθετες λειτουργίες.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα κανένα σημάδι στον ορίζοντα για το Apple Music Classical, στοιχεία της εφαρμογής εντοπίστηκαν τόσο στον κώδικα iOS 15.5 όσο και σε ένα αρχείο XML στους διακομιστές της Apple νωρίτερα φέτος.

Επέκταση προγράμματος επισκευής self-service

apple, Τα 5 πράγματα που περιμένουμε από την Apple πριν το τέλος του 2022

Τον Αύγουστο, η Apple δήλωσε ότι το πρόγραμμα επισκευής self-service θα επεκταθεί σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και σε πρόσθετα μοντέλα Mac με τσιπ πυριτίου της Apple πριν από το τέλος του έτους, επομένως μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε τις εξελίξεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο, δίνοντας σε πελάτες στις Η.Π.Α. πρόσβαση σε γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία και εγχειρίδια Apple για μοντέλα iPhone 12, iPhone 13 και iPhone SE τρίτης γενιάς. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε τον Αύγουστο για να συμπεριλάβει μοντέλα MacBook Air και MacBook Pro με τη σειρά τσιπ M1.

Black Friday Shopping Event

apple, Τα 5 πράγματα που περιμένουμε από την Apple πριν το τέλος του 2022

Για πολλά χρόνια, η Apple πραγματοποιεί μια τετραήμερη εκδήλωση αγορών Black Friday μέχρι τη Cyber ​​​​Monday στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και επιλεγμένες άλλες χώρες, προσφέροντας στους πελάτες μια δωρεάν δωροκάρτα Apple αξίας από 25 έως 200 $ με την αγορά κατάλληλου νέου iPhone, iPad, Mac, Apple TV, AirPods ή άλλου προϊόντος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.