Τα νέα επαγγελματικά προφίλ του Facebook δίνουν στους δημιουργούς να ξεκλειδώνουν εργαλεία που αυξάνουν το κοινό

, Τα νέα επαγγελματικά προφίλ του Facebook δίνουν στους δημιουργούς να ξεκλειδώνουν εργαλεία που αυξάνουν το κοινό

Το Facebook λανσάρει την επαγγελματική λειτουργία για προφίλ, επιτρέποντας στους δημιουργούς να επωφεληθούν από πρόσθετα εργαλεία δημιουργίας εσόδων. Η νέα λειτουργία δίνει επίσης στους δημιουργούς πρόσβαση σε λειτουργίες που βοηθούν στην παρακολούθηση της αύξησης του κοινού τους, κάτι που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο με τις Σελίδες.

Η ενεργοποίηση της επαγγελματικής λειτουργίας επιτρέπει στους δημιουργούς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπόνους Reels Play. Το Reels, η δυνατότητα βραχυπρόθεσμου βίντεο του Instagram, έγινε διαθέσιμη στο Facebook τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα μπόνους επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν έως και 35.000 $ / μήνα, όλα ανάλογα με το πόσες προβολές συγκεντρώνουν στα Reels τους. Ωστόσο, όλοι οι δημιουργοί δεν είναι κατάλληλοι για το πρόγραμμα — προς το παρόν είναι μόνο με πρόσκληση και οι δημιουργοί πρέπει να συμμορφώνονται με τις Πολιτικές δημιουργίας εσόδων από συνεργάτες της Meta για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Επιπλέον, το Facebook λέει ότι εργάζεται σε πιο προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας για Reels, όπως έναν ευκολότερο τρόπο δημιουργίας ενός Reel που αποτελείται από πολλά κλιπ, καθώς και τη δυνατότητα αποθήκευσης του Reel σας ως προσχέδιο ενώ βρίσκεστε στη διαδικασία επεξεργασίας του . Η πλατφόρμα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επεκτείνει το όριο μήκους των Reels από 30 δευτερόλεπτα σε ένα λεπτό στο Facebook, καθώς μόνο το Instagram υποστηρίζει Reels ενός λεπτού αυτή τη στιγμή.

, Τα νέα επαγγελματικά προφίλ του Facebook δίνουν στους δημιουργούς να ξεκλειδώνουν εργαλεία που αυξάνουν το κοινόνάρτησης και προφίλ, κάτι που επιτρέπει στους δημιουργούς να παρακολουθούν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο προφίλ τους. Οι δημιουργοί μπορούν να ελέγξουν τον συνολικό αριθμό κοινοποιήσεων, σχολίων και αντιδράσεων που έχουν λάβει οι αναρτήσεις τους και μπορούν επίσης να δουν πώς έχει αλλάξει ο αριθμός των ακολούθων τους με την πάροδο του χρόνου.

Παρόμοια με τις Σελίδες, η ενεργοποίηση της επαγγελματικής λειτουργίας καθιστά δημόσιο όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύετε και σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δει το προφίλ σας και να αρχίσει να σας ακολουθεί. Ωστόσο, η Meta λέει ότι μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να κάνετε ορισμένες αναρτήσεις ορατές μόνο σε φίλους. Η επαγγελματική λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν, αλλά η Meta λέει ότι θα έρθει σε περισσότερες χώρες «τους επόμενους μήνες».

Μόλις χθες, το Facebook παρουσίασε το κατάστημα Stars, έναν αποκλειστικό ιστότοπο για την αγορά Stars — αλλιώς γνωστό ως το εικονικό νόμισμα που οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν με πραγματικά χρήματα και να το χρησιμοποιήσουν για να δίνουν φιλοδωρήματα στους δημιουργούς. Ενώ τα Stars είναι διαθέσιμα για αγορά στην εφαρμογή Facebook, τα Stars στο νέο κατάστημα του Facebook προσφέρονται σε μειωμένη τιμή. Η πλατφόρμα μπορεί να προσπαθεί να δελεάσει τους χρήστες να αγοράσουν Stars στο διαδικτυακό κατάστημα Stars, πιθανότατα να παρακάμψει την προμήθεια 30% που παίρνει η Apple για αγορές που πραγματοποιούνται σε εφαρμογές τρίτων στο iOS.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.