Tech How-to, Πως θα απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές κλήσεις και τα μηνύματα SMS του Android smartphone σας

16

Υπάρχουν χίλιες-δυό περιπτώσεις που δεν θέλετε να σας ενοχλούν συγκεκριμένοι άνθρωποι στο smartphone σας είτε με φωνητική κλήση είτε με μήνυμα SMS. Πως θα το καταφέρετε αυτό εύκολα και γρήγορα; μην ψάχνετε εναγωνίως μενού, ρυθμίσεις, φραγές και προωθήσεις στον τηλεφωνητή. Πολύ λίγα μοντέλα διαθέτουν αυτήν την λειτουργία ενσωματωμένη για συγκεκριμένα νούμερα.

Ευτυχώς όμως, it’s an app world (and there is an app for that also).

Κάθε Δευτέρα Tech How-to, νέα στήλη στο Techblog!
————————————————————————————————————————————

Tech How-to, Πως θα απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές κλήσεις και τα μηνύματα SMS του Android smartphone σας

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που ο κύριος σκοπός τους (ή μία από τις δυνατότητες τους) είναι ο αποκλεισμός εισερχομένων φωνητικών κλήσεων και μηνυμάτων SMS που προέρχονται από συγκεκριμένους «αποστολείς». Ο βαθμός επιτυχίας του αποκλεισμού εξαρτάται λιγότερο από τον κατασκευαστή του smartphone και περισσότερο από την έκδοση Android που φοράει η συσκευή: Αλλιώς συμπεριφέρεται η έκδοση 2.2 (Froyo – αναβαθμιστείτε αν μπορείτε), αλλιώς η έκδοση 2.3 (Gingerbread) και αλλιώς η έκδοση 4.0 (Ice Cream Sandwich). Επίσης θα βρείτε αρκετές εφαρμογές που στα βασικά είναι δωρεάν αλλά ζητούν πληρωμή για να «ξεκλειδώσουν» την πλήρη ή έστω μία ικανοποιητικού βαθμού λειτουργικότητα. Ποιά είναι η αρχή λειτουργίας αυτών των εφαρμογών; Καταρχήν φτιάχνετε μία λίστα με τους ενοχλητικούς αριθμούς. Μόλις λάβετε μία κλήση από έναν αριθμό τον οποίο έχετε καταχωρήσει στην λίστα ανεπιθύμητων, η εφαρμογή «απαντάει» και το «κλείνει» στέλνοντας σήμα κατειλημμένου στον καλούντα. Τόσο απλά.

Προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε την πιο ευέλικτη και εύκολη στην χρήση δωρεάν εφαρμογή. Μετά από αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε στο BlackList το οποίο μπορείτε να βρείτε στο Google Play (link)
Μετά από δοκιμές σε διάφορες συσκευές μπορούμε να αναφέρουμε ότι δουλεύει στις περισσότερες των περιπτώσεων με λιγότερα θέματα όταν διαθέτετε Gingerbread (και μετά Ice Cream Sandwich όπου μένει σε μερικές περιπτώσεις η ένδειξη αναπάντητης). Το μεγάλο καλό του BlackList είναι ότι όλα τα μενού, οι ρυθμίσεις και οι ειδοποιήσεις είναι στα ελληνικά και η λειτουργικότητα της δωρεάν έκδοσης καλύπτει το 99% των αναγκών μπλοκαρίσματος εισερχομένων κλήσεων. Για παράδειγμα μπορείτε να αποκλείσετε εισερχόμενες κλήσεις από αριθμούς με απόκρυψη και να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις των αποκλεισμένων κλήσεων έτσι ώστε οι φραγμένες κλήσεις να πηγαίνουν στην «μαύρη τρύπα». Η μαύρη λίστα μπορεί εύκολα να φτιαχτεί από το αρχείο κλήσεων, από τις επαφές, από τα SMS ή σύμφωνα με ειδικές συνθήκες: μπορείτε να αποκλείσετε ολόκληρες σειρές αριθμών με συνθήκες όπως «αρχίζει από», «τελειώνει σε», «περιέχει» ή συγκεκριμένες λέξεις.

Είναι το BlackList η μόνη ικανοποιητική εφαρμογή αποκλεισμού ανεπιθύμητων; Σαφώς όχι. Θα αναφέρουμε ενδεικτικά το Call Blocker (εγκαθίσταται σαν Mobile Manager) το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ και το Mr. Number Text, Call & Block το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι δύο παραπάνω εφαρμογές προσφέρουν και άλλα χαρακτηριστικά εκτός από τον αποκλεισμό αν τα έχετε ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να δοκιμάσετε εφαρμογές αποκλεισμού έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να υπάρχουν ασυμβατότητες και θέματα όταν συνυπάρχουν στην ίδια συσκευή: απεγκαταστήστε την προηγούμενη προτού εγκαταστήσετε την επόμενη. Εσείς έχετε βρει άλλες «καλοσυνάτες» εφαρμογές για ενοχλητικούς αριθμούς; Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρίας σας.

————————————————————————————————————————————

Ο Βαγγέλης Βασιλόπουλος είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός, MSc, με εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες. Ασχολείται ενεργά με την τεχνολογία σαν μηχανικός πάνω από είκοσι χρόνια γράφοντας συμβουλευτικά άρθρα και δοκιμάζοντας μηχανήματα. Μπορείτε να τον βρείτε στο www.digitalliving.gr.

16
Σχόλια

avatar
15 Συνολικά σχόλια
1 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
14 Σχολιαστές
ΔημήτρηςAfrogiannisΓωγωzazoula Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
DELAS
Επισκέπτης

υπάρχει και αντίστοιχο για symbian!

Κώστας Βλαχάκης
Admin

Φαντάζομαι ότι για όλα τα λειτουργικά συστήματα θα υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές. Οποιος θέλει να βοηθήσει ας μας πει ποιες είναι αυτές δίνοντας και links. Ευχαριστώ 🙂

makis88
Επισκέπτης
makis88

Υπάρχουν μερικές και για symbian, το θέμα είναι οτι αν μπει κανείς στον κόπο να ασχοληθεί περιμένει η εφαρμογή αυτή να μπορεί να μπλοκάρει άμεσα τον ανεπιθύμητο καλούντα χωρίς ο κάτοχος να αντιλαμβάνεται το παραμικρό – όπως πχ την ενδειξη της κλήσης και τον ήχο για ενα δευτερόλεπτο. Αλλιώς δεν έχει τόσο νόημα, είναι σαν να είδες την κλήση να χτυπάει και να την απέριψες μόνος σου!!;)

vss
Επισκέπτης
vss

κατι αναλογο για lumia 800 υπαρχει?ευχαριστω

DELAS
Επισκέπτης

εγώ που την έχω για τις αποκρύψεις πάντως ακούγετε ο ήχος για μισό δευτερόλεπτο περίπου…και στα android συμβαίνει το ίδιο? (https://store.ovi.com/content/5698?clickSource=search&pos=2) είμαι κάτοχος Nokia 5530 .Το έχω 3 χρόνια και είναι άθιχτο από προβλήματα (Hardware & Software) και το έχω αλλάξει καμιά 5 φορές rom… πλέον αρχίζω να θέλω κινητά με android!

Πανος.Λαστ
Επισκέπτης
Πανος.Λαστ

αντε και μας ζαλησε αυτη η μιχαλου επιτελους!!

Demis
Επισκέπτης
Demis

@DELAS
ο μοναδικός τρόπος να μην σε ενοχλεί καθόλου η εφαρμογή ούτε καν φως να αναβοσβήσει στο android τουλάχιστον πρέπει να βρεις αντίστοιχη εφαρμογή που κάνει αυτη την δουλειά σε επίπεδο root αλλιώς θα έχεις αυτή την μικρή ενόχληση…..

Lalia
Επισκέπτης
Lalia

Για symbian βρήκα αυτά τα 2 πανάλαφρα προγραμματάκια:

1) Blacklist Mobile Lite
2) Best Blacklist Lite

είναι δωρεάν εκδόσεις που σου επιτρέπου ένα ή λίγα παραπάνω νούμερα να αποκλείσεις ώστε να μη σε ενοχλούν.

zazoula
Επισκέπτης
zazoula

Καλησπέρα, με τον αποκλεισμό όμως τι εννοούμε ο τάδε αριθμός μπορεί να μας καλέσει αλλά δεν το βλέπουμε εμείς? Ο τάδε αριθμός μας αποστέλει μύνημα αλλά εμείς δεν μπορούμε να το δούμε αλλά παρ’ολα αυτά ο τάδε λαμβάνει αναφορά ότι παραδόθηκε το μύνημα?
Πως ακριβώς λειτουργεί αυτός ο αποκλεισμός?

Lalia
Επισκέπτης
Lalia

Τα συγκεκριμένα προγράμματα που ανέφερα μπλοκάρουν μόνο κλήσεις, όχι μηνύματα. Μπορείς να δεις ότι έγινε η κλήση, γιατί σου έρχεται ειδοποιητικό μήνυμα από την εταιρεία σου ότι το συγκεκριμένο νούμερο σε κάλεσε (σαν να το είχες κλειστό δηλαδή).

Dimitra
Επισκέπτης
Dimitra

Να ρωτήσω… Αν μια επαφή ειναι μπλοκαρισμένη κατ’αυτόν τον τρόπο,μπορεί να σε δει online στο viber?? Γνωρίζει κανείς?

zazoula
Επισκέπτης
zazoula

Dimitra μπορείς να επιλέξεις να κάνεις block την εκάστοτε επαφή που θες να αποφύγεις στο Viber!

To ερώτημα παραμένει: αν τελικά υπάρχει κάποια εφαρογή που να φράζει τα εισερχόμενα μν ούτως ώστε αυτός που το στέλνει να μην λαμβάνει αναφορά!
Ούτε οι εταιρείες το δέχονται αυτό νομίζω, τραγικό :S

Γωγω
Επισκέπτης
Γωγω

Για το iphone υπαρχει κανενα αντιστοιχο προγραμματακι? γιατι το συγκεκριμενο δε το βρισκω στο app store..

Βασικα αυτο που θελω είνα να γινονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ προωθηση καπου που ειτε θα βγαζει σφαλμα ειτε θα το κλεινει, ΑΛΛΑ να μου ερχετε μνμ ποιος με καλεσε.

Υπαρχει τπτ?

giannis
Επισκέπτης
giannis

6983633959

Afro
Επισκέπτης
Afro

Καλησπέρα σας. Πως μπορεί να μάθεις αν σου έχουν κάνει φραγή και δεν δέχονται τις κλήσεις και τα μηνύματα που στέλνεις?

Δημήτρης
Επισκέπτης
Δημήτρης

Γνωρίζει κάποιος εάν είναι εφικτό το να εμφανίζει στον αποκλεισμένο αποστολέα ότι το μήνυμά του δεν έχει παραδοθεί;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα