Τα Google Apps μπαίνουν στο Samsung Galaxy Store

Samsung Galaxy Store, Τα Google Apps μπαίνουν στο Samsung Galaxy Store

Η Google φαίνεται ότι επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των Android εφαρμογών της και σε άλλα app stores εκτός του Play Store. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές της Google έκαναν την εμφάνιση τους στο Samsung Galaxy Store.

Τα Google Apps πάνε Samsung Galaxy Store

Σύμφωνα με μία αναφορά του 9to5Google, η Google πρόσθεσε την εφαρμογή WearOS στο Samsung Galaxy Store. Επιπλέον, πριν έναν χρόνο είχε εμφανιστεί στο app store του κορεατικού κολοσσού το Google Translate.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο λόγος που η Google έχει προσθέσει αυτές τις δύο εφαρμογές στο Samsung Galaxy Store. Μία από τις πιθανές αιτίες που φημολογούνται είναι η διάθεση των Google Apps σε αγορές όπου το Play Store δεν είναι διαθέσιμο, όπως η Κίνα. Αυτή η κίνηση θα ευνοήσει και όσους χρήστες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Google.

Η δεύτερη πιθανή αιτία είναι κάποια φήμη που είχε ακουστεί το 2018. Σύμφωνα με τις τότε αναφορές, η Samsung συνεργάζεται με τη Google στην ανάπτυξη ενός smartwatch που θα τρέχει Wear OS. Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια δεν έχει αναφερθεί τίποτα νεότερο.

Αν και το Wear OS είναι μία πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα, θέλει ακόμη αρκετές αναβαθμίσεις για να φτάσει το επίπεδο άλλων λειτουργικών για smartwatches. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Samsung να εργάζεται στην κυκλοφορία ενός smartwatch που θα τρέχει κάποια ROM βασισμένη στο λειτουργικό της Google, με διαφορετικό UI και έξτρα εφαρμογές.

Δεν είναι γνωστό αν θα γίνουν διαθέσιμα άλλα Google Apps στο Samsung Galaxy Store. Όμως, αν κάτι τέτοιο συμβεί όχι μόνο θα αυξηθεί η χρήση των εφαρμογών της Google, αλλά θα ισχυροποιηθεί η θέση της Samsung στην κινέζικη αγορά.

Επιπλέον, μία τέτοια κίνηση θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τη Huawei, η οποία όχι μόνο δεν προσφέρει Google Apps στο AppGallery, αλλά δεν έχει καν πρόσβαση στα Google Services.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.