Τα Μηνύματα Google ενδέχεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τα Android τις αντιδράσεις iMessage

, Τα Μηνύματα Google ενδέχεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τα Android τις αντιδράσεις iMessage

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το 9to5Google, το Google Messages ενδέχεται να λάβει μια ενημέρωση που θα βελτιώσει ελαφρώς την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τα κινητά Android. Σύμφωνα με το “APK Insight” του καταστήματος, ο κώδικας βρέθηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση του Google Messages, που θα έδειχνε τις “αντιδράσεις” του iMessage ως emoji μέσα στο Google Messages.

Εάν ένας χρήστης iPhone στείλει ένα μήνυμα σε έναν αριθμό τηλεφώνου που είναι σε Android, η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί στο πρωτόκολλο SMS, καθώς το iOS δεν υποστηρίζει RCS και το iMessage δεν υποστηρίζεται σε Android. Οι χρήστες του iMessage μπορούν να στέλνουν «αντιδράσεις» σε μηνύματα κειμένου, αλλά αν σταλεί μια αντίδραση σε χρήστη Android, ο χρήστης λαμβάνει πίσω ένα μήνυμα κειμένου που λέει απλώς «Μου άρεσε «Τα πάω υπέροχα!».

Στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του Google Messages 10.7, βρέθηκε ο ακόλουθος κώδικας:

ios_reaction_classification

Show iPhone reactions as emoji

ios_reactions_mapping

Η αναφορά προτείνει ότι το Google Messages θα λαμβάνει τα μηνύματα SMS από το iPhone κανονικά, αλλά θα αναγνωρίζει πότε αποστέλλεται μια αντίδραση από το iMessage και θα εφαρμόζει μια αντίδραση emoji στο αντίστοιχο μήνυμα.

Επιπλέον, μια άλλη συμβολοσειρά κειμένου υποδηλώνει ότι τα Μηνύματα Google ενδέχεται να σας θυμίζουν τα γενέθλια μιας επαφής. Βασικά, εάν το Messages δει ότι τα στοιχεία μιας επαφής περιέχουν γενέθλια, θα σας υπενθυμίσουν, ίσως με ένα κινούμενο banner, να “Ευχηθείτε Χρόνια Πολλά!”. Αυτό θα μπορούσε να εμφανιστεί είτε στο παράθυρο συνομιλίας είτε στη λίστα συνομιλιών.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.